Радев: Водим се от законите си, не от чужди емоции!

Президентът коментира изказването на Ердоган
Обновена: 23 мар 2017 20:00 | 23 мар 2017 19:45, Петя Славова
291
Радев: Водим се от законите си, не от чужди емоции!
Снимка: архив, Булфото

Президентът на България Румен Радев коментира изказването на турския президент Ердоган, че страната ни оказва натиск срещу турците при изборите.

Още по темата

"Искам да Ви уверя, че изборите в България ще протекат спокойно. България е европейска държава, която се води от своите закони, а не от чуждите емоции", отбеляза държавният ни глава, цитиран от президентството.

"България не дава, но и не приема уроци по демокрация, особено от държави, които не спазват върховенството на закона. Всеки държавник трябва да научи уроците по история и география", каза още Радев пред журналисти.

Малко по-рано днес турският президент Реджеп Ердоган отхвърли твърденията, че неговата страна се намесва във вътрешните работи на други държави.

"Турция винаги е зачитала териториалната цялост и суверенитета на всички държави", каза Ердоган и в същото време призова България да осигури всички условия за провеждане на честни и прозрачни избори на 26 март, за да може всички нейни граждани да упражнят своя вот в обстановка на спокойствие и сигурност.

В същото време стана ясно, че Турция дава 11 дни платен отпуск на изселниците да дойдат и да гласуват в България. Също така им организира безплатен транспорт за да упражнят правото си на вот.

 


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


291
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
138
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Един слон стъпкал един мравуняк и мравките тръгнали да го бият.Качили се мравките върху слона, но той се търкулил на земята. Всички изпопадали, само една мравка останала на гърба му и останалите започнали да викат:- Удуши го Пешо убий го!- Абе нещо ми се губи между пръстите!
137
3
 
5
 
! Отговори
да преди 7 години
ти ли си, бе агронома от Земеделския институт в Анадола :-):-):-):-)робьт-изселник:-):-)..турско гражданство взе ли:-):-):-)ще вземеш...к'урец :-):-)
136
2
 
5
 
! Отговори
До 145 преди 7 години
При една война с Турция, първо, ще се оттървем от такива, като теб.
135
3
 
2
 
! Отговори
До 128 преди 7 години
Последен предсмъртен вопъл.Амин.
134
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
СЪВЕТВАМ НА ВСИЧКИ БЪЛГАРИ ДА ПИЙНАТ ЧАШКА ВИНЦЕ ЗА ДА СЕ ОТПУСНАТ И УСПОКОЯТ...И ИЗБОРИТЕ ЩЕ МИНАТ...ТОВА СА ПРЕДИЗБОРНИ НАПРЕЖЕНИЯ, КАКТО ВИНАГИ И ТОВА ЩЕ МИНЕ...НЕ СЕ ВПРЯГАЙТЕ ТОЛКОВА:-) ПОЖЕЛАВАМ ЛЕКА НОЩ НА ВСИЧКИ...
133
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И добре, че ги прекрати. Ако някога БСП пак ги стартира лично ще ги взривя!
132
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
После слугинското правителство на Борисов прекрати строежа на АЕЦ Белене, въпреки че страната ни изпитва крещяща нужда от евтин ток, а беше сключила и договор за строежа. Същото правителство прекрати строежа на Южен поток, макар че родината ни има още по-належаща нужда от евтин газ. Без да говорим за печалбите от стотици милиони долари, които щяхме да получаваме, ако бяхме реализирали тези проекти. Без да споменаваме и хилядите работни места, които щяха да се отворят.
131
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Радев ще ни вкара във война, която НЕ МОЖЕМ ДА СПЕЧЕЛИМ.------------Споко бе, има кой да отърве жалкия ти заDник.Потапяй се, жертво.
130
30
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
При една война с Турция аз съм за Турция. По-добре да сме пак под турско робство отколкото да сме под руско!
129
1
 
9
 
! Отговори
? преди 7 години
до 132Ти какво предлагаш ?Да целуваме З.ад.ни .ка наЕрдоганя ли ?
128
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да спираме Тецо вете няма проблем за лютеница може и дърва.
127
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Отново се убеждавам, че герберистите са прости хора. Особено Георг Георгиев.Преди малко по БТВ на въпрос от водещия , с колко пари живее на месец. Нинова отговори с 2500 лв.. Глупаците от ГЕРБ веднага скочиха по сайтовете , че лъже. Въпроса е с колко живее, а не колко печелят с мъжа си. Мисля, че с тези пари е много нормално да се живее. Глупавите хора са си глупави, но интересно , че повечето са в ГЕРБ.
126
15
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Вържете лудия Радев и смахнатата *** Нинова, която му дава команди!
125
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Браво, г-н Президент, навременно, балансирано и достатъчно изказване!
124
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тези, които най-много замърсяват въздуха са икономически мощните западноевропейски държави и САЩ. с други думи страните, които съставят ядрото на Евросъюза и Съединените щати са най-големите замърсители, но искат от нас да затворим своите Топло-електрически централи.
123
7
 
5
 
! Отговори
До Хитър Петър преди 7 години
"Не само, че им дата 11 дни платен отпуск и безплатен транспорт до България, но и ги заплашват, че ако не гласуват, ще ги уволнят от работа, ще ги изгонят от училище, университет и ще си имат проблеми с институциите в Турция. Тези хора гласуват не защото искат, а защото са принудени насила."ВЪРИ ПИЙ ХАПА...ТОТАЛНО ИЗПЕРКАХТЕ С ТУРЦИЯ...КОЙ ТИ ДАДЕ ТЕЗИ ИНФОРМАЦИИ, ПОСОЧИ ИЗТОЧНИК...КАЗАЛИ СА МИ, ЧЕ ЩЕ МЕ ИЗГОНЯТ ОТ РАБОТА...ПАРАНОЯЦИ!!!
122
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До do 117..Християни колкото искаш....И Сърбите зад нас, нали са християни а и гърците не са забравили това което правехте с немците.
121
2
 
2
 
! Отговори
прогноза преди 7 години
мишена ДОСТ арсенал ДПС цел по банка на ортак. Театър на играта. Дпс Патриоти БСП подгонват недораслото хулиганче ДОСТ. Хепиенд ДПС спасен по линия на турците, Патриотите сьбират гласа на реформаторите и Радан Меди дава юздите на бял кон на генерала си, Трудно е да повярваш но кой кого как пази се издадоха,
120
1
 
12
 
! Отговори
Понеделник преди 7 години
Тикви по нанадолнището.
119
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ЕС Заповяда на България: Спирайте ТЕЦ-овете! Чака ни РЕЖИМ НА ТОКА и Крах на българската индустрияБезмозъчното изпълнение на ЕС-заповедите в стил Борисов и ГЕРБ, вещае бързо и окончателно рухване на и без това изпосталялата родна индустрия и свързаните с нея отрасли. Не за друго, а защото и в промишлеността, и в бита 80% от дейностите се основават на електроенергията.

Спонсорирани публикации