80% от българите: Не допускайте автобусите от Турция за вота!

Масово не искат да се дава гражданство на потомци на изселниците
Обновена: 24 мар 2017 22:24 | 24 мар 2017 20:29, Камелия Цветанова
227
80% от българите: Не допускайте автобусите от Турция за вота!
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

80% от българите смятат, че не трябва да се допуска в страната масово да влизат автобуси с гласоподаватели.

17% обаче възприемат мнението, че всеки, който живее в Турция и има право да гласува у нас, е добре дошъл.

Още по темата

Това показват данните от експресен телефонен сондаж на "Галъп интернешънъл", проведен на 21 и 22 март и финансиран със собствени средства.

68% от анкетираните не са съгласни хора с турски произход, които са потомци и роднини на изселници, да получават българско гражданство. Едва 29,4% смятат, че това е разумно.

Най-големи са дяловете на тези, които приемат гражданство да се дава на наши сънародници от традиционни български общности зад граница.

74,7% от анкетираните заявяват, че трябва да се дава гражданство на българите Македония, Западните покрайнини, Молдова и Украйна.

57,8 на сто смятат, че гражданско трябва да получават и чуждестранни бизнесмени, които инвестират в страната ни

38% са съгласни да се дава българско гражданство на бежанци, които се спасяват от война, но пък на обратното мнение са 56 на сто – те са категорични, че такива мигранти не са добре дошли.

Според анализаторите явно в българското общество очевидно си проправят път тревожни тенденции на нетолерантност.

Изследването сочи още, че малко над 40% от българите са чули за писмото на почетния председател на ДПС Ахмед Доган във връзка с предстоящия референдум в Турция, в което той бие алармата, че резултатите от допитването могат да доведат до конфликти и противопоставяне в Европа и на Балканите.

Сред чулите за документа очаквано преобладава неодобрение около случая – 55%. 

Дял от 37% обаче по-скоро одобряват позицията на Доган и това показва, че все пак тезите му вече достигат до адресат, анализират от "Галъп интернешънъл".

Проучването показва също, че служебният кабинет оглавяван от Огнян Герджиков е спечелил доверието на хората. 50% от българите оценяват работата на правителството като по-скоро успешна, а 33% - като по-скоро неуспешна.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Данните са от експресен телефонен сондаж на "Галъп интернешънъл", проведен на 21 и 22 март и финансиран със собствени средства.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


227
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
97
0
 
6
 
! Отговори
муспи преди 7 години
Какво нещо е демокрацията! 80% са ЗА, световен рекорд, обикновено са 51%, - а няма партия да то възтлави?!
96
4
 
6
 
! Отговори
Porobite преди 7 години
Jiveehte si spokoyno i bez strah za bade6te. İmahte si po 5-6 deca. A sega ?!Sega kato vi gledam vseki den se topite kato snqg, bez nikajva nadejda za bade6te, bez deca bez semeyni cennosti. İzpadnali ste v paranoq ot koqto ne mojete da spite spokoyno...4udite se kakva glupost da var6ite poradi bazizhodicata v koqto ste.Taka 4e sprete nay setne da se darjite kato deca 4e stavate mnogo sme6ni i jalki....
95
2
 
4
 
! Отговори
TANGRA преди 7 години
До МдааNai razymnoto koeto izchetox poslednite dni.Iska mi se takiva xora kato teb da sa v ypravlenieto na Bulgaria
94
4
 
9
 
! Отговори
до анонимен преди 7 години
в българия има българо-мохамедани.български турци няяяма.това го пише и в старите турски документи .даже не ги крият.това,че изманипулираха необразованите хорица из селата,не ги прави турци.те даже нямат ориенталски черти.чети и мисли,преди да се изплякаш на метено.
93
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
България можете да получите само след война.Само с предизборни автобуси няма да стане !Нека свалим картите на масата и да знаем за какво говорим !
92
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
luckyman а да забравих, ако не го платиш, османската империя не те ''предпазва'' или с други думи смъртно наказание.
91
5
 
14
 
! Отговори
Мдаа преди 7 години
Правилния избор тук е да се гласува само ако имаш българско гражданство и си живял в държавата в последните 24 месеца. По този начин няма да се спекулира и да се дели на изселници и какви ли не още. А пък нека да си имат двойно гражданство и който иска да се завърне и живее в България. С това трябва да се утвърди и помощта която трябва държавата да оказва на Българските граждани зад граница обучението на децата им и т.н.
90
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
luckyman значи не си чувал за джизие, (данък неверник) 60% от приходите ти.
89
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Защо трябва да им купуват на турците гласа? Турчина е най- продажния човек на света, а не им купуват гласовете, защото турците са така наплашени от техните управляващи, че не смеят да шукнат. Заплашват ги, че ще последват репресии за тях и семейството им, че ако не гласуват за Дост ще им отнемат бизнеса.
88
10
 
7
 
! Отговори
luckyman преди 7 години
Кой още не разбира че европа е Босфора и от там минава пътя. 500 години съжителство ни пазеха от всичко, беше златния период на БГ, търгуваш от Багдад до Виена, а не като сега данъци и лихви само!Турция отново ще ни спаси както когато бяхме чат от великата империя 5 века
87
2
 
7
 
! Отговори
до 131 преди 7 години
"Чл. 5. (4) Международните договори, ратифицирани по конституционен ред, обнародвани и влезли в сила за Република България, са част от вътрешнотоправо на страната. Те имат предимство пред тези норми на вътрешното законодателство, които им противоречат."Явно си прекалено тъ п. България не е подписвала международен договор, който да позволява автономии на нейна територия. Ако разрешавахме автономии, щяхме да променим член втори от Конституцията. Ама трънци.
86
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
123 Първо прочети тълкованията за какво се отнася член 5ти.
85
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"" ГЛАСУВАМЕ , ЗАЩОТО МИСЛИМ И НИ ПУКА КАКВО ЩЕ СТАНЕ, БЪЛГАРИЯ ""................Много добре !!!Сега остава да обясниш (на български език) ... какво точно искате (вие турците) за България ?Нека позная отведнъж - ИЗЧЕЗВАНЕ на България и присъединяването и към велика, неоосманска Турция.Знаем, че това е което искате.
84
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
E НАПРАВО СИ РАЗПЛЕТОХА ЧОРАПИТЕ ОТ ТОВА КАКВО МИСЛИМ ЗА ГЛАСУВАНЕТО В ЧУЖБИНА, СЪН НЕ ГИ ХВАЩА. НАПРАВО НЯМА ДА ПЛАТЯТ НА ГАЛЪП ЗА ТОВА ИЗСЛЕДВАНЕ КОЕТО Е ПРОВЕДЕНО С тееееееехни средства, :-)))))) ДЕМЕК НЕ СЪ И ПЛАЩАУИ.
83
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аз съм против гласовете на екскурзиантите, но все пак имат българско гражданство и според Конституцията няма как да им се забрани! Вижте, друга бира са агитациите на посланника им, службите им. Това си е директна намеса в политиката на Република България. Трябва да се забранят партиите на етническа основа, не да се откриват нови и нови, да се изгони турския посланник. Тогава съм сигурен, че и 1/10 от тях няма да гласуват по нашите избори!
82
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
125 руснаците с българско гражданство за което говориш е ако вкара в икономиката на България 500 000лв. Повече англичани и немци има от руснаци придобили гражданство по такъв начин.
81
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Как ще махнете двойното гражданство понеже има и българи в други държави?" Не виждам какъв е проблема. И зълва ми и сестра ми, които живеят на Запад и бяха с двойно гражданство накрая си взеха само едното. Идват си в България когато си искат. България е член на Ес. И каква е трагедията? Явно за Турция ще е трагедия, защото няма да могат да бъркат с мръсните си ръце във държавата ни.
80
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Първо извън България в Западна Европа гражданство не се дава така лесно. Второ двоино гражданство на руснаци в Бъогария се дава бързо. Особенно ако руснака е със статут на разузнавач..Трето ако си агент като Доган е друго.
79
0
 
6
 
! Отговори
se преди 7 години
80процента от българите да отидат да гласуват и ще се спре тази политическа мафиотска игра.Питайте ГЕРБ,БСП,НДСВ,СДС когато бяха на власт защо не промениха изборните правила.Всички хулите изселниците в Турция а с какво право в САЩ или в Англия ще се гласуват и ще решават нашата съдба.Нов закон:Ако не си живял в странта в последните 24 месеца преди изборите нямаш право на гласуване.Тогава няма да има автобуси , самолети и всякакви блокади и празни приказки.
78
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тъпъняри само наливате гласове на ДПС и ДОСТ

Спонсорирани публикации