80% от българите: Не допускайте автобусите от Турция за вота!

Масово не искат да се дава гражданство на потомци на изселниците
Обновена: 24 мар 2017 22:24 | 24 мар 2017 20:29, Камелия Цветанова
227
80% от българите: Не допускайте автобусите от Турция за вота!
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

80% от българите смятат, че не трябва да се допуска в страната масово да влизат автобуси с гласоподаватели.

17% обаче възприемат мнението, че всеки, който живее в Турция и има право да гласува у нас, е добре дошъл.

Още по темата

Това показват данните от експресен телефонен сондаж на "Галъп интернешънъл", проведен на 21 и 22 март и финансиран със собствени средства.

68% от анкетираните не са съгласни хора с турски произход, които са потомци и роднини на изселници, да получават българско гражданство. Едва 29,4% смятат, че това е разумно.

Най-големи са дяловете на тези, които приемат гражданство да се дава на наши сънародници от традиционни български общности зад граница.

74,7% от анкетираните заявяват, че трябва да се дава гражданство на българите Македония, Западните покрайнини, Молдова и Украйна.

57,8 на сто смятат, че гражданско трябва да получават и чуждестранни бизнесмени, които инвестират в страната ни

38% са съгласни да се дава българско гражданство на бежанци, които се спасяват от война, но пък на обратното мнение са 56 на сто – те са категорични, че такива мигранти не са добре дошли.

Според анализаторите явно в българското общество очевидно си проправят път тревожни тенденции на нетолерантност.

Изследването сочи още, че малко над 40% от българите са чули за писмото на почетния председател на ДПС Ахмед Доган във връзка с предстоящия референдум в Турция, в което той бие алармата, че резултатите от допитването могат да доведат до конфликти и противопоставяне в Европа и на Балканите.

Сред чулите за документа очаквано преобладава неодобрение около случая – 55%. 

Дял от 37% обаче по-скоро одобряват позицията на Доган и това показва, че все пак тезите му вече достигат до адресат, анализират от "Галъп интернешънъл".

Проучването показва също, че служебният кабинет оглавяван от Огнян Герджиков е спечелил доверието на хората. 50% от българите оценяват работата на правителството като по-скоро успешна, а 33% - като по-скоро неуспешна.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Данните са от експресен телефонен сондаж на "Галъп интернешънъл", проведен на 21 и 22 март и финансиран със собствени средства.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


227
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
При Живков си беше най-добре с 1 партия БКП и ОФ с БЗНС и изборите бяха без турци и бг емигранти.
36
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До до Футуролог Ама се хабиш да пишеш простотии. Дръвник .
35
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 53 Тиквата вече е обещал Кърджали ,Хасково и Ямбол на Ердоган само срещу 60 годишна охрана на България от турската армия . Още ли не сте открили топлата вода .
34
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Никой не трябва да гласува! Губернатора да се назначава ротационно от Тръмп, Брюксел и Путин, а по границата стена както с Мексико! А най добре както е казал един велик европеец, Турция трябва да отиде оттатък Босфора, а европейската част може да кандидатства за ЕС!
33
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Срещу баби е лесно. Ами утре Ердо като прати дядовците къде ще се криете педридиоти?!?!"АМА САМИ СЕ ЧЕШИТЕ...А ДАНО ДА ВИ ПРАТИ НЯКОЛКО АВТОБУСА СИРИЙЦИ...ПИША ГО ТУК ЗАПОМНЕТЕ МИ ДУМАТА, ЩЕ ДОЙДЕ ДЕН ТЕЗИ ПАТРИОТИ ЩЕ ТЪРСАТ ТУРЦИТЕ СЪС СВЕЩ!!! ЗАЩОТО БЪДЕЩИТЕ ГОСТИ, КОИТО ЩЕ ДОЙДАТ НЕ СА БЪЛГАРСКИ ГРАЖДАНИ КАТО НАС! А И ЕДВА ЛИ ИМА БАБКИ СРЕД ТЯХ...И ЩЕ СТАНЕ НЕ СКАТАДЖИЯ ДА ГОНИ БАБА, А ТЪЛПА ДА МИНЕ НАД СКАТАДЖИЯТА, И ДА ПОМЕТАТ АСВАЛТА С ТАКИВА А ДАНО...АМИН.
32
3
 
15
 
! Отговори
Гост преди 7 години
Двойното гражданство на потомците на изселниците да се премахне! Тези хора нямат българско самосъзнание, не учат български и служат само за намеса във вътрешните ни работи. За тях България не е родина. Освен това изселниците, на които се изплащат пенсии от България, дали са още живи или изплащаме пенсии на умрели? Това е въпрос, който никой не повдига.
31
5
 
2
 
! Отговори
Поп Грую преди 7 години
Имаше предложение за 6 месечна уседналост, ама се замълча.Хак ви е, вyлгapиcтанcки aмeби!Нека ви клатят aгapяните още 1500 години, мpъcнo плeме глyпaво!ПФУ!
30
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не си играйте с етническия мир. Ще платим висока цена!Видяхте и Косов и Крим. Да не видим и Кърджали !Инструментът е да се гласува масово така ще свалите процента на малките партии. Не се поддавайте на националистическата емоция , не сме готови за нея.
29
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ВЬЗМУТЕН ГРАЖДАНИН АМИ ТОЙ ВОЛЕН СИДЕРОВ ГОВОРЕШЕ ОТДААААВЗА НА ТОВА, АМА КОЙ ДА ГО ЧУЕ . А СЕГА ВСИЧКИ ГО НАДМИНАХТЕ . ЛУДИ ЛИ СТЕ ?
28
0
 
9
 
! Отговори
681 преди 7 години
И всичките тия 80% седим пред компютрите си и чакаме някой пак да ни освободи!
27
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Потомците на тези, които са били тук до преди 140 години също трябва да имат право да гласуват! Най малкото защото руските окупатори са ги лишили от това исконно право на демократичната османска империя.
26
3
 
9
 
! Отговори
ВЬЗМУТЕН ГРАЖДАНИН преди 7 години
СКЬПИ СЬНАРОДНИЦИ !!! МАЙ Е ДОШЛО ВРЕМЕ РАЗДЕЛНО И ВСЕКИ ТРЯБВА ДА ВЗЕМЕ СТРАНА .СТРАНАТА Е ОБАЧЕ САМО ЕДНА -ДА ЗАПОЧНЕМ ДА СИ ОПРАВЯМЕ ДЬРЖАВАТА ОТ НЕДЕЛЯ. АКО НЕ УСПЕЕМ ОТ ПОНЕДЕЛНИК ДА СЕ РАЗХОДИМ ДО ПРЕЗИДЕНТСТВОТО И ПАРЛАМЕНТА И ДА ПОИСКАМЕ ДЬРЖАВАТА ДА СТАНЕ НОРМАЛНА - ДА ГЛАСУВАТ ТЕЗИ КОИТО ИМАТ ПОНЕ СРЕДНО ОБРАЗУВАНИЕ.ДА ГЛАСУВАТ ТЕЗИ КОИТО ЖИВЕЯТ САМО В БЬЛГАРИЯ.А ЗА ТЕЗИ ОТ ЧУЖБИНА САМО В КОНСУЛСТВА И ПОСОЛСТВА.ДА ГЛАСУВАТ ТЕЗИ КОИТО ПЛАЩАТ ДАНЬЦИ И Т.Н ВСЕ В ТОЗИ РЕД НА МИСЛИ !!!
25
0
 
8
 
! Отговори
Психиатър преди 7 години
Добър вечер симпатяги! Странджата и Професора да са се мяркали?
24
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Изборен турцизъм!
23
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Където имат постоянно местоживеене там да гласуват !!! Те тук нямат !!!! Нали ги оревахте ,че всичко продали на безценица !?
22
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И като забраните двойното гражданство какво, е нали в Украйна беше зябранено, това не попречи на аверана Ердоган да окупира Крим
21
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Турция би Финландия с 2:0 и Ердоган и Чавушоглу бяха на стадиона.
20
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тогава и за ЕС и САЩ и децата на българите там.
19
1
 
16
 
! Отговори
край преди 7 години
Няма нужда да се забранява двойното гражданство - достатъчно е в конституцията изискване в последните три години да си по повече от 6м. в годината живял в България /плащал данъци, осигурявал/. Само че от сметки политиците разсипаха страната.
18
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ми те затова пратиха разни пенсии. Остави всичко ами тези нямат на представа за кого гласуват. Сигурно номера на бюлетината им е написан на ръката. Гадно и долно е. Но не от страна на тези, които отидоха на границата. Гадно е от страна на Борисов, Цацаров Плевнелиев, че допуснаха да се регистрира тая партия Дост. Защо, когато Местан се кри в посолството Данс не се заинтетесува какво прави там?

Спонсорирани публикации