Борисов прогнозира: След вота в неделя - разединен народ

За Турция, той коментира: При мен това нямаше да се случи
Обновена: 25 мар 2017 06:25 | 24 мар 2017 09:31, Петя Славова
477
Борисов прогнозира: След вота в неделя - разединен народ
Снимка: архив, Булфото

"След вота в неделя ще получим тежко разединен народ в момент, в който съединението трябва да направи силата”, заяви бившият премиер Бойко Борисов.

"БСП обиждат всички милиони избиратели на ГЕРБ с всички тези квалификации и неверни твърдения. Бих отговорил много остро на Корнелия Нинова, но зад нея стои друг милион хора. Имам много приятели от БСП. Ако започна да говоря така за тях, ние ще счупим по средата отношенията си като хора”, коментира той пред Нова тв.

Борисов категорично отрече да е изпращал SMS на Огнян Герджиков, за да уволни Иван Гарелов и заяви, че ГЕРБ нито е назначила, нито управлява служебното правителство.

Още по темата

"Категорично с ДОСТ нямаме нито уговорки, нито смятаме да управляваме заедно”, каза още той и добави, че ГЕРБ са предизвикали изборите, за да успокоят държавата. По думите му се е усещало напрежение в страната.

Борисов коментира малката прогнозна разлика на социологическите агенция между ГЕРБ и БСП с думите, че в България обикновено след управление "всичко живо се срива”.

За намесата на Турция в изборите у нас, той отсече: "Просто това при мен нямаше да се случи. Те имаха респект. Отказвал съм категорично разговори с турските лидери, ако те не си променят тона”.

"Турският президент Реджеп Ердоган всеки ден заплашва Европейския съюз, включително и България. Аз знам колко твърди и внимателни трябва да сме с този човек”, допълни той.

По думите му, БСП винаги се възползвали на изборите от това, че техният електорат е проруски. "По същия начин тази тема бе експлоатирана от тях и по време на президентските избори. Тогава ГЕРБ имаше много твърда позиция спрямо Русия заради анексията на Крим. Винаги съм настоявал, включително и в Брюксел, за спазване от страна на Русия на Минските споразумения. Но в същото време виждате какво става в Турция”, посочи Борисов.

"Единственият ни шанс при тази ескалация на напрежението е чрез ЕС и НАТО да се справим с предизвикателства, включително и като това с мигрантите. Виждате, че по мое време нямаше проблем с тях”, каза Борисов.

За делото срещу Нинова, той  отбеляза: "Без да вдигам много шум заведох дело срещу Корнелия Нинова. Когато бях 4-и клас, се качих на джанка, но дойде собственикът, след което толкова бой изядох от баща си. Оттогава не съм помислил и да открадна нещо. Защитих Делян Добрев, може би не трябваше да го правя толкова гласно, но ще се видим в съда и там всичко ще се реши".

За взаимоотношенията си с Елена Йончева той каза, че са се разбирали, но сега тя била напрегната заради изгонването й от Президентството.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


477
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
313
23
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ЕС, САЩ, ГЕРБ! СЛЕД ВОТА БЪЛГАРИ И ТУРЦИ ОБЕДИНЕНИ СРЕЩУ КОМУНИСТИТЕ! ГЕРБ ПОБЕДА!
312
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До М, да ...Санирането да не забравиш - обещаха 2 милиарда преди да са ги вкарали в бюджета. А първите блокове вече протекоха.Изобщо им видяхме капацитета - строи се много бързо, на завишени цени, но за сметка на това некачествено, че да трябва да се ремонтира пак с държавни пари.В това им е икономиката на герб....
311
2
 
29
 
! Отговори
Невярващ преди 7 години
Човек, който два пъти се захваща с една работа и не може да я изкара до край и изявява желание да се захване отново трети път със същата работа, може да бъде поддържан само от ***! Е аз не съм ***, другите ще ги броим на 27.04.2017г.
310
3
 
28
 
! Отговори
(не)случаен минувач преди 7 години
Колкото пъти прочета статия с изказване на ББ, толкова пъти намирам повод да кажа (с основание) - страхлив ***, несръчно опитващ се да манипулира.
309
8
 
26
 
! Отговори
БОЖЕЕЕ... преди 7 години
АМИ ТОЙ НАРОДА ДО СЕГА БЕШЕ ТОЛКОВА ОБЕДИНЕН ЧЕ НЯМАМ ДУМИ ИИИ КОЙ ГО РАЗЕДИНИ КАТО ЗАПОЧНЕШ ОТ ПЛЕВНЕЛИЕВ И СТИГНЕШ ДО Б.Б. ЦВ.ЦВ. - АКО НИНОВА СПЕЧЕЛИ ЩЕ ОБЕДИНИ НАРОДА И ПРЕЗИДЕНТА СЪЩО
308
1
 
29
 
! Отговори
ник преди 7 години
Днес отбелязваме годишнина от варварските бомбандировки на НАТО в бивша Югославия!
307
2
 
21
 
! Отговори
М, да ... преди 7 години
До баюИкономиката се движи по природните закони! Садиш през пролетта, поливаш, подхранваш, т.с грижиш се и накрая береш през есента! Та ГЕРБ освен да си постелиха с некачествен асвалт /за полегване/ какво точно посадиха, м?
306
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 335Напротив,Борисов не веднъж е спасявал БСП ,отказа лустрация,не изправи пред съда много социалисти,с явни доказателства за нарушения по служба и то на висши служители.Но,може ли да се спасява неспасяемото-столетницата е натоварена с тежки престъпления към държавата и българските граждани.Освен това БСП служи на Русия и работи против българските интереси,заради БСП платихме 2 млд за Белене.БСП е враг на самата себе си,така никога няма да стане силна партия.
305
4
 
8
 
! Отговори
байхейс преди 7 години
разединен народ !!!???огромното мнозинство от Бъларите исйат едно и също - вън от гнусния юдо-масонски кибук наречен европейски съюз, вън от НАТО и жестоки репресий срещу ислямските варвари, които нахлуват на орди в Родината !народния съд през 1947-48 обеси само 3800 предателя - крайно недостатъчно .... пак ще има народен съд и ще ви избесим до крак гнусни предатели !
304
1
 
6
 
! Отговори
баю преди 7 години
До 321. Не само цената на парното ще се вдигне след увеличението цената на газта. Ами и всичко останало което ползва газ за производство. Цената на Хляба също нагоре! Просто ви чака един дебел квадратен с котешка глава. Но все пак отидете до урните свалете си гащетата наведете се хванете се за палците на краката и разтворете хубаво бузките! Пък дано някога разберете че сте обречени на вечна мизерия и мъки докато гласувате за децата на комунистите за тиквите и за селянжърите от седенките!!
303
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ГЕРБ разделят и пречат на една силна БКП и турците и американските африканци ще завладеят страната.
302
1
 
21
 
! Отговори
:)) преди 7 години
До 331 АнонименСмешник! Само с Винету е така! А вземе калема и ако можеш сметай, колко си добре с мутрата когато е начело във властта!
301
0
 
15
 
! Отговори
Utf преди 7 години
Aма яко се трият коментари тук.Нали уж всеки има право на мнение?
300
1
 
23
 
! Отговори
реалист преди 7 години
Тая сутрин говори по ТВ как нямало пари за спортни салони за училищата, а било задължително. Алоооо, а за саниране как има, дане би да е задължително, а за децата ни да спортуват, няма?
299
0
 
16
 
! Отговори
:)) преди 7 години
До марка БойкоНещо като евтина и некачествена китайска стока звучи този бранд! Обувки за сбогуване, т.с за мъртъвци!
298
0
 
25
 
! Отговори
То6 преди 7 години
ЗАЩО ЛИ И АЗ СЕ ЧУВСТВАМ ТАКА. ВРЕМЕ Е ДА СЕ ПОКАЖЕ НА ТОЗИ САМОЗАБРАВИЛ СЕ, КЪДЕ МУ Е МЯСТОТО.
297
1
 
25
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
Борисов излъга:Елена Йончева я изгониха от президентството.Иво Христов официално опроверга тези твърдения на моралния и честния Борисов.Елена Йончева сама е напуснала президентството за да се включи в предизборната кампания на БСП.ЗАЩО ЛЪЖЕШ БОРИСОВ ЗАЩО.Какво смяташ,че ще спечелиш от тези лъжи.
296
4
 
23
 
! Отговори
М, да ... преди 7 години
Защо ли се чувствам доста неприятно, некомфортно? Като,че някой ненорм.алник иска да ми наложи волята си и какъв избор да направя, като той да е при.***.та ББорисов? Трови ли ни някой като се пробва да налага воня.щият и смрадта от снимката, т.с на ГЕРБ? Съзнателно ли убиват българският народ като отново и отново ни показват грозника, проста.ка, е.баният г.з от ГЕРБ по всички медии? Задушавам се, гади ми се, повръщам само като видя Гнилоча от Банкя!
295
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До анонимен 321Какво баце на власт бе????? ЕДИН ПЪТ ***, ВТОРИ ПЪТ ***.....ОЩЕ ЛИ БЕ????????
294
1
 
21
 
! Отговори
! преди 7 години
Бойко - Врачката, познавате ли го? Напоследък много врачува ...

Спонсорирани публикации