Ден търпение и ще знаем колко са изборните секции

В Турция всеки избирател сам чете и подписва декларацията си на български
Обновена: 24 мар 2017 10:39 | 24 мар 2017 09:55, Камелия Цветанова
7
Ден търпение и ще знаем колко са изборните секции
Снимка: Булфото, архив

Окончателният брой на избирателните секции, които ще бъдат разкрити в страната, ще стане ясен утре.

Засега е ясно само, че извън страната те са 371 в 70 държави, обясни говорителят на ЦИК Александър Андреев пред БНТ.

Още по темата

Най-много разкрити секции има във Великобритания - 58.

На президентските избори през ноември миналата година те са били 52.

В Германия има разрешителен режим за разкриването на секции извън дипломатическите и консулските представителства. С оглед, на което там са разкрити 13 секции в 8 места, където българската държава има дипломатическо или консулско представителство или политически консули, заяви Андреев.

Всички български граждани, които в деня на изборите ще се намират в Германия и ще желаят да упражнят правото си на глас, да подават заявления, препоръча говорителят на ЦИК.

Подаването на заявления позволява на избирателите да бъдат включени в списъка за гласуване и по този начин ще се облекчи изборният процес.

ЦИК е предприела действия за осигуряване на нормален изборен процес в Турция.

Попълването на декларацията и нейното подписване трябва да става лично от избирателя.

ЦИК назначава секционните избирателни комисии извън страната и в определен смисъл действа като районна избирателна комисия.

В тази връзка в случаите, в които бъдат установени нарушения в изборното помещение, при такива сигнали ЦИК ще се произнесе по тях и ще даде необходимите указания.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
31
 
! Отговори
НАИ МЪДРОТО РЕШЕНИЕ преди 7 години
"ПОПЪЛВАНЕТО И ПОДПИСВАНЕТО НА ЗАЯВЛЕНИЯ ДА СТАВА САМО ВЪВ ИЗБИРАТЕЛНИТЕ СЕКЦИЙ ЛИЧНО"!Неможе хора които не знаят да четат и пишат на български, не живеят във страната да определят съдбата на България!Неможе *** и пъльо да се юрне по заповед и списък да гласуват!Ха сега да видим"хитрата сврака със двата крака"
4
1
 
36
 
! Отговори
Глас преди 7 години
Проблема с хората в чужбина или с двойно гражданство, рано или късно трябва да се реши! След 10г, правото на глас на хора които живеят извън БГ ще е по-голям от хората живеещи реално в БГ! И какво правим??? Казаха официално че за последните 10г, в Одрин са издадени 200 000 БГ лични карти. Гласуването трябва да се обвърже с плащане на данъци и реално постоянно жителство=плащаш си и се бориш тука, и имаш право да кажеш кой да управлява!!! Всичко друго е чуждо управление и влияние.
3
5
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Защо в много държави гласуват по пощата, а в България това не е позволено? Не е нормално малоyмници сега да клечат като улични *** по границите и да спират хора имащи право на глас по българската конституция да упражнят това право. Не е нормално в западни страни където живеят 2 милиона българи да бъдат лишавани от това си право. Това са най-големите извращения с изборите и нямат право тези които бъдат избрани по този порочен начин да сe представят за легитимно управление.
2
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Интересно мие освен журналистите потв и саитове като гледам тази година никои не се интересува от това впрочем те ако са се интересували поне един концерт в градове като ловеч щяха да направят дори партията на светлио витков не го направи пък за бсп и герб да не говорим бедняци срамота
1
0
 
33
 
! Отговори
Grom преди 7 години
Дрън-дрън! Графологични експертизи ли ще правят на тези декларации? Това е недоказуемо!

Спонсорирани публикации