Герджиков се намеси: Патриотите да вдигат блокадата!

Ако все пак останат на границата, полицаите ще ги разгонят
Обновена: 24 мар 2017 22:20 | 24 мар 2017 16:23, Камелия Цветанова
108
Герджиков се намеси: Патриотите да вдигат блокадата!
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Блокадата на границата ни с Турция трябва да бъде вдигната незабавно. Това е решено на спешно заседание, свикано от служебния премиер Огнян Герджиков, с МВР шефът, председателя на ДАНС и главния прокурор.

Още по темата

Тази сутрин националисти затвориха граничните пунктове "Капитан Андреево", "Лесово" и "Малко Търново" в опит да спрат идващите към България автобуси от Турция. Намерението им е блокадата да остане до деня на вота включително, като лидерите на патриотична формация призоваха протестиращите да не влизат в сблъсъци с полицията, както и с преминаващите автобуси.

Наложи се автобусите от Турция да спират малко преди блокадата, а хората да преминават границата пеша.

След днешната спешна среща в Министерски съвет обаче стана ясно, че свободното движение през граничните контролно-пропускателни пунктове следва да се гарантира незабавно като е според националното и международното право.

Ако след отправените многократно призиви към участниците в блокадите на границата движението не бъде възстановено, органите на реда ще предприемат предвидените по закон мерки, уточняват от правителствената пресслужба.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


108
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
3
 
22
 
! Отговори
турчина преди 7 години
Турците от анадола сега разбират, че България е различна държава. Като бях там преди време повечето ми викат ама те "българите нали говорят турски?". Заради изселниците те си мислят, че България е като Ааербейджан. Никога не са се интересували от България. Сега вече по големите медии се споменава, че България е малка държава с турско малцинство и най бедната страна в ЕС с големи демографски и икономически проблеми чакаща подаяния от ЕС.
22
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Циркаджии безплатен цирк , нямат какво да ядат цирк правят.
21
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Така е, Герджиков е принуден да спазва закона.
20
3
 
7
 
! Отговори
Tiko преди 7 години
Ne se gabarkayte s patriotite, 4e te sa edinstvenia siguren badesht ucastnik v upravlenieto.
19
5
 
13
 
! Отговори
ДОСТ преди 7 години
26 в Турция бългaрските турци глaсувaт зaщото сa бг. грaждaни, по конституция. товa е зaконовaтa стрaнa нa въпросa, aко бъде промененa тя, или отнето двойното грaждaнство тогaвa зaтвaряйте грaницaтa колкото щете, но сегa немa нaчин!
18
2
 
13
 
! Отговори
Jej Jej Oko4a преди 7 години
Gar4olqta kato blokiraha sas sedmici koe pravo narushiha? Za edin protester pitam.
17
3
 
32
 
! Отговори
varg преди 7 години
В Турция има ли българска партия и ходят ли етнически българи да гласуват за нея на избори?За един преател питам.
16
27
 
5
 
! Отговори
luckyman преди 7 години
махйте ги платени псевдо-патриоти марионетки на Кремъл, така е докато от кремъл ни източват кръвта за да хранят алчното джудже че за него спирачната течност и одеколона не са част от диетата за разлика от населението ***. САЩ винаги е бил и ще е наш приятел. Разберете ние не пием одеколон и спирачна течност, не оскотяваме по блатата и не сме Сомалия дрънчаща на ракети
15
15
 
8
 
! Отговори
factotum преди 7 години
Защо така наречените патриоти подкрепяха петата колона на Ердоган- Герб! Защо клекнаха за отмяната на забраната за гласуване в Турция. Защо не поискаха отмяна на двойното гражданство!
14
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
до 16 е сегa кaчвaм колaтa и отпрaшвaм кAм лимесо с туркия, и турски врaбчетa немa дa пуснеме нaд прaвослявнaтa губерния дa фърчaт, не бой се
13
1
 
27
 
! Отговори
сс преди 7 години
Другарю Герджиков и вие ли като Лизашки след края на служебното правителство ще станете експерт при турците?
12
19
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Правилно. Блокиране на границата може да бъде направено само от органите на реда, след заповед на изпълнителната власт. Депутати там място нямат.
11
14
 
6
 
! Отговори
турчина преди 7 години
Хем не искате да забраните гласуването от Турция (заради ДПС което е част от бившето ДС) ама като не гласуват за ДПС мислите, че ще наплашите хората. Това е излагация. 100-на безработни и пенсионери викат и чакат Винкела да им подхвърли някой лев. На предишния протест доста *** български граждани тропаха хоро с национални носии. Само трябваше някой да им пусне кючек да мятат гюбеци.По турската ТВ АТВ ви нарекоха Роми. В Турция мислят, че сте роми. "Чингене ***" казаха по АТВ.
10
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
дпс и патреотите наистина като скачени съдове, покрай сеира наместан дръпнаха още по един процент нагоре, кака Корни ще се озори доста след изборите
9
13
 
29
 
! Отговори
varg преди 7 години
Всички българи бегом към границата да пазим родината си от турците!!!
8
17
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
пaртийотите умрехa, a ген. рендев ще не ще рaзкaрa пияниците ОП от грaницaтa, дa жувее бкп, решетникоф, ***..ин и целaтa рушкa пидирaция
7
17
 
8
 
! Отговори
BURZUM преди 7 години
Бой по тиквите криминални....патриоти били селяци деградирали....
6
3
 
13
 
! Отговори
ЛОШО преди 7 години
Герджиков е получил предложение от Ердогна - да прати турската армия да разгони протестиращите българи на наша територия .
5
10
 
31
 
! Отговори
турчина преди 7 години
Гласувах за Радев. Щом не искате гласове от Турция променяте конституцията а не Винкела и стотина безработни да излагат страната. Това е излагация.
4
8
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Как се позовават на международното право, че не може да ги спираме. А това, че са ги купили, като им дават безплатни билети да пътуват какво е???? Нали купуването и продаването на гласове е престъпление???? Герджиков, а разследване кога ще има на това престъпление???? нали си голям юрист.

Спонсорирани публикации