Радев не изгонил Йончева, сама си тръгнала от "Дондуков" 2

Била еталонен професионалист и се справяла във всяко поприще
Обновена: 24 мар 2017 22:33 | 24 мар 2017 16:07, Камелия Цветанова
63
Радев не изгонил Йончева, сама си тръгнала от "Дондуков" 2
Снимка: Булфото, архив

Началникът на кабинета на президента Румен Радев Иво Христов опроверга лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, който отсече, че Елена Йончева е била изгонена от поста прессекретар на държавния глава.

Още по темата

В социалната мрежа Facebook Христов отсече, че това не отговаря на истината.

"Решението на г-жа Йончева да напусне институцията, за да се впусне в предизборната кампания е лично. То бе прието с уважение от президента. Държавният глава и екипът на президентството виждат в Елена Йончева еталонен професионалист и достоен гражданин, който даде всичко от себе си в работата за институцията и със сигурност ще го прави и на всяко друго поприще", отсече Христов.

Вчера пък Йончева заведе дело срещу Борисов за клевета и уронване на честта на журналистическата професия.

Скандалът между Йончева и бившият министър-председател се разигра преди дни, когато Борисов обяви пред медиите, че държавата е плащала милиони левове за интервютата й зад граница.

Какво точно визираше бившият премиер така и не стана ясно, тъй като това било въпрос, който касаел националната сигурност на страната. Това трябва да стане ясно, ако делото все пак стартира.

"Вярвам, че това е битка срещу тези, които смятат, че могат да продължават безнаказано да клеветят, да лъжат, да заплашват. Това е битка за повече честност и морал. Вярвам, че нашето общество се нуждае от лидери с достойство. Те трябва да носят отговорност за своите думи и дела", коментира Йончева, цитирана от пресцентъра на БСП.

Според нея, ако Бойко Борисов си позволява така да клевети и заплашва български гражданин, който е казал критични думи за него и неговото управление, ще постъпи още по-зле с всеки един българин, който няма тази трибуна като нея.

Адвокатите й ще настояват за обещетение, което ще бъде дарено на кампанията: "Повече българчета за България".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


63
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
0
 
0
 
! Отговори
ognyanz преди 7 години
До 53: Ако можеше да гледаш в бъдещето, щеше да спечелиш джакпота от тотото. Не пиши такива к'ьорфишек новини
45
13
 
6
 
! Отговори
последни данни преди 7 години
БСП губи изборите с повече от 5%. Днес е добър ден за българската демокрация.
44
1
 
6
 
! Отговори
михаил преди 7 години
До luckymanслуга на дост
43
9
 
6
 
! Отговори
Гласуваш за БСП преди 7 години
и получаваш:Нинова-г.жа 37%ПеевскиГечев-фалирал банкиТаско ЕрменковКир.добрев-контрабандиста на цигариСвинарядългия ИнкасаторИзнасилвача от СтрелчаМаслароваГагагузовБатко и БраткоГоцеСайдеровДоганФонтанаОрешарскии т.н. и т.н.
42
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И все пак идея си нямате какви интриганти са ББ и ЦвЦв.Дори ви е бедно въображението как се краде в тази държава.
41
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Може ли да знаем какво велико дело е извършила Йончева за благоденствието и просперитета на българския народ? Комунистите нали се борят най-вече за нашия народ.
40
10
 
6
 
! Отговори
luckyman преди 7 години
ами поне не оскотяват по Азиатските блатата и пиене на спирачна течност 3-то поколениеТова причинява кремълското джудже на населението си с пропагандата. САЩ винаги е бил и ще е наш приятел. Разберете най накрая ние не пием одеколон и спирачна течност, не оскотяваме по блатата и не искаме да сме Сомалия дрънчаща с ракети
39
16
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бойко окраде държавата, унижава народа, но никой не вижда! Йончева ходила къде - В Сомалия, не на Карибите, но видите ли, не било редно! Какво ви става бе хора? Зомбирани ли сте, болни ли сте или? Какво е това криво огледало, в което гледате и черното ви се вижда бяло? Явно ще патим още!
38
10
 
20
 
! Отговори
Новите лица на БСП преди 7 години
Новите лица на БСП са деца на старите лица и това е сделката на Нинова с тях. Такива като журналиста Тома Томов лично предложен от *** - баща му е убиец бил е директор на лагера в Белене по времето на социализма, като независимата червена псевдожурналистка и временна любовница на Станишев-Ел.Йончева т.н. и т.н. Просто ме е срам от тази партия , на която някога бях член .
37
14
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
САМА СИ ТРЪГНАЛА,ЗАЩОТО *** И Е НАЦАПАН . ЗАЩО НЕ КАЖЕ ЕЛЕНА СТАНИШЕВА КОЛКО ДЪРЖАВНИ ПАРИ Е ПОХАРЧИЛА ЗА ДА ОБИКАЛЯ СВЕТА ?
36
9
 
24
 
! Отговори
да се прегледа преди 7 години
Само какъв изцъклен поглед. Не съм специалист, но това състояние вероятно има някаква диагноза.Знаем че в кукувичарниците е по-лошо от затвор, но е факт че в един момент засегнатите сами търсят помощ.Да отива докато е време за да не се влоши състоянието и.
35
13
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Журналистиката е надпартийна,а Елена Йончва е срам за българската такава.
34
9
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нещо не се връзва,ако е така,защо ще приема да работи при президента,като след броени дни,"решава",да се кандидатира за депутат?!Тя,нали беше журналистка,какъв депутат,какви 5 лева?Разхождат се от една институция,в друга по търлъци,както бяха при Бай Таша,комунистическа смрад,нарекла се БСП и прилежащите ѝ.
33
20
 
25
 
! Отговори
Диди преди 7 години
Не мога да предвидя резултата, но какъвто и да е, пак ще гласувам за Бойко.Защото му вярвам, а на Елена не!
32
13
 
8
 
! Отговори
АнтиГЕРБ преди 7 години
До 35 АнонименНе бъди толкова сигурен дали Цветито не е ходила в Москва и не са я пуснали по пързалката! Все пак ББ шейх щеше да става и ХЪБ щеше да има! :))
31
17
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Прав си пич! Цветито управлява Американската банка. Дават се пари на умните и красивите. На американските фирми, които управляват мини и не плащат заплати. През американски фондации се правят митинги за глупости, но за американския проек с пръстовите отпечатъци никой не направи нищо? Не знаеше ли, че преди да го пробват у нас пръстовият отпечатък е бил предложен в САЩ, но им е трябвало опитна зона да видят какви ще са последиците. Друго си е да си американска опитна мишка, нали?
30
25
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бате отрепа рибата!Заяжда се със жена, която без значение дали с охрана или не не се страхува да отиде насред конфликт и да го отрази за българските медии. А същия Бате е толкова смел, че го дострашя да излезе на дебат срещу кака Нинова. ББ, ако те е страх от Корнелия, как ще защитаваш интересите ни пред Тръмп или Путин?
29
23
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Абе то хубаво се плюе по Йончева, защото е бивша на С. Станишев, само не разберам като всички в БГ са радетели на справедливостта ЗАЩО не плюете по Цветито - бившата приятелка и мнооого банкарка на ББ. Защо, банкерите по-добри и честни хора ли са от журналистите?!
28
10
 
22
 
! Отговори
До 18 Бурзум преди 7 години
Абе Бурзум ли си ,Гюм ли си. Как се ходи в Чечня, Сомалия,Ирак,Сирия ,Турция ,Украйна и други ,,горещи и суперопасни" точки без ОРГАНИЗИРАНА И ПЛАТЕНА охрана.Ей така викаш,,Чакай да ида да снимам ония главорези в Нагорни Карабах,те ме чакат с хляб и сол" Вложи малко разум.Всичко това е една организация на супер ниво ,със специални контакти на държавите. И доста скъпа. Не разсъждавай като първокласник -нинджа.
27
27
 
23
 
! Отговори
АнтиГЕРБ преди 7 години
До спомениДоверявам се на Йончева! Борисов е доказано фантазьоор с богато въображение! пп. Като приятелка на тогавашният Премиер на 99,99 % е била предпазлива относно финансирането, т.с наясно е била ,че рано или късно някой ще пробва да злоупотребява! Вероятно е ползвала врианието на Станишев във различни среди, но се съмнявам относно финансирането че е било държавно или дори да е имало откуп да е бил от държавната хазна! пп. очаквам Борисов да докаже твърденията си за Е.Йончева!

Спонсорирани публикации