Радев не изгонил Йончева, сама си тръгнала от "Дондуков" 2

Била еталонен професионалист и се справяла във всяко поприще
Обновена: 24 мар 2017 22:33 | 24 мар 2017 16:07, Камелия Цветанова
63
Радев не изгонил Йончева, сама си тръгнала от "Дондуков" 2
Снимка: Булфото, архив

Началникът на кабинета на президента Румен Радев Иво Христов опроверга лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, който отсече, че Елена Йончева е била изгонена от поста прессекретар на държавния глава.

Още по темата

В социалната мрежа Facebook Христов отсече, че това не отговаря на истината.

"Решението на г-жа Йончева да напусне институцията, за да се впусне в предизборната кампания е лично. То бе прието с уважение от президента. Държавният глава и екипът на президентството виждат в Елена Йончева еталонен професионалист и достоен гражданин, който даде всичко от себе си в работата за институцията и със сигурност ще го прави и на всяко друго поприще", отсече Христов.

Вчера пък Йончева заведе дело срещу Борисов за клевета и уронване на честта на журналистическата професия.

Скандалът между Йончева и бившият министър-председател се разигра преди дни, когато Борисов обяви пред медиите, че държавата е плащала милиони левове за интервютата й зад граница.

Какво точно визираше бившият премиер така и не стана ясно, тъй като това било въпрос, който касаел националната сигурност на страната. Това трябва да стане ясно, ако делото все пак стартира.

"Вярвам, че това е битка срещу тези, които смятат, че могат да продължават безнаказано да клеветят, да лъжат, да заплашват. Това е битка за повече честност и морал. Вярвам, че нашето общество се нуждае от лидери с достойство. Те трябва да носят отговорност за своите думи и дела", коментира Йончева, цитирана от пресцентъра на БСП.

Според нея, ако Бойко Борисов си позволява така да клевети и заплашва български гражданин, който е казал критични думи за него и неговото управление, ще постъпи още по-зле с всеки един българин, който няма тази трибуна като нея.

Адвокатите й ще настояват за обещетение, което ще бъде дарено на кампанията: "Повече българчета за България".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


63
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
16
 
19
 
! Отговори
1111111 преди 7 години
Йончева съди го и за това ,до дупка но внимавай кои адвокати ще наемеш,да не те подведат.Всичко в тази държава е купено от мутрата,надявам се ,че си наясно.
5
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А ти си партенка 3 от нечии мръсни *** кубинки
4
9
 
18
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
И защо така иронично БЕ журналисти от Днес БГ.Знаем че силно любите другаря Борисов,но Йончева все пак ви е колежка.Или за пари солидарност няма,кой дава повече,той печели.
3
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 1неква ушaнка трябва да е
2
10
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Коя е тази ????
1
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кой е тоя Редев, бре?

Спонсорирани публикации