Разликата БСП-ГЕРБ – крехка. Активността ще реши!

Андрей Райчев: Резултатът зависи от това колко ще отидат до урните
24 мар 2017 12:52,
73

Резултатът на изборите ще бъде решен от активността на избирателите на вота в неделя. Социологът Андрей Райчев отбеляза пред Bulgaria ON AIR, че прогнозните резултати на БСП и ГЕРБ са почти равни.

"Ако питате всички избиратели, ГЕРБ водят с 1-2%. Ако питате само тези, които със сигурност ще гласуват - БСП печели. Това е адски тънко и непреценимо. Всичко зависи от активността - ако отидат 3 млн. ще победи БСП, ако са 4 млн. - ГЕРБ", обясни тезата си социологът.

"Хората не искат ГЕРБ и още не искат БСП. Има патриотична надигаща се вълна, която обаче не е толкова голяма, че да може да се заяви като голяма партия. Двете големи партии ще имат нещо между 900 хил. и милион гласове, патриотите ще вземат около 400", посочи още Райчев.

"В големите градове се наблюдава не толкова объркване, колкото отдръпване. Големи групи хора в момента го усещат като генерална репетиция за нещо, което предстои", коментира от своя страна и социалният антрополог Харалан Александров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


73
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
5
 
10
 
! Отговори
Глупак преди 7 години
Е защо два пъти дадохте властта на мръсните *** от герб бре?
29
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Щом Боко пусна в оборот инсинуации с осемгодишна давност за Елена Йончева, значи на голям зор е. Като са крадени милиони той като беше 8 години министър-председател през тия години, къде дрема, та чак сега се сети. Всичката работа на Боко е такава - питайте Мишо бирата, ако не вярвате.
28
18
 
8
 
! Отговори
философ преди 7 години
Ако срещнеш гладен комунист, дай му храна. Ако срещнеш жаден комунист, дай му вода. Ако срещнеш гол комунист, дай му дрехи и обувки. Но никога, никога, никога не давай власт на комунист, защото тогава всички ще бъдат гладни, жадни, голи и боси. Освен управляващите комунисти!
27
11
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В България е в ход проруски метеж !Очаква се поредната конспирация тип "Костинброд" непосредствено преди изборния ден.
26
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И Цецка Цачева водеше с 5 процента, пък загуби с десет
25
0
 
8
 
! Отговори
джо преди 7 години
и думичка няма истина от прогнозите на поръчковите социолози и двете партии са различни клонове на победилата мафия опасно е само ако изберете формациите възраждане или на енчев затова не се говори въобще за тях мафията си охранява зорк слугите
24
15
 
4
 
! Отговори
Дидо преди 7 години
Коя кратуна написа ,че активността ще реши? Русия ще реши. То впрочем вече е решено.Заблудените овчици вече са в готовност, в неделя всичко ще е видно. Още в 14.00 ч. след като никой не е отварял и половин урна ,ще започнат да реват по радиа и телевизии. Б С П водииииииииииииииииииииииииии със 30 процентаааааааааааааааааааааааааа. А онова отзад ще го осетите след има-няма две седмици.
23
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 12 Абе пич на колко си години че още вярваш в дядо Мраз.Ти сериозно ли
22
24
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Когато печели БСП/БКП, губи цяла България !
21
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Гледам герберските *** много озверели.Трудно се изпуска кокала,знам,ама има и други гладни,вие вече много се оядохте.
20
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не разбирам, защо при висока избирателна активност герб печели? На президентските избори имаше висока активност. На първи тур се мереше кой с колко и се видя потенциала на герб. Паднаха с 5%.Да не мислите, че сега ще имат повече гласове отколкото на президентските? Даже ще са по-малко.
19
15
 
3
 
! Отговори
Кърниградски преди 7 години
Българи! Истински демосрати и десни хора! Не вярвайте на платените социолози на банкянско-позитанско-сарайската пасимна от престъпници и корумпирани мерзавци, лъжци и измамници! Нова Република е направила собствено социлогическо изследване, според което минава 4%-овата бариера! Голям страх ги тресе ГЕРБаджийските и позитанските комунисти от НР, много голям! Затова лъжат и манипулират, за да се отчаят десните гласоподаватели! Никога не вярвайте на комунисти, българи! НР влиза в Парламента!
18
8
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Има три хубави новини:1 Всеки е свободен да си трлства колкото иска2 БСП е с поне 10% напред3 След изборите някой гербави ще са с нови премени и нов адрес.
17
28
 
4
 
! Отговори
маке-ариец преди 7 години
В неделя ниско платените Путянски *** ще замлъкнат завинаги след като *** бъдат размазани както вече го направиха гордите летящи холандци! Ще секнат Путянските рубли и ще ги пратят в лагерите в Сибир, че не са си свършили работата!Хайде сега 'сичкото платено Путянско ***' да натисне ръчичката с любимия им червен цвят! Казах!!!
16
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
.БСП,ГЕРБ,,ПАТРИОТИ СА ЕДНО
15
38
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
БСП - носители на мизерия!
14
35
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Цоциологът Райчев нещо се е заблудил - кой ще гласува за проруската сгaн бсп?
13
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ФактДо 17Ти спициално си от лошия материал
12
25
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
М мицата ви комунистическа!
11
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кънчовците се "наиграха" яко на тези избори, то не бяха независими анкети, мнения и прогнози - веднаж Андрей, после Кънчо и прислугата им от Гълъп(откраднатото име). Не ги ли върна вече тези пусти 2 млн евро, които Станишев му даде през 2007 от еврофондовете?Вярно, че от тях Жена му, Виза Недялкова стопанисва 6 радиостанции (повечето с "упадъчна музика") , но нали и голф игрища вдигна?

Спонсорирани публикации