Разликата БСП-ГЕРБ – крехка. Активността ще реши!

Андрей Райчев: Резултатът зависи от това колко ще отидат до урните
24 мар 2017 12:52,
73

Резултатът на изборите ще бъде решен от активността на избирателите на вота в неделя. Социологът Андрей Райчев отбеляза пред Bulgaria ON AIR, че прогнозните резултати на БСП и ГЕРБ са почти равни.

"Ако питате всички избиратели, ГЕРБ водят с 1-2%. Ако питате само тези, които със сигурност ще гласуват - БСП печели. Това е адски тънко и непреценимо. Всичко зависи от активността - ако отидат 3 млн. ще победи БСП, ако са 4 млн. - ГЕРБ", обясни тезата си социологът.

"Хората не искат ГЕРБ и още не искат БСП. Има патриотична надигаща се вълна, която обаче не е толкова голяма, че да може да се заяви като голяма партия. Двете големи партии ще имат нещо между 900 хил. и милион гласове, патриотите ще вземат около 400", посочи още Райчев.

"В големите градове се наблюдава не толкова объркване, колкото отдръпване. Големи групи хора в момента го усещат като генерална репетиция за нещо, което предстои", коментира от своя страна и социалният антрополог Харалан Александров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


73
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
33
 
5
 
! Отговори
Долу БСП! преди 7 години
Тези лъжци и крадци ще ни попилеят, ако се докопат до властта. Те са поели поредните ангажименти към Масква и ще стартират поредните схеми за източване - реактори, аеци, потоци, банки... След като платим сметката, отново ще се чудим защо сме толкова бедни.
9
2
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ясно е, че първото правило при гласуването е "Никога повече ГЕРБ". После каквото сабя покаже и сърце мъжко юнашко.
8
34
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Слугата на бсп - червеният райчев направо агитира хората да не се явяват на избори, а да "отидат за гъби"!
7
1
 
31
 
! Отговори
Факт преди 7 години
До сминдух енд чесънЕ па матрял сме за Борисов бе пич,не помниш ли?!
6
2
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Андрей Райчев е прав разбира се, но спуснатите опорни точки на троловете на ГЕРБ са други - и се в посоката троловете да плюят колкото се може повече по БСП. Нормален човек едва ли би гласувал за партия с такива *** и оперни точки като ГЕРБ.
5
2
 
29
 
! Отговори
А бе преди 7 години
Общо взето умряла работа и голямо надлъгване....Обаче за всеки случай,да си вдигнем за.д.ниците и да елиминираме поне ДОСТ!И не забравяйте-гласуването с "не одобрявам никого" налива вода в мелниците на ДОСТ и ДПС!Така че в неделя не за гъби,ами навреме в секциите!Изберете си една БЪЛГАРСКА партия,която ви е най-малко противна и гласувайте за нея!На тоя етап това е.А на следващите избори през годината,като се поотсеят нещата,ще видим какво ще правим.
4
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Вярно ли е,че на Румънските протести били забелязани транспаранти с надписи...,,Тихо да не събудим Българите,,!?
3
3
 
14
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 7 години
Борисов каза,че и червените и сините социолози са направени от ,,умните"комунисти в близкото минало.Та ние дето не сме социолози и не сме правени от ,,умните "комунисти какво сме,за другаря Борисов?
2
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бсп бсп бсп бсп бсп бсп чал боцкааа чал цецкее чао цвъкиии
1
35
 
12
 
! Отговори
Съвет преди 7 години
Сега , или никага! Изпуснем ли момента да се отървем от БСП , с Бългория е свършено.Не искаме мизерията да се върне отново.Мислете за децата и внуците си , а не за това което е било в миналото. Социализма ще се върне , когато се върне робството в Америка.

Спонсорирани публикации