Разликата БСП-ГЕРБ – крехка. Активността ще реши!

Андрей Райчев: Резултатът зависи от това колко ще отидат до урните
24 мар 2017 12:52,
73

Резултатът на изборите ще бъде решен от активността на избирателите на вота в неделя. Социологът Андрей Райчев отбеляза пред Bulgaria ON AIR, че прогнозните резултати на БСП и ГЕРБ са почти равни.

"Ако питате всички избиратели, ГЕРБ водят с 1-2%. Ако питате само тези, които със сигурност ще гласуват - БСП печели. Това е адски тънко и непреценимо. Всичко зависи от активността - ако отидат 3 млн. ще победи БСП, ако са 4 млн. - ГЕРБ", обясни тезата си социологът.

"Хората не искат ГЕРБ и още не искат БСП. Има патриотична надигаща се вълна, която обаче не е толкова голяма, че да може да се заяви като голяма партия. Двете големи партии ще имат нещо между 900 хил. и милион гласове, патриотите ще вземат около 400", посочи още Райчев.

"В големите градове се наблюдава не толкова объркване, колкото отдръпване. Големи групи хора в момента го усещат като генерална репетиция за нещо, което предстои", коментира от своя страна и социалният антрополог Харалан Александров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


73
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
2
 
2
 
! Отговори
ognyanz преди 7 години
Време е за промяна. Да не се спъваме трети път в една и съща т'иква.
49
3
 
5
 
! Отговори
ОТЧЕТО преди 7 години
Всички политически сили , чужди и наши медии , някакви евроначалници са скочили срещу БСП и специално срещу Нинова ,следователно тя е силният политик в момента. Ще гласуваме за БСП с 10.
48
4
 
4
 
! Отговори
Бъдеще необозримо преди 7 години
Аз живея днес- това днес в което наркодилари стоят пред училищните дворове ненаказано. Днес, където учителите по литература и история живеят с 200 лв. пенсия и се чудат как чалга певачка може да вземе 5 хил за едно тръскане на зад.ника. Днес, където ако нямаш пари за лечение, умираш. Днес, където да убият или пребият старец в обезлюдено село е нормално. Днес,където в магазините ЕС си изхвърля нискокачествената стока а българина обеднял до кокал мълчи. Днес?! Наистина ли харесвате това днес?!
47
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Минало незабравимоДъската ти е разкована и изгнила на всичкото отгоре. ..Не се излагай повече. ..
46
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Минало незабравимоЗаради такива като теб сме до тук. Хора, живеещи още в миналото! Събудете се! Било е хубаво, вече не е! Няма милиция, никога повече няма да я има! Осъзнайте реалността и вземайте адекватни решения на база на реални факти! Такива като вас експлоатират и на такива като вас разчитат другарите от Поср..но 20. Съжалявам ви и в същия момент ви ненавиждам!
45
5
 
9
 
! Отговори
Минало незабравимо преди 7 години
Абе не знам защо толкова плюете миналото, но аз съм на 42 и живях и в едното време, живея и сега, в България, а не в чужбина. Помня, че като дете баба не я беше страх да спи сама в къщата си и никой *** не си позволяваше да плаши, камо ли да бие и малтретира старци, защото ги беше страх от милицията. Нашите ме пускаха на вън до късно, нямаше нужда да плащат за учители защото учителите в училище бяха страхотни. И най-бедните ходеха на море. Не си заключвахме вратите!
44
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ББ обяви, че приоритет му е образованието! Същото образование, което днес няма учебници и догодина също защото бате даде "приоритетното" министерство на партия, която народа не ще. Даде и здравето на друга партия, щото и то е приоритет, и войската даде, щото и тя е приоритет. То и държавата е приоритет, нея на кого да чакаме да бъде дадена? Когато нещо е приоритетно за тебе, НЕ ГО ДАВАШ НА НИКОГО! Чу ли Бате? И спри да лъжеш. Айде, че трябва да преподам урока на детето си....
43
10
 
4
 
! Отговори
Бай Хей преди 7 години
И как крехка, бе червен ***, нали довчера се пънехте, че БСП сигурно печели?
42
2
 
0
 
! Отговори
СЕМ преди 7 години
До 53. И как реши, че това е вярно? Те медиите се скъсаха да лъжат и манипулират за какво ли не и такива като теб набързо им се вързват.
41
9
 
6
 
! Отговори
Марешки преди 7 години
Това, което постигнаха ГЕРБ с Цачева, ще постигнат и БСП, ако предложат за премиер *** Нинова.
40
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Днес от една от нац.телевизии разбрах, че министерството на земеделието на ББ е дало 65милона лева за защита на белоглавите гъски!!!!!Не на българските деца или болните хора, или възрастните, а гъски!!! Това ако не е кражба,какво е? Любов към гъските и безразличие към човешката мизерия в България?
39
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Този Райчев, даже не е смешен вече. Ако продължават да го пускат по медиите тези медии ще са четени от един файтон хора. Той е зависим и неговото мнение е все едно един шумкарски позив залепен в градската тоалетна.
38
23
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ГЕРБ - победа!
37
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименАбсолютно! И много лошо за нас
36
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Герберастията да си охлади малко ентусиазма.
35
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Що за овце живеят тука, да продължават да подкрепят откровенни престъпници - герб, бсп, патриоти, марешки. Акълът ми не го побира!
34
2
 
11
 
! Отговори
Цветан Цветанов преди 7 години
Къде е този Сретен Йосич?
33
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Само не мога да разбера защо при по-висока активност ГЕРБ щели да спечелят.По принцип това са хора,които не гласуват,а ако решат да гласуват упражняват протестен вот.А той никога не е в полза на току що управлявалите.В случая ГЕРБ.
32
2
 
23
 
! Отговори
Харалан Хараланов преди 7 години
И цецка цачева нашата майка водеше в прогнозите за президентските избори,но изгуби с петнадесет процента.Не вярвайте на прогнозите на боку мутрейшън.
31
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
все фасул все фасул нека малко боб да пояде народа

Спонсорирани публикации