77 000 евро глоба за финландец, не спрял на пешеходец

Няма пострадали, но съдът не се съгласил да намали глобата
Обновена: 25 мар 2017 20:32 | 25 мар 2017 20:32,
36
77 000 евро глоба за финландец, не спрял на пешеходец

Окръжният съд в Хелзинки глоби финландския милиардер Анти Илбари Аарнио-Вихури със 77 000 евро за това, че не е спрял да пропусне пешеходец. Това съобщава изданието Iltra-Sanomat.

Инцидентът се е случил на 5 март 2016 г. Бизнесменът, чието състояние се оценява на 1,7 млрд. евро, не пропуснал пешеходец, въпреки че останалите автомобили около него са спрели напълно. Никой не е пострадал случая, а нарушителят заявил пред полицията, че не е имал време да спре.

Адвокатите на милиардера са оспорвали решението, като са поискали глобата да бъде по-малка. Съдът обаче не е взел под внимание аргументите им и бизнесменът има 12 дни, в които да плати глобата, в противен случай може да влезе в затвора.

Самата сума е рекордна за подобно провинение, но във Финландия глобите за нарушения на пътя се определят от доходите на нарушителя. Аарнио-Вихури е един от най-богатите хора в страната, като компанията му се занимава с търговия на електронна техника и има участие в авиационната индустрия. 

Още новини за автомобили четете в Automedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
2
 
71
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Оооо,в България убиват на пешеходна пътека и после изкарват жертвата виновна.Дори си измислиха такъв закон-за солидарната отговорност.Такива безумия могат да станат само тук,за жалост.
11
2
 
78
 
! Отговори
Stonewall Jackson преди 7 години
Ако беше в България щяха да осъдят пешеходеца . Великите български съдии нямаше да посмеят дори да потърсят отговорност на милионер ...
10
1
 
24
 
! Отговори
джоре преди 7 години
български съд.....
9
1
 
58
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
там и в много други държави се глобява по състоянието на личноста защото нямо логика да се глобява милионер със 200?
8
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Фо 9 - не е това причината. Хората са други и мислят по друг начин. Този е милиардер. 77000 евро за него са, като 10 лева за теб.А и в система, в която се наказва според дохода, то да си прстъпник е просто логично, ако е евтино.
7
9
 
22
 
! Отговори
Пожарникаря от банкя преди 7 години
Абе аз за какво строя тез магистрали.. я карайте смело ..щом ходят пеш да гледат къде ходят ....ако не искат да ги газят да си вземат по една джипка като мен и няма да имат пролем..)))
6
1
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Затова там престъпността е почти нулева / 03 / %
5
1
 
68
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
У нас, колкото по-богат, толкова по-евтино минават. Двайсетачка в най-лошият случай. Катаджийте не им харесва да спират скъпи коли.
4
3
 
37
 
! Отговори
Пожарникаря от банкя преди 7 години
добре че при нас не е така че къщата в банкя ще трябва да я продавам даже няма да ми стигнат за глобата / затова карайте смело тук няма да го приема
3
34
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Мръсни капиталисти, империалисти и окупатори !Тероризират мирните граждани заради един пешеходец !Долу Европа да живее СССР и Путин !
2
3
 
76
 
! Отговори
gmoto77 преди 7 години
ето това ни различава от европейците,ние сме обикновенни ориенталци от близкия изток!
1
18
 
10
 
! Отговори
голф от перник преди 7 години
на баба ви хурката!

Спонсорирани публикации