Часове преди вота: Стотици сигнали за купуване на гласове

Прокуратурата е образувала 479 преписки в цялата страна
Обновена: 25 мар 2017 21:14 | 25 мар 2017 20:17,
54
Часове преди вота: Стотици сигнали за купуване на гласове
Снимка: Булфото, архив

Стотици са сигналите за купуване на гласове в страната. 62 са досъдебните производства за търговия с вот, съобщи прокуратурата. 

Прокуратурата е образувала 479 преписки в цялата страна и е отказала да провери като неоснователни 295 сигнала за търговия с вот, съобщава BTV. Най-много са разследваниятав в Софийско - 18, Бургаско и Търновско - по 15.

В област Плевен има десетки проверки и 5 досъдебни производства за търговия с вот. Подобни престъпления обаче се разследват много трудно, защото извършителите са много добре организирани:

"Касае се за пирамидална структура на няколко нива, подсигурява се огромен финансов ресурс и се отнемат правата на свободния избор на множество граждани", обясни ръководителят на Районната прокуратура в Плевен Владимир Николов.

Заради подозрения за търговия с вот днес имаше полицейски проверки в селата Славяново и Буковлък, твърдят наши източници. Още истории за купувачите на гласове и схемите, по които работят в Плевенско, очаквайте утре.

Полицията в Бургас разкри схема за купуване на гласове в ромската махала на Средец.

При обиск в една от къщите полицаите са открили списъци с имена и агитационни материали за една политическа сила. В списъците е имало имена на хора и от други общини. Образувано е досъдебно производство. Разпитите по случая продължават. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
0
 
1
 
! Отговори
Хасан преди 7 години
От ДПС то сяла година спят днеска бяха на работа получихме плика с номера.Утре с плика заедно дане стане някаква грешка!
36
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименГосподин Ахмед Доган е патриот и един от най-влиятелните български политици заслужаващ всеобщо уважение заради дългогодишната си и успешна кариера в управлението на България и най-вече заради приноса си в запазването на доказалият се българския етнически модел.
35
4
 
9
 
! Отговори
Ало другарите преди 7 години
Ауу,кога станахте такива политически девственици социалистите бе?Помним вашата разруха на държавата няколко пъти ЕЙ!
34
1
 
7
 
! Отговори
Сър Пичук преди 7 години
До надъханите "гласувачи" - какво става с референдума и гласа на 3,5 млн. НЕКУПЕНИ Българи бе???
33
0
 
7
 
! Отговори
кин преди 7 години
Лично на приятелката ми е правено предложение за 50 лева и храна от функционер на ДПС. Тия с автобусите ВСИЧКИ СА ПЛАТЕНИ. ПО един или друг начин. Безплатен транспорт, храна, настаняване на доста от тях по хотели коптори, колкото да издържат до неделя. И другите купуват. Преди време се чудих как се плащат по 30-40 лева на глас. Много пари са. Но това е инвестия. После идват поръчките, завишени до небето за нашите офшорки. Избиват се в пъти. Но няма безплатен обяд.
32
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Герб видяхя че губят и започнаха яко копуване ка не ви е срам бе бесрамниции
31
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ще върви търговията,я!като търсят търговците не където трябва!отишла полицията при търговеца,който е ,да речем,кмета на селото и го пита кой продава-купува,пък то баш той търговеца,че и разпределя гласовете да са по равно-да не се сърдят партийните другари
30
36
 
11
 
! Отговори
НФ преди 7 години
Нямаше да гласувам, но видях как фашистите на границата се гаврят с бабички и ще гласувам за ДОСТ. Мама ви комунистическа заради вас ще пострада цяла България..
29
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако още не сте решили за кого да гласувате си спомнете какво се случи през последните няколко години на и без това съсипаната ни държава,а имено:изпуснати язовири с неясни собственици и десетки загинали(много от оцелелите и днес живеят във фургони)-Мизия,кв.Аспарухово,с Бисер,гр.Добрич.Гърмяха цехове с експлозиви,пак с много загинали и накрая-с.Хитрино-поредната трагедия.Никой от тези хора нямаха вина-единствено безхаберието на държавата.А на нея никой от живите не и потърси сметка.
28
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Do moderatora KURneliq da ti sedne na USTENCATA
27
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ходжата да се приготвя да бае на Бокича :)
26
0
 
4
 
! Отговори
До 31 преди 7 години
Кой си ти с твоята дата?
25
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В 19 ч. даваха новините и говпрителят на ЦИК каза, че при тях няяяяяма постъпили сигнали за купуване на гласове. Въпросът ми е, НА КОГО ДА ВЯРВАМ ? А ?
24
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако сме истински българи и обичаме родината си,трябва всички да излезем да гласуваме,за да не определят съдбата ни чужди етноси.
23
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Утре шоуто ще е на макс ако банкянския загуби, заслужава си да се изпие бутилка ракия с прясна зелена салата с много зелен лук и крехка краставичка!
22
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Единствения начин да се противопоставим на тези,които продават гласа си е да гласуваме масово.Те няма да забогатеят с 50 лв.,пак ще си останат мизерници,само продавачите малко ще се охарчат.Ние сме повече от тях,не го забравяйте.А може и да се възползвате от съвета на проф.М.Константинов:вземете парите(ако ви дават) и си гласувайте за когото искате.
21
12
 
3
 
! Отговори
Гласувайте преди 7 години
Гласуването е задължително иначе има санкции
20
3
 
16
 
! Отговори
До 13,14 преди 7 години
Ти си провокатор и не си българин.Нарочно пишеш,че няма да гласуваш,за да демотивираш останалите.Виждам,че си и неграмотен.Елементарно и доста прозрачно.
19
5
 
16
 
! Отговори
Врачка преди 7 години
Утре ще бъде тройно критичен ден за един близнак,роден в третата декада на м.юни.Вместо желаната подкрепа,ще получи удари под кръста.Желателно е до него да бъде GP-то МУ,за да му мери кръвното.Преди ретроградния Меркурий,а утре ретроградната Венера ще спънат устрема му към вечната власт.
18
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сефте комендантски.

Спонсорирани публикации