Ден за размисъл: Забранена е политическата агитация

В някои градове е забранена и продажбата на алкохол
Обновена: 25 мар 2017 08:33 | 25 мар 2017 07:30, Петя Славова
53
Ден за размисъл: Забранена е политическата агитация
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Днес е ден за размисъл. Забранява се политическата агитация. Алкохолът в деня за размисъл и навръх предсрочния вот в неделя ще бъде разрешен поне в половината от населените места в страната.

Продажбата на алкохол спира в Пловдив, Варна, Стара Загора, Кърджали, Перник, Смолян, Враца, Сливен, Разград, Силистра, Шумен и Добрич. Позволена е консумацията и продажбата в София, Бургас, Русе, Благоевград, Монтана, Велико Търново и Хасково.

Със заповед на кмета на София Йорданка Фандъкова се забраняват продажбата, сервирането и употребата на алкохол в изборните помещения и непосредствено прилежащите им територии днес и в изборния ден - утре /26 март в столицата/. Това се посочва в заповедта на кмета, публикувана на сайта на Столичната община.

В останалите места на територията на Столичната община, както и с оглед на семейни и обредни ритуали /сватби, кръщенета и тъжни обреди /продажбата, сервирането и употребата на алкохолни напитки са разрешени.

И във Варна, и в Стара Загора няма да се позволяват също в изборния ден масови прояви, които може да предизвикат нарушаването на обществения ред или безопасността на движение.

За сметка на това във Велико Търново няма забрана за алкохол на вота, но пък има сериозни ограничения в организацията за движението. Куп улици в старопрестолния град ще бъдат затворени или ще имат забрани за паркиране, за да не се пречи на изборния процес.

Въвеждат се промени в организацията на движение във връзка с изборите за народни представители и в София.

От 7.00 часа на 26 март до приключване на транспортирането и предаването в ЦИК на изборните книжа се забраняват престоят и паркирането на пътни превозни средства на ул. "Княз Александър Първи" между ул. "Московска" и бул. "Цар Освободител".

От 19.00 часа на 25 март до приключване на транспортирането и предаването на изборните книжа и материали от районните избирателни комисии в страната в ЦИК поетапно ще се ограничава движението по бул. "Цар Освободител" между ул. "Г. С. Раковски" и бул. "Княз Ал. Дондуков".

Столичната дирекция на вътрешните работи осигурява постове за контрол и регулиране на движението.

Общо 24 избирателни секции са разкрити в поделенията на Главна дирекция "Изпълнения на наказанията" (ГДИН), отчитат от правосъдното министерство.

От там допълват, че за осигуряване реда и сигурността при провеждането на парламентарните избори на 26 март 2017 г. е създадена необходимата организация.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
4
 
30
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 7 години
Изборът утре е ясен. Да потретим грешката си от предишните и по-предишните избори, и България да продължава да бъде най-пропадналата страна в един разпадащ се съюз или да потърсим промяната.Вярно е, че българският народ го опростачиха много. Вярно е, че не сме предишния народ нито като качество, нито като количество.Етническият и религиозен разрез на днешното ни общетво би втрещило нашите революционери и възрожденци.И все пак не вярвам, че сме толкова глупави да потретим една и съща грешка !
5
23
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Днес г-жа Лъжа трябва не трябва да говори.
4
4
 
4
 
! Отговори
както се казва преди 7 години
До Анонимен - Всичко най лошо на вас и вашите роднини!Много благодарности! Да ти се връща по много!
3
0
 
12
 
! Отговори
смЕх преди 7 години
Ако някой не е решил за кой ще гласува или не е в час, или чака вдигане на мизата в изборния ден остава само да видим поредния запъртък който ще измислим след толкова мислене.
2
27
 
3
 
! Отговори
luckyman преди 7 години
Кой още не разбира че европа е Босфора и от там минава пътя. 500 години съжителство ни пазеха от всичко, беше златния период на БГ, търгуваш от Багдад до Виена, а не като сега данъци и лихви само!Турция отново ще ни спаси както когато бяхме чат от великата империя 5 века.Добре че има патреоти че организирахме превоз за истинските българи от истанбулНа следвщите избори сме втора сила а защо не и първа?
1
2
 
12
 
! Отговори
имигрант преди 7 години
пишете пибедитела и закрийте държавата.то освен на првдишното правителство предизборната кампания нищо друго не се споменаваше.те пак ще казват Популизъм.нали ссичко добро е за тях а лошото за популистите.91

Спонсорирани публикации