Ден за размисъл: Забранена е политическата агитация

В някои градове е забранена и продажбата на алкохол
Обновена: 25 мар 2017 08:33 | 25 мар 2017 07:30, Петя Славова
53
Ден за размисъл: Забранена е политическата агитация
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Днес е ден за размисъл. Забранява се политическата агитация. Алкохолът в деня за размисъл и навръх предсрочния вот в неделя ще бъде разрешен поне в половината от населените места в страната.

Продажбата на алкохол спира в Пловдив, Варна, Стара Загора, Кърджали, Перник, Смолян, Враца, Сливен, Разград, Силистра, Шумен и Добрич. Позволена е консумацията и продажбата в София, Бургас, Русе, Благоевград, Монтана, Велико Търново и Хасково.

Със заповед на кмета на София Йорданка Фандъкова се забраняват продажбата, сервирането и употребата на алкохол в изборните помещения и непосредствено прилежащите им територии днес и в изборния ден - утре /26 март в столицата/. Това се посочва в заповедта на кмета, публикувана на сайта на Столичната община.

В останалите места на територията на Столичната община, както и с оглед на семейни и обредни ритуали /сватби, кръщенета и тъжни обреди /продажбата, сервирането и употребата на алкохолни напитки са разрешени.

И във Варна, и в Стара Загора няма да се позволяват също в изборния ден масови прояви, които може да предизвикат нарушаването на обществения ред или безопасността на движение.

За сметка на това във Велико Търново няма забрана за алкохол на вота, но пък има сериозни ограничения в организацията за движението. Куп улици в старопрестолния град ще бъдат затворени или ще имат забрани за паркиране, за да не се пречи на изборния процес.

Въвеждат се промени в организацията на движение във връзка с изборите за народни представители и в София.

От 7.00 часа на 26 март до приключване на транспортирането и предаването в ЦИК на изборните книжа се забраняват престоят и паркирането на пътни превозни средства на ул. "Княз Александър Първи" между ул. "Московска" и бул. "Цар Освободител".

От 19.00 часа на 25 март до приключване на транспортирането и предаването на изборните книжа и материали от районните избирателни комисии в страната в ЦИК поетапно ще се ограничава движението по бул. "Цар Освободител" между ул. "Г. С. Раковски" и бул. "Княз Ал. Дондуков".

Столичната дирекция на вътрешните работи осигурява постове за контрол и регулиране на движението.

Общо 24 избирателни секции са разкрити в поделенията на Главна дирекция "Изпълнения на наказанията" (ГДИН), отчитат от правосъдното министерство.

От там допълват, че за осигуряване реда и сигурността при провеждането на парламентарните избори на 26 март 2017 г. е създадена необходимата организация.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Страшен ден за размисъл няма що. Трябва да избирам измежду всички комунисти един. И да си мисля,че е демокрация. Тук в България след 27 години псевдодемокрация се надявам да настъпи някога истинската демокрация и справедливост.
25
0
 
2
 
! Отговори
Гьорче Петров преди 7 години
Надявам се българския народ най-сетне да се вразуми,след всички тези житейски и морални катаклизми коитопреживя и да се вслуша в гласа на проф. Юлиян Вучков,който мнозинството от хората го смятат за смахнат и лудно в случая е много прав в призива към сънародниците си:- Да не гласуват за нито една партия, която вече е била на власт в България !
24
0
 
4
 
! Отговори
Аз преди 7 години
Веднъж е простено човек да сгреши! Втори път е неприемливо! Трети път е ГЛУПАВО!
23
0
 
3
 
! Отговори
??? преди 7 години
Ден за размисъл преди да избереш от трън на глог или от глог на трън, или обратно!!!Такава пародия със забраната да се агитира да се съобщават предварителни резултати и въобще пародията е - избори в България! Но всъщност избор между добро и лошо всеки може да направи. Кой обаче може да направи правилен избор между добро и добро или между лошо и лошо? Знае ли някой как и да е сигурен че не е сгрешил???
22
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Мисля, че денят за размисъл за много българи пак ще бъде един ден след изборите в случая 27 март. :(
21
0
 
9
 
! Отговори
баю преди 7 години
Мислите ли мислите ли? Мислете сега че после ще е късно. Когато мислите не си бъркайте в носа и не се чешайте там дето не ви сърби! Тези които са решили да гласуват за гробарите много добре да си помислят докъде ги докараха за два непълни мандата. Да отидат да видят това което са построили как се разпада. Същото се отнася и за бесепарите. Да си спомнят техните другари какви мутри произведоха и как ги застраховаха с бухалките. За на костов протежето едвали някой ще гласува но ще има и такива!
20
0
 
4
 
! Отговори
До 14 преди 7 години
Ами въпросът ти е много ***.На едната не и дадоха стол,защото е млада и енергична,може и права и седнала,а на другия му поднесоха столчето,защото е стар и немощен и трудно се държи на краката си.Дедо,какво да го правиш.
19
0
 
4
 
! Отговори
Смирение преди 7 години
В листите има терористи и доказани престъпници участници в организирано ограбване на БЪлгарския народ и прахосване на десетки милиарди ограбени от народа за корупционни обекти..НЕ Е РЕДНО. Не може нагли доказани престъпници нарушавали конституцията стотици пъти като временни на власт да се редят пак да ограбват народа не е редно. Teroristi на власт последните години внедриха тежко терористична техника увредила трайно милиони деца в училищата.Видео терор техниката е забранена от ОСновния закон
18
0
 
5
 
! Отговори
Врачка преди 7 години
Понеже днес е ден за размисъл няма да правя явни прогнози,а само ще намекна,че 26.03.е тройно критичен ден за някои зодии,особено за близнаци,родени в третата декада.Вместо подкрепа,ще получат удари под кръста.Трудно ще го преживеят,а в понеделник никой да не им се мярка пред очите.От сряда нататък ще се успокоят и ще започнат да търсят съюзници.
17
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ХОРА!Утре умната! Че доста глупости направихме последните години.
16
0
 
14
 
! Отговори
Слънчеви градини преди 7 години
ДА ОБРУЛИМ ДЖАНКАТА
15
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До: номер 23 (Шопо)Моеш да си пиеш бе, Фандъкова разреши, ти не знаеш ли?Впрочем съвсем сериозно, прочетох някъде че Фандъкова е издала заповед да не се продава и сервира алкохол в непосредствено прилежащите райони към избирателните секции, както и в самите избирателни секции разбира се! То оставаше като ходиш да гласуваш и да те черпят с хляб и сол, шопска салата и домашна ракийка :-)Американците имат същия проблем с огнестрелните оръжия - забранени са само в избирателните секции :-))
14
0
 
13
 
! Отговори
nyakoy преди 7 години
Размишлявам си и се мъча да разбера защо икак така в студиото на Хекимян по bTV единият от участниците стоеше прав(четвъртък),а другият удобно седнал(петък).Т.е единият се "презентираше" по европейски,модерно а другият ретроградно по "азиатски".Нямаше по медиите и личните им профили нещо за здравословни проблеми.НЕЩОТО май е в комплексарщината и манията за величие и незаменимост на единия.Кой беше дамата и кой джентълмена ...???
13
11
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нито герб ,нито бсп ,нито дпс и дост ,бивши сдс и *** -все измамници от класа.А кого тогава - патриоти ДА !
12
0
 
11
 
! Отговори
Бау преди 7 години
Самоооо наще! Кои са наще не е ясно още ...
11
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
пазете завряния зет, че крадците се сещат да го крадат по време на избори. После не ги осъждат, но това е друга тема!
10
1
 
14
 
! Отговори
Шопо преди 7 години
Забраната на пиеньето не е демократичен акт ! Ще сезирам европейските инстиитуции за дискриминация на огромна част от българите !
9
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ГЕРБ или БСП няма никакво значение, тази държава оправия няма докато норада и е с балкански манталитет. От друга страна ако спечели БСП цирка след това ще е легендарен и честно казано нямам търпение :) А тези които си мислят, че БСП като дойде ще излезем от ЕС, НАТО и ще се обърне към Русия съветвам ви да посетите психиатър.
8
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Важното е БСП да вземе изборите и да оправи България, така както я оправи при Луканов и Жан Виденов
7
25
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
След 45 години социализъм, Луканов и Виденов, да се вържеш на приказките на г-жа Лъжа ще е уникална проява на Ентелект.

Спонсорирани публикации