38 000 сънародници в чужбина пуснали бюлетина, 14 000 – в Турция

В Австралия, Китай и Нова Зеландия изборите приключиха
26 мар 2017 16:37,
36
38 000 сънародници в чужбина пуснали бюлетина, 14 000 – в Турция
Снимка: Олег Попов / Dnes.bg

Около 38 хил. българи, живеещи в чужбина, са гласували на парламентарните избори към 13.00 ч., от които около 14 хил. в Турция, съобщиха от Министерството на външните работи.

Няма информация за сериозни нарушения.

На някои места в Турция има опашки. В източните държави като Австралия, Китай и Нова Зеландия изборният ден вече приключва.

Към 13:00 часа наше време българите, гласували във Великобритания, са около 5 000, в Германия - около 4 000, а Испания - около 3 500 души.

В САЩ гласуването на българите тепърва предстои да се развие поради часовата разлика.

Всичко за изборния ден следете в страницата ни във Facebook!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Акоизборите решаваха живота ви да се подобри то те щяха да бъдат забраненисъс закон. Мислите ли че ще спечелят тези дето вие искате? Не няма койда ви го позволи. А разрешението идва от брюксел и от краварите.Изборите са само параван който да прикрие това което не искат да видите.Вие ли броите бюлетините? НЕ! Вие ли правите допитвания? НЕ! Е как щеразберете кои и с колко са спечелили. От платената стъкмистика напартиите ли? Ех колко сте наивнички направо не е истина!!!!!
7
5
 
5
 
! Отговори
Щерев преди 7 години
Какво им се радвате на гласовете от чужбинско!Те само добавят субсидии на партиите, които се плащат обаче от работещите в България!!Схващате ли?
6
9
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аз от 17 години живея в чужбина. На нито едни избори досега не съм гласувал и няма да гласувам. Такива като мен нямат право на глас защото не живеят в България и не изпитват на гърба си затрудненията които изпитват нашите сънародници живеещи в България. Аз живея добре даже отлично в чужбина а моите родители живеят по зле от куче в България. Е защо да гласуваме ние дето живееме добре в чужбина и да променяме вота на тези дето живеят като кучета в България? Нямаме моралното право да гласуваме!
5
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 4Доста си зле с цифрите
4
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Начи 21 000 Бьлгари са глааували в чужбина само! Като имате на предвид близо 2000 000 Бьлгари живеят в чужбина! Демек, от турците по желаещи да гласуват и то на Бьлгарски избори няма! Защо?
3
2
 
4
 
! Отговори
До неграмотен преди 7 години
... Недоволен! Добре, че Левски е бил по-грамотен от теб! Лошото е, че повечето, които останаха са като теб...
2
0
 
4
 
! Отговори
Oj преди 7 години
1 procent ot chujbina.
1
8
 
15
 
! Отговори
Недоволен преди 7 години
Новината е ... 38000 гласуваха в чужбина, а за 14000 в Турция не бе организиран транспорт до България. Всички турци на които не им се плати екскурзия с български пари, останаха недоволни и се надяват на следващите избори нещата да се оправят.Аз лично с удоволствие си плащам данъците за да могат братята турци да идват да гласуват законите с които ме ограбват. Къде си Левски

Спонсорирани публикации