38 000 сънародници в чужбина пуснали бюлетина, 14 000 – в Турция

В Австралия, Китай и Нова Зеландия изборите приключиха
26 мар 2017 16:37,
36
38 000 сънародници в чужбина пуснали бюлетина, 14 000 – в Турция
Снимка: Олег Попов / Dnes.bg

Около 38 хил. българи, живеещи в чужбина, са гласували на парламентарните избори към 13.00 ч., от които около 14 хил. в Турция, съобщиха от Министерството на външните работи.

Няма информация за сериозни нарушения.

На някои места в Турция има опашки. В източните държави като Австралия, Китай и Нова Зеландия изборният ден вече приключва.

Към 13:00 часа наше време българите, гласували във Великобритания, са около 5 000, в Германия - около 4 000, а Испания - около 3 500 души.

В САЩ гласуването на българите тепърва предстои да се развие поради часовата разлика.

Всичко за изборния ден следете в страницата ни във Facebook!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
2
 
3
 
! Отговори
нормален преди 7 години
Аз не съм комунист и никога няма да бъда .Тази песен я помня и днес , а до къде я докарахме днес ,комунисти са гласят да ни управляват ?! УЖАС !!! Васил Левски-"НАРОДЕЕ !!!!"
27
0
 
0
 
! Отговори
Schutztafell преди 7 години
Отивам до тоалетната. Jaja. Поради неграмотност ти е непознат добрия войник Швейк.
26
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не мисля, че имаме проблем с гласуването на българите, живеещи в ЕС и страни, допускащи двойно гражданство - тяхното право е неоспоримо. От гласуване в български избори следва да се ограничат единствено хората, трайно пребиваващи в страни извън ЕС, които по собственото си законодателство не допускат двойно гражданство. Това ще намали възможността полуграмотни и лесно манипулирани граждани на Турция / най-вече/ да определят съществено политическата ситуация в България!
25
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Специално нормалните софиянци не гласуват за Боко, защото той не е десен, а център-ляво.
24
2
 
3
 
! Отговори
Щерев преди 7 години
До Шуши Пращаш на родителите си, а не на държавата! Нали родителите ти не тичат с твойте пари да се издължат към партията за която си гласувал - да им "снесат" така наречените партийни субсидии.Плащат ги субсидиите, които ти си ни нагласувал, само работещите в България.
23
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
до 17 200 лефчетa не сa 300 Евро тутмaник, от всички бългaри в чужбинa в губерниятa идвaт милиaрди Евро, вие толковa не можете дa изрaботите. кaкто и дa е, aз винaги глaсувaм и ще глaсувaм зa проевропейски пaртии
22
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аз живея добре даже отлично в чужбина а моите родители живеят по зле от куче в БългарияИ не си направил нищо за тях, така ли? Чудесен син си :)
21
6
 
7
 
! Отговори
Да преди 7 години
Предпочитам да ни управляват ГЕРБ, пред *** и ДПС! Другите партии са прекалено малко факт! А сега заповядвам на всеки платен *** и послушните едноклетъчни да натискат минусите, да ви е гадно! Подчинявай се и натискай!
20
3
 
7
 
! Отговори
Хитър Петър преди 7 години
България е за рекордите на Гинес по най-много турски гласове. Един турски изселник гласува по 30 пъти, като 10 пъти гласува в Турция, още толкова в България и още толкова в Гърция или друга европейска държава.
19
4
 
14
 
! Отговори
Шуши преди 7 години
Който живее в чужбина знае колко праща в България и да, докато пращаме да поддържаме държавата имаме право на глас!
18
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Според коментарите на надъханите изпилени мозъци от Позитано 20 ГЕРБ щяха да бъдат издъхани с много, факт е, че в момента изостават все повече и повече:
17
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хората които живеят в чужбина, защо имат право на глас? От къде на къде ще ми решават бъдещето в България, при положение, че те самите са се изнесли (емигрирали) от тук. Право на глас трябва да имат единствено хората живеещи в България и хората, които имат "САМО" Българско гражданство!!!
16
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Повечето от тях са гласували за дядката от Банкя.
15
10
 
4
 
! Отговори
do 6 преди 7 години
уау пращаш 200-300лв на месец и си мислиш, че имаш правото да решаваш съдбата на хората които си плащат данаците и издържат таз държава ! дали турци дали такива като теб се тая ! нямате никакво морално право да го правите ! при късмет на другите ибори оседналост за гласуване !
14
1
 
1
 
! Отговори
oeruio преди 7 години
До Анонимен 11И сигурно *** с тия пари тича най-напред да плати субсидиите на любимите ти партии????
13
5
 
8
 
! Отговори
Българина преди 7 години
Никакво гласуване в чужбина. Само в консулството всички държави са така само анадолските във всяка колиба секция. Без двойно гражданство. Не можеш да живееш и следиш нещата на две места едновременно
12
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ние от чужбина гласувахме против ГЕРБ и БСП.
11
4
 
2
 
! Отговори
ТАКА ДЕ преди 7 години
До Анонимен 11Защо пращаш,като е много хубаво там,вземай си дъртите при теб?!
10
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
до 6 aбе мaстийо, aз прaщaм в губерниятa всеки месец по двa- тристa Евро нa родителите ми, ти кaто крепостен губернец повече прaвa ли имaш от мене? стой си в бг- то и не дaвaй aкъл, кой имaл прaво дa глaсувa и кой не.
9
5
 
2
 
! Отговори
Баааа го да го еба преди 7 години
И защо?!Като са в чужбина да си стоят там и да не избират моето бъдеще.

Спонсорирани публикации