Предизборната кампания – изключително скучновата!

Политолог и преподавател не изключват нови избори
26 мар 2017 12:23,
4
Предизборната кампания – изключително скучновата!
Снимка: Bulgaria ON AIR

Политологът Нено Димов и преподавателят по етническа комуникация доц. Росен Стоянов оцениха предизборната кампания като "изключително скучновата" и предположиха, че в бъдеще може да има нови избори. 

"Това са едни избори, които започват да очертават един период на преминаване към нова база. Това, което се случваше в България през последните 25 години, започна през едно силно идеологизирано противопоставяне, което замря през 2001 година", каза Нено Димов в студиото на "44–тите" по Bulgaria ON AIR.

По думите на политолога, успоредно с това се е създало едно противопоставяне на новите консервативни и либерални тенденции, които се развиват в САЩ, Холандия, Франция, Австрия. 

"От тази гледна точка беше нормално предизборната кампания да е относително скучна. Всички български партии се позиционираха в едно консервативно пространство и търсиха различията в него", уточни той.

На въпрос доколко здравословно е непрекъснато да бъдем в избори, Росен Стоянов обясни, че няма нищо лошо в изборите, но важното е да има какво да избираме и да знаем какво ни трябва. 

"Важно е ние самите като избиратели да решим какви сме - либерални, консервативни или със социалистически идеи", подчерта той.

Димов е на мнение, че изборите са нещо важно и призова да се участва във вота днес, защото гласът на хората има значение. Според Стоянов новоизбраната власт трябва да направи така, че парламентът да изкара толкова, колкото е необходимо, съобразявайки се с желанието на суверена. 

"Ако не направят това пак, ще имат не толкова много време поради желанието на същия суверен", поясни той. 

"Надявам се да видим в техните действия една рационалност, визионерство и перспектива", пожела Стоянов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
2
 
! Отговори
Димитър преди 7 години
Доста зле е да сме постоянно в избори, но тези "експерти" очевидно ги мързи да мислят.
3
0
 
3
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
Няма какво да избираме и това трябва да се промени-
2
0
 
7
 
! Отговори
смЕх преди 7 години
Не ви ли омръзна да ни пробутвате все едни и същи "експерти" предварително се знае какви ще ги наговорят само сменяйте датите ще ви е по-евтино.
1
1
 
5
 
! Отговори
Post ku tiikabg преди 7 години
Savsem na prazno

Спонсорирани публикации