"Да, България" и ДОСТ победиха в половината секции в Белгия

ГЕРБ спечели най-много гласове, представянето на ДПС е неубедително
27 мар 2017 13:54,
11
"Да, България" и ДОСТ победиха в половината секции в Белгия
Снимка: Олег Попов / Dnes.bg

"Да, България" и ДОСТ спечелиха по 2 от 8-те секции в Белгия, оставайки в подгласяща позиция в останалите.

ГЕРБ спечели най-много гласове при висока избирателна активност в страната, където 3728 българи отидоха до урните в неделния ден.

За партията на Бойко Борисов са подадени 857 бюлетини. На 200 гласа разлика втори с 657 са "Да, България", а ДОСТ се нареждат трети с 507. БСП успява да се класира четвърта, без победа в нито една от секциите, а за ДПС са подадени едва 316 бюлетини, което му отрежда петото място.

ДОСТ печели убедително гласуването в Антверпен и в населения с български емигранти брюкселски квартал "Скарбеек", където за първи път имаше секция и е втори в града с най-много българи - Гент. В "Скарбеек" ДОСТ и ДПС вземат повече от 65% от всички гласове.

Победите на "Да, България" са в университетския град Льовен и в една от секциите в Постоянното представителство на България в ЕС. Във втората секция, както и в двете СИК в българското посолство коалицията е с втори резултат.

Най-доброто представяне на БСП е трето място, като интересът към социалистите е проявен най-отчетливо в брюкселските секции в българските дипломатически представителства.

Гласуването в Белгия премина спокойно, като опашките от чакащи не надхвърляха 15 минути. Членове на секционни комисии съобщиха, че на различни места избиратели са имали проблем да попълнят на български език декларациите, че няма да гласуват на друго място, поради проблеми с разчитането им.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
0
 
! Отговори
р преди 7 години
Какви 15 мин? Каква организация? Точно 1 час! Проверявайте преди да пишете
9
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Темид, Това трябва да се промени.
8
0
 
4
 
! Отговори
Темид преди 7 години
До Анонимен 7Не е възможно - българската конституция не прави разлика между гражданите според броя на техните паспорти. Всеки български гражданин - пълнолетен и вменяем, има избирателни права, независимо от това на колко държави е гражданин
7
3
 
2
 
! Отговори
Магазинера преди 7 години
Тези декларации, които се изискват за попълване при гласуване в чужбина, са в нарушение на изборния закон и на Конституцията. В България няма образователен ценз за гласуване - значи всеки - грамотен или неграмотен, трябва да може да гласува щом е български гражданин, вменяем и с изрядни документи
6
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Забрана да гласуват на български избори хора, които имат и второ гражданство е много добър вариант. Както се видя българските двойни граждани на югоизток са по-лоялни на новата си родина и тя ги използва за намеса във вътрешните ни работи. Другият вариант е изобщо да се забрани двойното гражданство, с опция да могат да си връщат българското, ако някога се откажат от второто и заживеят в България. Наложително е!
5
2
 
8
 
! Отговори
6 преди 7 години
Т.е. турци, заминали за Белгия с български паспорти. Чудеса
4
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Има огромен бивш електорат на ДПС не гласували то няма начин как да се отчита. За мен вятьрьт на промяната за ДПС почна да духа. Г-н Карадайь това което каза за Борисов да го считаме другите турци ,предателите които питат ДПС лидерите що крадете толкова и са избутани да емигрират на запад ,та дали е усвоил лидера Сталин техния сигнал. Борисов вашия сигнал може би е разбрал а вие дали му разбрахте сигнала се сьмнявам ,той не се включи както отрочетата на БКП се включиха почерняването на част от
3
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Много ясно че там ще спечелят.белгия отдавна не е бяла държава..даже не може да се каже че е държава..
2
13
 
19
 
! Отговори
Hard drive преди 7 години
Още ли не вие ясно, че Дай, България и ДОСТ са в неофициална коалиция? Единствените, които искаха да се отмени попълването на декларации за гласуване на място пред комисиите и на кирилица бяха Дай, България и ДОСТ. А този начин на попълване са проблем единствено на турците, повечето от, които не знаят български.
1
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
а БСП както винаги губи

Спонсорирани публикации