Достатъчно от ДОСТ: Касиране на изборите, незабавен нов вот

Местан праща сигнал на Цацаров заради блокадата на границата
Обновена: 28 мар 2017 13:59 | 28 мар 2017 13:30, Камелия Цветанова
259
Достатъчно от ДОСТ: Касиране на изборите, незабавен нов вот
Снимка: Булфото, архив

Лидерът на ДОСТ Лютви Местан иска касиране на изборите и незабавно насрочване на нов вот.

Веднага след като ЦИК обяви окончателните резултати от изборите ще поиска главният прокурор Сотир Цацаров да сезира КС, защото резултатите от гласуването на 26 март били изкривени. 

Още по темата
Партията не признава вота, защото бил проведен в условия на тотално нарушаване на изборните права заради блокадата на границата на Обединени патриоти, които спираха изселническите автобусите от Турция.

Според Местан, ако това не се беше случило, ДОСТ щяла да получи такава подкрепа, че да мине бариерата от 4% за влизане в парламента и дори да измести ДПС.

Така че след като това не стана, сега партията на Местан не признава Народното събрание за легитимно. Местан смята,че при тези резултати 44-ото Народно събрание не отразява реалната картина на настроенията на избирателите.

"Единственият изход са нови избори, които да се проведат при стриктно спазване на правилата, които ще имат резултат, различен от настоящите и ще осигури участие на ДОСТ и на десните партии в парламента", коментира Местан.

Освен това при положение, че ДОСТ и десните не намерили място в парламента, било безсмислено да се прави каквото и да било правителство.

Местан призна все пак, че неговата партия е била подкрепа от над 100 000, което е голямо постижение, защото беше регистрирана едва 6 месеца преди старта на кампанията, а пък симпатизантите й са били подложени на тотална репресия не само от страна на политическите сили, но и от държавните органи.

"Резултатът на ДОСТ щеше да бъде достатъчен, ако спрямо ДОСТ не беше разгърната една съзнателно агресивна кампания и противоконституционни действия", коментира Местан.

Той нарече лидерите на Обединени патриоти "фашисти" и отсече, че ще прати сигнал на Цацаров с искане на разследване на случая с блокадата на границата.

Лидерът на ДОСТ цитира текстове от НК, според които престъпленията против политическите права на хората се наказват със затвор и глоба.

"Който чрез насилие, заплашване или по друг незаконен начин попречи на някой да осъществи избирателното си право се наказва с лишаване от свобода от 1 до 3 години и с глоба и това е, което наблюдавахме на българо - турската граница три дни преди вота. Там самозабравили се лидери на така нареклите се Обединени патриоти безчинстваха, упражнявайки физическо насилие върху български граждани, които идваха в родината си, за да осъществят първо конституционното си право на глас и второ - да изпълнят задължението си по Изборен кодекс да гласуват", отбеляза Местан.

Според него лидерът на НФСБ Валери Симеонов сам е признал, че след едноседмично усилие е успял да организира група, с участието на БСП и ГЕРБ, която е упражнила натиск върху ЦИК да приеме дискриминационно решение, с което се въвежда задължението – българските граждани сами, без чужда помощ, да попълват декларация, че няма да гласуват на друго място.

Така че той смята, че главният прокурор трябва да поиска имунитетите на Симеонов и на лидера на ВМРО Красимир Каракачанов и да разследва тези за него "политически самоуправци" за упражнено насилие с цел възпрепятстване на упражняването на правото на глас и организаране на престъпна група.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


259
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
161
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
терорист местан опитва да настройва българи срещу мюсюлмани. командва терористи ходжи и имами от главно мюфтийство проповядващи джихадслужи на ердоган на американско и на израелско посолство ползува саудитски петродолари за да ислямизира българия и вкарва тероризъмгерб са предатели арестувате целият дост предайте ги на турция гражданствата им да бъдат отнети без право да стъпват повече в българия не можете да ни спрете никой не може да опази предателите на българия
160
2
 
4
 
! Отговори
месара преди 7 години
кой , кой плачка там ,.........аааа, това било местан ! агент павел не признавал вота , агент павел не признавал народното събрание , агент павел .........., какво ме интересува че турчин недоволства от това че не могъл да вкара в парламента турска партия !? да си ходи в турция , там изборите са " демократични " !
159
2
 
3
 
! Отговори
Кьорсуфра преди 7 години
Незабавно закриване на ПРОТУРСКАТА партия надигат.,бития и нямат насищане,,
158
6
 
4
 
! Отговори
ДОСТ преди 7 години
БРАВО НА ДОСТ.ДЕМОКРАЦИЯТА Е РЕСТАРТИРАНА .НИЩО НЕ МОЖЕ ДА НИ СПРЕ...И РУСИЯ ДА ДОЙДЕ НЕ МОЖЕ ДА ПОМОГНЕ ВЕЧЕ НА ДОГАН САВА РУСКИ.СВАЛИХМЕ БАЙ ТОШО А ТОЗИ ТАТАР НАПРАВО ЩЕ ГО ПРИКЛЮЧИМ.ТОЙ СЕ ПОДИГРА С МЕЧТИТЕ НА ДВЕ ПОКОЛЕНИЯ БЪЛГАРИ. ....А АБВ НАПРАВО ДА КИ ХОДИ В СИБИР.....
157
4
 
5
 
! Отговори
Северен вятър преди 7 години
Отвеян си Местане.Да го ду- -а-ш!
156
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Лютви е прав.Пишман патриотите и цялата медийна и държавна машина работеше за баш Патреота Дуган.Мдаааа....
155
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Най-влиятелната в Турция изселническа организация "Балгьоч" обяви решението си да заведе дело в България и в Европейския съд за правата на човека. Причината е "дискриминационните и антидемократични" условия на изборите
154
5
 
12
 
! Отговори
упс... преди 7 години
Местанчо ще яде големи Шамари и от Ердоган - за провала на проекта "Дост" на турските тайни служби, и от Доган - затова, че се опита да го изтика от власта и да наложи пряко турско управление в ДПС!Хич, не му завиждам!!!!!Къде ли ще бяга да се крие този път????-))))))))ПСНикой не обича предателите Местачо, това е най-отвратителната "професия"!
153
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Патриотите преговарят с Доган за правителство.Моля да се вземе под внимание, че "патриоти" в този медицинско-криминален казус е самоназвание.
152
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ромският вот на парламентарни избори 2017 е разделен почти поравно между ГЕРБ, БСП и ДПС, показват данните от екзитпола на "Алфа рисърч" от изборния ден.Партията на Ахмед Доган събра 25 на сто от вота на ромския етнос.
151
3
 
10
 
! Отговори
Koko преди 7 години
Местане, ще си го наместя, марш в Анадола!
150
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Колкото и да е странно, патрЕотите най-харесват и вилнеят в турските медии на свинята... Там простащината се вихри. А по правните въпроси питайте поне Десислав Чукалов ,когато е трезвен
149
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Я па тоя, според мене тия с автобусите идваха да гласуват за Волен. Ае марш в небитието политическо.
148
19
 
4
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 7 години
Харесвам този човек,не знам как но успя да накара цялата платена политическа и патриотарска *** да вие на умряло,готов съм и доносническото му минало да забравя.
147
24
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Толкова ниско са ми паднали в очите патриотичните партии и лидерите им ,че Местан и Доган ми станаха симпатични.Желая успех на хората завели искове срещу България
146
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Агитацията на чужд език е нарушение на закона и партия ДОСТ си плаща глобите.Блокирането на границата от обединените мафиоти също е нарушение на законо но съдебните искове ще ги покриваме всички а не обединените мафиоти .Редно е В Симеонов да покрие всеки иск от джоба си.
145
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Незабавна забрана на противоконституционните партии, а лицата в тях да нямат право да бъдат в управлението и представителството на партии минимум за срок от 10 години. При употреба на друг език, различен от бълтарския по време на предизборна кампания - веднага заличаване от изборните списъци!
144
5
 
16
 
! Отговори
един там преди 7 години
Крайно време е да премахнем двойното гражданство! В прибалтийските републики защо няма двойно гражданство! На тези български трурци, които не искат да се откажат от турското си гражданство, да се предложат два варианта:1. Да напуснат страната!2. Да останат в България като неграждани, със статут, подобен на руснаците в прибалтийските републики! Значи руснаците могат да бъдат неграждани, а турците не могат! Струва ми се , че пак опираме до двойни стандарти!
143
4
 
25
 
! Отговори
ODESSA преди 7 години
Ходи се оплаквай във турското посолство амсалак. Там ще те разберат на майчин език. Аут си. На български. Българските турци нямат нищо общо със теб. Машата на ердоган.
142
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аз мисля че има купуване на гласове от ДОСТ срещу безплатна екскурзия(+изхранване) до България + други екстри от турската държава, като допълнителен отпуск и уреждане други административни нужди. Сега е момента да се забранят завинаги българските избори в Турция. Варианти няколко. А този бързо да кандидатсва за турско гражданство, че ще му трябва.

Спонсорирани публикации