Достатъчно от ДОСТ: Касиране на изборите, незабавен нов вот

Местан праща сигнал на Цацаров заради блокадата на границата
Обновена: 28 мар 2017 13:59 | 28 мар 2017 13:30, Камелия Цветанова
259
Достатъчно от ДОСТ: Касиране на изборите, незабавен нов вот
Снимка: Булфото, архив

Лидерът на ДОСТ Лютви Местан иска касиране на изборите и незабавно насрочване на нов вот.

Веднага след като ЦИК обяви окончателните резултати от изборите ще поиска главният прокурор Сотир Цацаров да сезира КС, защото резултатите от гласуването на 26 март били изкривени. 

Още по темата
Партията не признава вота, защото бил проведен в условия на тотално нарушаване на изборните права заради блокадата на границата на Обединени патриоти, които спираха изселническите автобусите от Турция.

Според Местан, ако това не се беше случило, ДОСТ щяла да получи такава подкрепа, че да мине бариерата от 4% за влизане в парламента и дори да измести ДПС.

Така че след като това не стана, сега партията на Местан не признава Народното събрание за легитимно. Местан смята,че при тези резултати 44-ото Народно събрание не отразява реалната картина на настроенията на избирателите.

"Единственият изход са нови избори, които да се проведат при стриктно спазване на правилата, които ще имат резултат, различен от настоящите и ще осигури участие на ДОСТ и на десните партии в парламента", коментира Местан.

Освен това при положение, че ДОСТ и десните не намерили място в парламента, било безсмислено да се прави каквото и да било правителство.

Местан призна все пак, че неговата партия е била подкрепа от над 100 000, което е голямо постижение, защото беше регистрирана едва 6 месеца преди старта на кампанията, а пък симпатизантите й са били подложени на тотална репресия не само от страна на политическите сили, но и от държавните органи.

"Резултатът на ДОСТ щеше да бъде достатъчен, ако спрямо ДОСТ не беше разгърната една съзнателно агресивна кампания и противоконституционни действия", коментира Местан.

Той нарече лидерите на Обединени патриоти "фашисти" и отсече, че ще прати сигнал на Цацаров с искане на разследване на случая с блокадата на границата.

Лидерът на ДОСТ цитира текстове от НК, според които престъпленията против политическите права на хората се наказват със затвор и глоба.

"Който чрез насилие, заплашване или по друг незаконен начин попречи на някой да осъществи избирателното си право се наказва с лишаване от свобода от 1 до 3 години и с глоба и това е, което наблюдавахме на българо - турската граница три дни преди вота. Там самозабравили се лидери на така нареклите се Обединени патриоти безчинстваха, упражнявайки физическо насилие върху български граждани, които идваха в родината си, за да осъществят първо конституционното си право на глас и второ - да изпълнят задължението си по Изборен кодекс да гласуват", отбеляза Местан.

Според него лидерът на НФСБ Валери Симеонов сам е признал, че след едноседмично усилие е успял да организира група, с участието на БСП и ГЕРБ, която е упражнила натиск върху ЦИК да приеме дискриминационно решение, с което се въвежда задължението – българските граждани сами, без чужда помощ, да попълват декларация, че няма да гласуват на друго място.

Така че той смята, че главният прокурор трябва да поиска имунитетите на Симеонов и на лидера на ВМРО Красимир Каракачанов и да разследва тези за него "политически самоуправци" за упражнено насилие с цел възпрепятстване на упражняването на правото на глас и организаране на престъпна група.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


259
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
141
2
 
7
 
! Отговори
ха ха ха преди 7 години
ха ха ха
140
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да забранят двойното гражданство, след което да касират изборите.Време е да се сложи ред в тази държава вече.
139
20
 
4
 
! Отговори
Курти преди 7 години
Разбира се ,че изборите трябва да бъдат касирани,та определен етнос български граждани бяха възпрепятствани и конституционните им права бяха погазени пречейки им да стигнат до родните си места и гласуват.Сега В Симеонов трябва да покрие разходите по всички искове заведени срещу държавата.
138
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ВРЕМЕ Е ДА СЕ НАПРАВИ "ОБИДИНЕНА РОМСКА ПАРТИЯ", "ШЕКЕР" ПАРТИЯ ВКЛЮЧВАЩА РОМИ ХРИСТИЯНИ, РОМИ МЮСЮЛМАНИ, К.ОПАНАРИ, КАЛАЙДЖИИ:-):-):-)
137
2
 
12
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
новото нс да промени изб закон отмяна на двойното гражданство не желая турцида ми определят бъдещето те доброволно са избрали начина си на живот в турцияи повече с българия да не се занимават 11 дни отпуск и внос на 20 кг месо от българия това не е ли намеса на турция във вътрешните работи на българия
136
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Местанчо ,партията ти беше регистрирана само и единствено да дръпнеш колкото можеш гласове от ДПС.Всички тук се досещат кой ти удари едно рамо на втората инстанция след като първата ти отказа регистрация. Та ДОСТ дръпна 100 000 гласа от ДПС ,иначе те сега щяха да имат около 35 депутата.Другия който помогна на Бойко е Първанов с АБВ-то ,който смъкна пък 7-8 депутата от БСП. И ето ви Бойко пак победител ,а вие предателите без субсидия отивате в канализацията
135
3
 
14
 
! Отговори
БЪЛГАРСКИЙ преди 7 години
Заслугата турската партия ДОСТ да не влезе в парламента е изцяло на ПАТРИОТИТЕ!ДОСТ като искат да се явят на избори да си хващат пътя и да се явяват в турския парламент.Нас националистите никой не може да ни унищожи. Нито, малцинствата, нито демократите, нито комунистите, нито либералите, нито анархистите, нито националите предатели, нито никой. Никой не може да ни откъсне от майка България!При всички опити, идват нови, и нови патриоти!!!
134
11
 
4
 
! Отговори
Произхода преди 7 години
България и Русия манипупират с Произхода на българските Турци , само на български и руски несъотвестваща информация навсякаде особенно в Интернет , време е тази бъркотия да се оправи завинаги, с Манипулация и Дезинформация не става , да се надяваме ДПС и ДОСТ да свършат нещо полезно в крайна сметка
133
12
 
8
 
! Отговори
До Мен преди 7 години
"Не мога да разбера как може да има такива нагли хора и още повече не мога да разбера защо не е в затвора или да си ходи в Турция."НАГЛИ СА ВИ ОБЕДИНЕНИТЕ Б.УДАЛИ, КОИТО ПРИ ПОЛОЖЕНИЕ, ЧЕ НЯМА ЗАБРАНА ЗА ГЛАСУВАНЕ ЗА ЖИВЕЕЩИ ИЗВЪН БЪЛГАРИЯ...СПИРАХА И БУТАХА ЖЕНИ...ГОЛЕМИТЕ ОБИДИНЕНИ "МЪЖЛЬОВЦИ"...
132
1
 
2
 
! Отговори
анонимчик преди 7 години
До Анонимен 155В Англия отдавна е така!
131
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Дост е турска дума
130
4
 
40
 
! Отговори
Партиен член преди 7 години
А не е ли нарушение на закона и агитацията на чужд език?Или ти можеш да нарушаваш но другите не?
129
3
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Местане .... Потънаха гемиите така , че кой от където е...
128
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
мазен, нали и в турция имаше изборни секции? защо не гласуваха там? сега парите, с които плати за изборния туризъм, ги пиши себап, защото няма кой да ти ги върне!! а може да се оплачеш и на арменския поп!!!
127
3
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Имам една идея! Всички български граждани, които имат двойно гражданство и живеят постоянно в другата държава повече от 10 години, да нямат право да гласуват! Така никой няма да пострада! Нито християните , нито мюсюлманите. Всеки ще си има двойното граждансво. Няма да си го загуби. Как ви се струва?
126
2
 
14
 
! Отговори
Димо преди 7 години
Етническата партия по този начин използва патриотите или по-точно казано националистите за да сплоти и обедини електората. Това е заучено от Местан, учил се е от Доган на тези неща и явно се е научл добре. Националистическите и етническите партии се подхранват взаимно като се определят един другиго за Сатана и използват страховете на хората. Не позволявайте да Ви манипулират хора!!! Мислете!
125
1
 
29
 
! Отговори
Герги преди 7 години
Лютфи, нали едно време беше от СДС, после ДПС, сега ДОСТ...ми ти направо любовница стана на Доган! Салфетка по точно, която той ще употреби и захвърли! Ти какво си мислиш, че всички са предатели като теб ли? Оня поне е чист турчин, ти си само едно запъртъче...***! А брадата ти ще я оскубем, косъм по косъм. Бъди сигурен, няма да можеш да избягаш в Турция!
124
2
 
34
 
! Отговори
тя преди 7 години
Правилно ! Цацаров трябвяа да се самосезира за ДОСТ! Каква е тая чужда партия обслужваща чужди интереси , най- безцеремонно!
123
2
 
40
 
! Отговори
тя преди 7 години
Каква наглост! Тоя е за затвора!
122
2
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Като не му харесва в България, да заминава за Турция и там да прави каквито си иска партии.Хора, които не могат да си препишат името от личната карта няма да определят бъдещето ни.

Спонсорирани публикации