Партия се отказа от субсидията си, дава я за благотворителност

От "Възраждане" зоват и тези в НС да не взимат държавната пара
25
Партия се отказа от субсидията си, дава я за благотворителност
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Партия "Възраждане", която не влиза в 44-то Народно събрание, но единствена ще получи партийна субсидия, се отказва от нея, заяви на пресконференция председателят на политическата формация Костадин Костадинов.

Още по темата

Субсидия от държавата получават партиите, които са получили 1% от действителните  гласове на изборите. "Възраждане" има резултат от 1.08%.

Всички останали, които досега взимаха субсидии, участваха в коалиции на изборите на 26 март, ще трябва да се простят и с предоставените им от държавата имоти.

Коалициите ползват субсидия и имоти само ако влязат в парламента т.е. имат поне 4% от гласовете.

В списъка на загубилите са СДС, ДСБ и ДБГ, които бяха в Реформаторския блок и АБВ, които бяха в парламента.

Сред партиите, които имаха над 1% на миналите избори, са "Движение 21" и "Глас народен", но сега участваха в коалиции.

Председател на "Възраждане" е общинският съветник във Варна и бивш директор на Регионален исторически музей – Добрич, Костадин Костадинов. Той беше заместник-председател на ВМРО и водеше предаване по СКАТ.

Костадинов уточни, че ще бъде изпратено писмо до Сметната палата, в което ще настояват предвидените средства да бъдат пренасочени към благотворителна инициатива.

От "Възраждане" призовават партиите, които ще бъдат част от новия парламент също да се откажат от субсидията .  
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
1
 
! Отговори
Малко по запознат преди 7 години
Рядко пиша тук,ама вече се ядосах(особено на последните няколко коментара).Абе отворковци,защо първо не проверите,кои са хората там и после си изказвайте мнението.Тея дето само лаят че някой краде,точно това и ще направят ако им се падне власт.Очаквах повече,но скоро ще има и други избори,тогава може и да се чуе кой какъв е.
21
0
 
1
 
! Отговори
Пешо преди 7 години
Очаквайте скоро и куче да се откаже от кокал и заек от морков и магаре от министерски пост!След тези избори светът не е същият!
20
0
 
0
 
! Отговори
Ааааааа! преди 7 години
Прекаления СВЕТЕЦ И БОГУ НЕ Е ДРАГ. Извинявам се че пиша с главни букви но е поради независещи от мен причини
19
0
 
0
 
! Отговори
Ааааааа! преди 7 години
Хайде от ВЪЗРАЖДАНЕ СТЕГНЕТЕ СЕ. ВЗЕМЕТЕ ПАРИТЕ И ГИ ИЗПОЛЗВАЙТЕ ЗА БЛАГОТО НА БЪЛГАРИЯ И НЕ ГИ ВРЪЩАЙТЕ В БЮДЖЕТА И ТАКА ДА СУБСИДИРАТЕ ТЕЗИ СРЕЩУ КОЙТО СЕ БОРИТЕ
18
1
 
0
 
! Отговори
Ааааааа! преди 7 години
ДО ТОЗИ МОМЕНТ СИ МИСЛЕХ ЧЕ ВЪЗРАЖДАНЕ Е ЕДИНСТВЕНАТА СМИСЛЕНА ПАРТИЯ , НО С ВРЪЩАНЕТО НА СУБСИДИЯТА МЕ УБЕДИХА, ЧЕ СА ПОРЕДНАТА ......КАК БЕЗ ПАРИ ТЕХНИТЕ ИДЕИ И ПРОГРАМАТА НА ПАРТИЯТА ИМ ЩЕ ДОСТИГНЕ ДО ПОТЕНЦИАЛНИТЕ ИМ ИЗБИРАТЕЛИ. ...ПО ТЕЛЕПАТИЯ ЛИ ????? КОЛКО ОТ ИЗБИРАТЕЛИТЕ. ОСОБЕНО В ПРОВИНЦИЯТА ВЛАДЕЯТ ТЕЛЕПАТИЯ ИЛИ РЕДОВНО СЕ РОВЯТ В ФЕЙСБУКА НА ВЪЗРАЖДАНЕ . ТЕЗИ ПАРИ СЕ ДАВАТ ЗА ПОПУЛЯРИЗИРАНЕ НА ПАРТИЯТА . СИГУРНО И НА ТРЪМП КАМПАНИЯТА Е ИЗЛЯЗЛА 5000 ЛВ И ЗАРИ ТОВА СПЕЧЕЛИ
17
1
 
1
 
! Отговори
Кьорфишек преди 7 години
...пореден. Ефтин ПР и маймуните се връзват. Според закона за партиите субсидията може да се харчи единствено и само за партийна дейност мамини сладки тиквеничета. Това се проверява стриктно чрез одити на сметната палата всяка година. Партиите са задължени да се отчитат до лев пред държавата. За нарушенията има санкции. Тази дъвка с партийните субсидии още дълго ще се дъвче и все ще има такива които вярват, че това им е проблема.
16
0
 
12
 
! Отговори
аз там преди 7 години
За тия ще гласувам другия път.
15
0
 
18
 
! Отговори
Партиен член преди 7 години
Ако продължават така другия път ще влезнат в парламента.
14
1
 
24
 
! Отговори
Гласувах за Възражда преди 7 години
Гласувах за "Възраждане" - това беше единствената партия, която заслужи вотът ми. Отказвайки се от субсидията "Възраждане" показа достойнство и загриженост за България. Българският народ не е израстнал, за да избере тази партия. На тези избори БКП (в лицето на ГЕРБ)-победи БСП. Това е истината!!!Бюлетина 14 това беше бъдещето на БГ.
13
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако проблема беше в доходите Китай нямаше да са 1 млрд. души. Явно проблема не е точно в ниските доходи !??!!?!?!?!?!?!? П.С. Не че те не са проблем като цяло.
12
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Имат една хубава идея, ПП Възраждане, която може и от мен да са я преписали - детските да са като резултат от плащането на по-малки данъци, а не държавата да преразпределя парите, но им липсва какво трябва да се направи за преодоляване на демографската катастрофа, а това е на първо място човешки доходи.
11
0
 
39
 
! Отговори
Дановски преди 7 години
Гласувах за ПП "Възраждане" заради Пламен Пасков, с когото имаме еднакви виждания за настоящето и бъдещето на света и изповядваме едни и същи общочовешки ценности.
10
2
 
46
 
! Отговори
валери преди 7 години
Мястото на Възраждане е в парламента , вижданията и програмата им са наистина патриотични и непопулистки , дано да обърнат вниманието на хората върху себе си , а Минчо Спасов е умен и ерудиран човек !
9
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
че те ще умрат от глад, комунистите собствената си каса обраха!
8
5
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Поздравявам ги за взетото решение, но все пак, ако мислят да продължат да участват в политиката, ще им трябват пари за да си плащат за участия в дебати и т.н. Така че тая част със субсидията е малко особена. Според мен трябва да бъде намалена драстично, но не и да бъде премахната изцяло. Защото все пак има някакви текущи нужди, които една прохождаща партия трудно може да поеме сама.
7
3
 
47
 
! Отговори
ЕСХАЧ преди 7 години
ПП Възраждане гласувах за нея и правих прогнози за 2% от вота, но явно ги порязаха. Докато не се махнат "мъртвите души" и комисии пълни с роднини така ще е. Всеки подценява корпоративният вот, но той става все по-важен. Почти всички служители на държавна работа гласуваха за ГЕРБ и БСП от страх да няма промени и да загубят спокойната си "работа". Да не забравяме че към 200хил са на хранилка със семействата и роднинските фирми, които се хранят от бюджета към 800хил. + мъртвите души и ето резултата
6
1
 
55
 
! Отговори
баю преди 7 години
От "Възраждане" призовават партиите, които ще бъдат част от новия парламент също да се откажат от субсидията............ Няма как да се откажат от милиони мангизи паднали им от небето! Това да не е ВАСИЛ ЛЕВСКИ който си е записвал всички разходи похарчени от народната пара? Не в деншно време такива като ВАСИЛ ЛЕВСКИ няма или ако има те са невидими и неразбрани! Субсидията се ползва от партиите за нови бронирани джипчета мезонети яхтички любовници и тем подобни благини. Това са безотчети милиони!
5
0
 
77
 
! Отговори
реалист преди 7 години
След изборите научих, за тази партия. Харесват ми. Дано има и други като тях. България има нужда от такава партия.
4
0
 
83
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако тази нова и сравнително малка партия може да се откаже от субсидиите , много ми е интересно, големите партии какво ще обяснават и от колко кладенеца вода ще ни носят,само и само да продължат да се гушат с парите на народа си .
3
0
 
71
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това са истинските патриоти, а не онзи придворен бургаски шут, който вчера при Цецка Ризова обясняваше, че българите гласували на референдума били инфантили и не знаели за какво става въпрос. Само той знаел, само той можел. Възраждане ме спечелиха с този ход, *** бях че не им дадох гласа си. На следващите избори ще го сторя.

Спонсорирани публикации