Въртележката с мандатите пренареди парламента, и Бъчварова аут

В Бургас и Благоевград Марешки губи местата си за сметка на ДПС
Обновена: 29 мар 2017 07:02 | 29 мар 2017 07:00, Камелия Цветанова
60
Въртележката с мандатите пренареди парламента, и Бъчварова аут
Снимка: Булфото, архив

Истинска въртележка с мандатите прекроява местата в 44-ото НС в общо 16 от всички 31 избирателни района. Това показват данните при 100% обработени резултати от ЦИК след парламентарния вот в неделя, като предстои обаче и окончателно повторно преброяване.

Още по темата

Рокадите са само по места, като се запазва съотношението на национално ниво, при което ГЕРБ влиза с 95 депутати, БСП с 80, Обединени патриоти с 27, ДПС с 26 и "Воля" с 12, пише в. "Монитор".

Така например "Обединени патриоти" губят един мандат в 23 МИР-София, от който трябваше да влезе доскорошната депутатка от "Атака" Миглена Александрова. Вместо това тя освобождава място за осмия в листата на ГЕРБ – Александър Иванов.

Ексшефката на НС Цецка Цачева обаче не успява да извади късмета на съпартиеца си от София, тъй като броят на мандатите за ГЕРБ в Плевен остава закован на 3. Макар и сложена на избираемата втора позиция в листата, тя отпада от състава на новото 44-то НС, след като бе изместена с преференции от други двама кандидати.

След промените ГЕРБ губи един мандат в 25 МИР София, което прави все по-трудно влизането в НС и на ексвътрешния министър Румяна Бъчварова.

Тя трябва да разчита на това избраният по схемата 11/11 Христо Гаджев да се откаже, както и някой от водачите Бойко Борисов или Теменужка Петкова да решат да влязат от друг район.

Депутатското място на ГЕРБ в 25 МИР-София отива за "Воля". Партията на Борисов дава един мандат на същата формация и в Сливен. В същото време им взема един в Пазарджик.

В резултат на рокадите пък БСП получава още едно място в Перник за сметка на "Обединени патриоти", с което ще вкара двама избраници от миньорския град. Червените печелят бонус мандат – трети, и в Русе за сметка на Марешки, с което място в НС ще получи и Добрин Данев, който бе изместен от феномена 10/10.

В Плевен и Пловдив-град обаче социалистите губят по едно депутатско място, които отиват съответно за "Воля" и "Обединени патриоти".

В Бургас и Благоевград пък партията на Марешки ще се прости с единствените си мандати, като те отиват за ДПС, която по този начин ще вкара по двама депутати от тези райони. Движението получава и по един мандат от "Обединени патриоти" в Ловеч и Монтана, което отваря места в 44-ото НС за Джейхан Ибрямов и Димитър Аврамов.

За сметка на това обаче във Враца ДПС отстъпва депутатското си място на човек на Марешки, с което бившият финансов министър в кабинета "Орешарски" Петър Чобанов няма да влезе в следващия парламент. Опитният юрист на ДПС Четин Казак също остава без банка в новия парламент, тъй като единственият мандат в Габрово се преразпределя за "Обединени патриоти". Същото е положението и със Станислав Анастасов, който трябваше да влезе от Видин. ДПС губи и втория си мандат в Силистра, който беше за Невин Хасан.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Милиони гласуват за него, защото първо мат'ряла е такъв и второ - снощи обявиха, че поврче от 90% от ромските секции са гласували за Герб. Те *** любовта не си я дават безплатно. Да е жив и здрав Цецо.
31
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До краси - Като гледам общото мнение на троловете, Бойко е най-добре да направи правителсктво с ДПС.Става, как да не става! Все пак това е възможност за стабилно управление. Освен това се видя, че освен "казионните патриоти" и Доган дръзна да се обяви за патриот!
30
17
 
5
 
! Отговори
чудна работа! преди 7 години
Уж некадърник Борисов, а непрекъснато милиони гласуват за него и печели всеки път!В същото време умните, красивите и можещите не успяват да убедят гласуващите, че са много умни, красиви и най-важното - супер можещи!
29
6
 
2
 
! Отговори
краси преди 7 години
Като гледам общото мнение на троловете, Бойко е най-добре да направи правителсктво с ДПС. Щом не става с партиотите и с комунистите, с ДПС става, така ли?
28
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Стига с тия глупости кое дете къде учело. Цецка не я избраха не защото сина и учи в щатите, а защото е нека дърна. На Нинова поне детето и е прието с конкурс а на времето Борисов си изпрати щерката там на собствени разноски. Тия хули кой къде си е изпратил децата и къде живеят близките показва само българска завист и злоба.Бприсов не прави нищо добро на тая държава независимо дали дъщеря му е в Щатите или в Банкя. Все си е некадърник.
27
3
 
5
 
! Отговори
Ц.Д. преди 7 години
Хахаха.....,защо слагате минуси ?!Обяснете !Или Ви е трудно да назовете определение за човек,чиито "идеали" не са съгласувани с действията му ?!
26
8
 
14
 
! Отговори
мажоритарен вот, НЕ! преди 7 години
преференциалното гласуване е тест за мажоритарното такова. То показва големи рискове и възможности за манипулация. Вижда се, че само няколко души са в състояние да объркат листите. Колко му е да се развихри конспирацията, като се организират ядра (групи), гласуващи за определен кандидат. У нас такова организиране е фасулска работа, като се има предвид отдавна отлично разработената шуро-баджанашка практика.
25
17
 
9
 
! Отговори
Ц.Д. преди 7 години
Интересен е факта,че синът на *** Нинова учи в САЩ - факт ,и намеренията му да се развива там ( според личния му ФБ профил )Най-бездарно е поуките,които даваш да са в разрез с действията ти !!!Нека някой русофил обясни защо лидерката на антизападна партия е пратила сина си точно да се ограмотява на запад ?
24
2
 
17
 
! Отговори
В Румъния преди 7 години
току що осъдиха министъра на регионалното развитие на 6 години затвор. При нас ДПС, ГЕРБ и БСП се сговориха да *** изборите, за да не ги достигне народното недоволство, което вече отива към своя връх, поне в малкото останали недегенерати в родината. Боко над 4 милиарда евра, Доганеску над 6 милиарда, Р.Овч само с 200 милиона, Велчеви - над 500 милиона, Дани Вълчевче- 500 милиона, от на тати червения куфар, Шулевица и т.н.
23
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бъчвата е аут туй е добре, значи в ГРОБ има и други калинки дори още по-неграмотни и некомпетентни, сега ще им намерим някоя служба докато случим на правилния човек експеримента ГРОБ продължава. Ипонеже и те са прости и вие прости ще си говорим за асвалт и слънчевото време.
22
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 21А сега накъде?.към нови избори, на които хората ще дадат този път 50+1 на една партия, "за да е сигурно" ...
21
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Еееххех! Народът иска мажоритарни избори и то за добро, но още след първите такива ще се разочарова жестоко! Дано не съм лош пророк!
20
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Може пак да завихрят някакви игри с кворума.Колко Х броя трябва да не влезнат за да им стигнат 90 депутати за правителство. И от кои могат да дойдат?
19
10
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Дебелия банкянски ***, кога ще си подава оставката не се ли наяде вече тоя. Hяма ли да освободи място на някой друг, ами нека му слугуват още, ами че в ГРОП ги експлоатират отвътре време му е да вдига кръвно.
18
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Най много се радвам че бъчвата е аут.
17
3
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Боко е в положение цунг-цванг.Реформаторите изгоряха.С патриотите ще му е трудничко заради чемберите,които ще му бият брюкселските началници и приятелят Ердоган,А и Волен ще си търси много вересии.С Марешки математиката не излиза,а и той е руска креатура.Кака Корни няма да се подаде на евронатиска от тези,които и отнеха победата с поредната еврофалшификация.А с ДПС ще си направи ритуално харакири.А сега накъде?
16
1
 
29
 
! Отговори
хм.... преди 7 години
Всеки трябва да работи това в което има компетенция , за да бъде полезен и да не става смешен. В този ред на мисли , не мисля , че Бъчварова заемаше правилната за нея позиция. Окарикатури МВР , за съжаление.
15
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Какво значение има кой ще управлява овцата, овцете нямат глас всички са статисти. Трябва пряка демокрация да се въведе или президентска република. Няма демокрация, а някои дори се радват, че имат нови господари. *** народ скоро ще изчезне от лицето на земята ако върви все тъй и не вземе нещата в свои ръце.
14
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Боже, Боже, как ще живеем без мъдрите слова и взор *** Бъчи? Кой ще подкрепя Бате Боцко като премиер, кой? Но няма страшно, от днес нататък поне внучетата ще бъда хранени и обличани гриживно, ще им се пържат сутрин филийки и плетат терлички. Плачем за Бъчи, а за Цецка Мамата вием от мъка. Колко мъка по този свят Боже, колко мъка!!!
13
3
 
25
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 7 години
Тиквата - МаГАрешки - Винкела !Да ви е честита новата тройна коалиция !

Спонсорирани публикации