Рецептата Dnes: Задушени гъби с ориз

За всеки вкус
31 мар 2017 08:23, Илияна Николова
4
Рецептата Dnes: Задушени гъби с ориз
Снимка: Youtube

Продукти:

1 кг гъби
1 и ½ чаши ориз
½ чаша олио
2 щипки бял пипер
1 щипка сол
2 глави лук
1 щипка черен пипер
сокът от 1 лимон
 
Приготвяне:
 
Нарежете гъбите на филийки, лука на полумесеци. Напълнете тенджера с подсолена вода и сварете гъбите. Изцедете водата, но я запазете за после. В тенджерата излейте олиото и запържете лука в него. След това добавете гъбите и ориза. Запържете ги за 2-3 минути, след това ги залейте с водата от гъбите. Подправете с подправките и намалете котлона, след като ястието заври. След като водата изври, подправете с лимоновия сок и сервирайте.

4
Още от
Напиши коментар Коментари
4
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Гъбите се готвят бързо и стъпката с предварителното варене е напълно ненужна. Достатъчно е да се задушат с лука.
3
0
 
4
 
! Отговори
Гладна!! преди 1 година
Ами ако тенджерата напълним с три литра вода?? Когато се публикуват рецепти за готвене те трябва да бъдат като за хора, които застават за първи път пред готварска печка. Така е написано, че ако реши някой да готви може и да получи оризова каша..
2
0
 
0
 
! Отговори
дд преди 1 година
без масло ако постите!
1
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хайде сега задраскайте олиото и го заменете с бучка масло и ще си оближете пръстите после!

Спонсорирани публикации