7 министерства за Патриотите!? Джамбазки: Рано е, първо програмите!

Този път обаче щели да си искат да участват пряко във властта
78

 

Зам.-председателят на ВМРО и евродепутат Ангел Джамбазки отрече информациите, че в следващото управление Обединените патриоти ще оглавят 7 министерства. Според него това звучи като предложение, но такива преговори засега не са водени. 

"Към момента между ГЕРБ и Обединени патриоти разговор за министерски кресла и посочени лица не са правени. Това, което четете по медиите, на мен ми прилича по-скоро на предложение, най-вероятно на управляващите", коментира Джамбазки пред "България сутрин" по Bulgaria ON AIR.

Още по темата

Той беше категоричен, че двете страни все още не са се договаряли за съвместна управленска програма.

"Това, което се случи е проведен разговор, не преговори. Разговорът беше за това може ли да се говори за обща програма и за изработване на такава обща програма. След приключването на този разговор вероятно ще започнат и преговори за съставяне на общо правителство. Но нашите усилия и нашето желание това общо правителство - бъдещо, евентуално, хипотетично - да бъде основано преди разговора за министерските места, да бъде основано на няколко ключови неща, които трябва да бъдат свършени. Ако се постигне съгласие по тези неща, ще се работи заедно", уточни Джамбазки.

Той отсече, че този път патриотите ще стремят да бъдат пълноправни партньори в управляващата коалиция, а не както постъпиха с кабинета "Борисов 2", просто да го подкрепят без да имат министри.

Воеводата отхвърли твърдението, че патриотите са против лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов да стане премиер за трети път, като и добави личното си мнение, че първата политическа сила има логичната задача да излъчи министър-председател.

"Валери Симеонов лансира няколко идеи, някои от които биха били успешни, ако проработеха, за съжаление няма да се случи. Като например общо управление в по-голям формат с участието на БСП", допълни той.

На въпрос дали би напуснал поста си в ЕП, за да заеме такъв в един бъдещ кабинет, Джамбазки отговори: "Моето лично убеждение е, че заемането на такава отговорна позиция предполага подготовка, умение и знания".

Според Джамбазки въвеждането на мажоритарна избирателна система в два тура с абсолютно мнозинство, ще бъде вредно за България, а и такава практика е напълно непозната в Европа заради дефектите, които дава.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


78
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
1
 
14
 
! Отговори
Бай Иван преди 7 години
Колко време след съставяне на правителството патриотите ще изпълнят заканата си от 300 лв минимална пенсия ? Защо си мисля че най-нагло ще се изметнат от тази си идея ?
28
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ГЕРБ и ДПС са като огъня ,който се съюзи с тях изгаря.
27
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Затова такива викат разхожда се да щото така им изнася ние си късаме главата от сутрин до вечер тия лежане ние се разхождаме борисов набиваи им акъл на тия разходки
26
3
 
7
 
! Отговори
Гробокопач преди 7 години
Борисов, вода на народа? Че какъв народ сте вие, г-да с такъв водач? Жалка пасмина от влечуги. Оххх, котьо седем големи парчета от виртуалната все още баница. Искайте 9!
25
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Брей много алчни тия бе, Бойко много трябва да внимава, предния път тиа от дсб окрадоха всичко, сега патриотите, само на къс повод да ги държи Бойко и да им дава хляб да имат но по малко. Айде по вода да е, народа си върна нашия водач)
24
4
 
10
 
! Отговори
еко преди 7 години
Ако това бяха патриоти никога нямаше да се съгласят да управляват с Герб, но властта им е много сладка.
23
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Важното е да се нагушат докато са във властт ,пък после и да преключат като политическа сила голяма работа.Те ще са направили вече парите.
22
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Някой очаква ли нещо положително от ченгето Каракачанов и лъжепатриота Симеонов?За Волен, изобщо не споменавам?Народе, избра си ги...сега ще продължаваш да плащаш скъп ток, горива и всички продукти поскъпнали.И пак "демокрацията" ще ви е виновна.
21
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Едно е сигурно ,че патриотите влезат ли с министри в правителството на Борисов,ще приключат като политическа сила.
20
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А моето е че нямаш място и в двете. На някой строеж общак и то с голямо ходатайсто ???
19
9
 
11
 
! Отговори
1234 преди 7 години
Такъв ***, дето и за дупка на кавал не става, да е евродепутат е обидно. С тази злоба и омраза против малцинствата му стиска само пред камерите, на четири очи и дума няма да обели капута от страх
18
8
 
5
 
! Отговори
столичен гербист преди 7 години
Важно е да върнем Цецка Цачева на председателския пост на парламента ни, целия народ го очаква и дано по-скоро да стане факт.
17
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това е последният цикъл на политическата система на Прехода. Най-късно 2018 ще има пак избори и тогава съдбата на България ще е на кръстопът
16
1
 
23
 
! Отговори
Парадокс преди 7 години
Телевизията му в опозиция, уж говори против Герб, жалва се от властта и облъчва зрителите си, в същото време обаче Валери Симеонов е в управлението!
15
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Зарад такива малкия и дребен бизнес е застои мародери
14
18
 
6
 
! Отговори
Да на Цецка Цачева ! преди 7 години
По-важно е да изберем Цецка Цачева пак да ни е председател на НС, защото тя е доказана личност за този пост.
13
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Е това се вика картел марешки го е проспал а такива като тоя ни правят на луди но такава системата такава държавата боико мини ги смитницата не ги жали
12
4
 
20
 
! Отговори
ааа..патриотите преди 7 години
Бойко толкова се жалваше че правел мн. компромиси на РБ , а сега с патриотите ?Ще му се отдели вола. Това правителство няма да го бъде дълго време. До другите избори дано поумнее народа и НЕ гласува пак за палачите си.
11
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ти пък толкова бензин грехота е чадо марешки ще обеднее
10
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ми ко наруши системата от икономия та се смаяме

Спонсорирани публикации