BMW в близкото бъдеще: Коли на водород

Автомобилът ще се появи през 2021 г., двигателят вече е тестван
5 апр 2017 13:52,
10
BMW в близкото бъдеще: Коли на водород
Снимка: BMW

Германският концерн BMW ще започне да произвежда автомобили, задвижвани с водород през 2021 г. Това обяви на ежегодната пресконференция председателят на Съвета на директорите на баварски производител Харалд Крюгер.

От думите на мениджъра става ясно, че силовите агрегати от този вид са по-подходящи за големи модели, тъй като им осигуряват сериозен пробег с една зараждане. В началото BMW ще започне с производството на малки серии автомобили, което ще бъде съществено увеличено през 2025 г.

Основният партньор  на баварците в този проект отново ще бъде Toyota. Двете компании са сътрудничат активно в разработката на автомобили на водород още от 2013 г. Японците дори предоставиха на BMW през 2015 г. агрегата, който използва техния първи такъв модел – Mirai.

Двигателят вече е тестван на BMW 5-Series GT, както и на купето i8. Баварците дори са го усъвършенствали, като го комбинират с нова система, която работи при по-ниски температури и позволява поместването на по-голямо количество водород в резервоара на автомобила.

Крюгер потвърди и плановете на BMW за разработка на нови електромобили на батерии. През 2018 г. ще бъде показан плъг-ин хибридният BMW i8 Roadster, през 2019 – изцяло електрическият MINI, а през 2020 г. – BMW X3, което ще се движи само на ток.

Още новини за автомобили четете в Automedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още по темата: BMWводородавтомобили
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
1
 
2
 
! Отговори
Електромобили са №1 преди 7 години
Знаете ли как се прави водородът? За неговото производство се отделят огромни количества вредни емисии. Такаче това не е най-добрата технология. Само замазво очите, че няма вредни емисии. Най-доброто си остават електромобилите, особено като се знае, че в бъдеще цялата енергия ще е от ВЕИ.
7
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
дано,че да се изчисти малко планетата,овонихме я с този петрол
6
0
 
1
 
! Отговори
HONDA преди 7 години
Хонда отдавна го разработват
5
0
 
6
 
! Отговори
Богнострокулум преди 7 години
Интересно САЩ каков ще еправят без петро-долара занапред? Или по стара традиция, ще спретнат една война в технически развитата Европа?
4
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
По принцип ми харесва идеята за коли, задвижвани с водород. Ужасно много ми харесва: гориш водород, изхвърляш водна пара. Чудесно! Но... водородът е крайно нестабилен и взривоопасен. Преди време имаше дискусия за това, решението беше резервоарите за водородното гориво да са със стени от два инча. Това обаче оскъпява автомобила, прави го много тежък и пак няма гаранции за безопасността. Иначе много ми харесва идеята на водородните автомобили.
3
0
 
9
 
! Отговори
бъдеще преди 7 години
Без петрол арабите и ислямистите умират за винаги докато не се научат да се трудят.
2
1
 
9
 
! Отговори
:) преди 7 години
Браво,много хубаво.Дано скоро станат достъпни за повече хора за да се замърсява по-малко въздуха.
1
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Е няма да е АвтоВаз я.

Спонсорирани публикации