Препъникамъните пред "Борисов 3": Пенсии и мажоритарен вот

Въпреки различията новото правителство ще е готово до две седмици
Обновена: 5 апр 2017 11:10 | 5 апр 2017 10:37,
121

"Борисов 3" ще е готов до две седмици въпреки различията между евентуалните коалиционни партньори. Това прогнозираха социологът Кънчо Стойчев и политологът Димитър Димитров в ефира на "България сутрин" по телевизия Bulgaria ON AIR.

Според Стойчев няма да се стигне до подписване на отделни коалиционни споразумения с трите партии от коалицията на патриотите.

Още по темата

"Ще има едно споразумение. Патриотите са сериозни хора, те никога няма да влязат в този капан и това е ясно декларирано", настоя той.

Стойчев прогнозира, че в рамките на две седмици правителството ще е факт.

"Новото, което очаквам в този парламент и с новото правителство, е малко да са се поучили, че трябва да се снижи тонът, да се потърсят по-добри отношения между управляващи и опозиция. Да се постигнат национални приоритети, включително с опозицията", сподели социологът.

По думите му патриотите са коалиционен партньор с характер, "но това не е лошо, защото ГЕРБ, бидейки толкова голяма партия в парламента, се нуждае от коректив вътре в тази коалиция".

И все пак, до изтичането на прогнозираните две седмици, в които ще бъде формиран кабинетът, има приоритети на всяка една от двете страни, които тепърва ще бъдат обсъждани.

"Препъникамък ще бъде мажоритарното гласуване, няколко пъти се споменава. Графикът на повишаване на пенсиите ще бъде уточнен донякъде сега в преговорите. Не случайно господин Горанов е част от преговорния екип. Някой трябва да има и компетентност, тогава когато определя как ще изглежда този график и какви ресурси в края на краищата ще погълне", коментира от своя страна Димитър Димитров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


121
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
99
0
 
36
 
! Отговори
Годзилчо преди 7 години
Всичко ще поскъпне и тотално обеднял и изгладнял народ ще помете което и да е правителство с каквато и да е подкрепа.Ако това не се разбере България я чакат тежки времена на бунтове и разкол.
98
1
 
35
 
! Отговори
Край преди 7 години
Борисов си дава сметка че няма как парламент избран при старата система с ромски, автобусен и пенсионерски вот да просъществува дълго. Да прави избирателн закон и наесен с ИЗБОРИ мажоритарни в два тура да си изберем народно събрание.
97
1
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
има ли още наивници,който да вярват,че ще бъдът повишени пенсиите на бедните българи,още повече че отново но власт лице което сутрин казва едно,а вечерта се отмята.
96
2
 
46
 
! Отговори
боби преди 7 години
Всички които имат заплати под 1000 лв. ще получават пенсии по 300-350 лв. та ако ще да са с над 45г. стаж.Същевременно 500 хиляди дали по някой рушвет в ТЕЛК взимат по 200 лв. без да знаят що е то работа.Основния проблем с ниските пенсии идва от това,че държавата краде парите на осигуряващите се и ги дава на съдии,прокурори,полицаи,военни,министри и дупетати.Първо им дават по 20 заплати накуп и доживот макс.пенсии на всички тези михлюзи,а бала мите бачкат и внасят осигуровки.
95
5
 
37
 
! Отговори
КВО МУ ПРЕЧИ ,БЕ.... преди 7 години
ДА ВДИГА ЗАПЛАТИ И ПЕНСИИ ...И ДА СИ ГЛЕДА КЕФА....НАРОДА , САМО ЩЕ СЕ РАДВА НА ТОВА!!!!!!
94
2
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Борисов се гласи да изкара 4 години със Сидеров, а мажоритарните избори, които ви обещал .....на лято ,на кукуво лято. Наистина сме куку !
93
5
 
39
 
! Отговори
Тц...... преди 7 години
.....това което правите ,с тия" коментари" в този "саит"......в покера се нарича. Влакче.....10 "коментатора "със сто и десет коментара......Тата,Па,Цицииии
92
4
 
65
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Борисов Първи:Ще построим АЕЦ БеленеБорисов Втори :Ще върна парите в КТББорисов Трети : Заплата 1615 лв.Изкукуригал българино, винаги Тиквата получава златния пръст на Сидеров, а ти средния !
91
10
 
37
 
! Отговори
Тц.... преди 7 години
........във Франция гласуват. ...МАЖОРИТАРНО.....мисля че на последните избори. ....тази русофаши,ЛЬО ПЕН има повече гласове......и По малко места в парламента......така че аман от коментиращи спецнази.....;)сладури
90
4
 
33
 
! Отговори
Тц.... .....до87 преди 7 години
....ДО87 много се извинявам, ти Md faka....пи ли си хапчетата........построил е Къща. ..?.....само а ако, е бил част от: ..............НОМЕНКЛАТУРАТА. ...ТУРАТА...ТУРАТА.....
89
0
 
50
 
! Отговори
MoX преди 7 години
До АнонименМного си стрдал, но тия некадърници, които сега са в ГЕРБ, а тогава са били в БКП са виновните за твоите мъки. Да си ги избираш сега е малко странно, айде преди ти ги натрисаха без да те питат, но сега ....
88
2
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кой е сериозен бе? Сидеров,дето като шибне 2 ракии и полудява...Утре ще го ухапе щъркела и и ще се разбеснне,па ще видим колко е сериозен.
87
2
 
63
 
! Отговори
Янонимен преди 7 години
До АнонименПрепъникамъните пред "Борисов 3":"Пословична некадърност, некомпетентност, връзкарство и рушветчийство."Те тва е камънака.ТОВА Е. ФАКТ.
86
0
 
40
 
! Отговори
Т2 преди 7 години
Егати рекламата на тая телевизия.....
85
1
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ей, тези шамани не се наиграха!
84
7
 
40
 
! Отговори
MoX преди 7 години
До Анонимен Нещо си се объркал. 3/4 от пенсионерите гласуват за ББоросов. Видяха в негово лице Вожда Тато Силната ръка. Той всъщност така ги привлече - с това послание към тях. И си го харесват и обичат от сърце.Кефят му се, мислят че той бие мръсните комунисти(него го смятат за Добър Комунист-Герберист, а и те се мислят за такива)
83
6
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ABCА колко ни струва издръжката на Лукойл. Колко отидоха в червените джобове от Белене, КТБ ?
82
2
 
48
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 7 години
Боко ша си вкара...таралеж в гащите с...патриотите.Като имам в предвид,че те...патриотите са избрани от най...гладния електорат,а зад Боко стои наядената охрантутена държавна администрация и полиция,съдружието ще е...трудно,защото държавната...баница трябва да се...преразпределя.
81
5
 
37
 
! Отговори
MoX преди 7 години
До АнонименНещо си се объркал. 3/4 от пенсионерите гласуват за ББоросов. Видяха в негово лице Вожда Тато Силната ръка. Той всъщност така ги привлече - с това послание към тях. И си го харесват и обичат от сърце.
80
1
 
43
 
! Отговори
ABC преди 7 години
До Анонимен 73Издръжката им на месец на ара-би-лите колко е мислиш? И кой плаща за това, че на два пъти разбиха и опожариха лагера в Харманли? И храната, дето все не им харесва? И помощите, дето ги изхвърлят! Каква пропаганда, какви пет лева? И ПМС 208 ли е пропаганда - чети как са длъжни кметовете да ги настанят, "насочат" към Соц. подпомагане и т.н. В Беж. център в с. Баня, Новозагорско, и минерална вода си ползват целогодишно-колко от старите ви и болни родители могат да си го позволят?!

Спонсорирани публикации