Препъникамъните пред "Борисов 3": Пенсии и мажоритарен вот

Въпреки различията новото правителство ще е готово до две седмици
Обновена: 5 апр 2017 11:10 | 5 апр 2017 10:37,
121

"Борисов 3" ще е готов до две седмици въпреки различията между евентуалните коалиционни партньори. Това прогнозираха социологът Кънчо Стойчев и политологът Димитър Димитров в ефира на "България сутрин" по телевизия Bulgaria ON AIR.

Според Стойчев няма да се стигне до подписване на отделни коалиционни споразумения с трите партии от коалицията на патриотите.

Още по темата

"Ще има едно споразумение. Патриотите са сериозни хора, те никога няма да влязат в този капан и това е ясно декларирано", настоя той.

Стойчев прогнозира, че в рамките на две седмици правителството ще е факт.

"Новото, което очаквам в този парламент и с новото правителство, е малко да са се поучили, че трябва да се снижи тонът, да се потърсят по-добри отношения между управляващи и опозиция. Да се постигнат национални приоритети, включително с опозицията", сподели социологът.

По думите му патриотите са коалиционен партньор с характер, "но това не е лошо, защото ГЕРБ, бидейки толкова голяма партия в парламента, се нуждае от коректив вътре в тази коалиция".

И все пак, до изтичането на прогнозираните две седмици, в които ще бъде формиран кабинетът, има приоритети на всяка една от двете страни, които тепърва ще бъдат обсъждани.

"Препъникамък ще бъде мажоритарното гласуване, няколко пъти се споменава. Графикът на повишаване на пенсиите ще бъде уточнен донякъде сега в преговорите. Не случайно господин Горанов е част от преговорния екип. Някой трябва да има и компетентност, тогава когато определя как ще изглежда този график и какви ресурси в края на краищата ще погълне", коментира от своя страна Димитър Димитров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


121
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
79
0
 
52
 
! Отговори
MoX преди 7 години
До АнонименКакво Позитано те гони. Борисов спечели изборите и цирка е негов.
78
10
 
33
 
! Отговори
До 86 преди 7 години
Баща ти явно е бил много спестовен, или крадлив.. щото с едва ли с пенсията си е вдигнал къща, та с каква цел го споменаваш не разбрах?!
77
0
 
49
 
! Отговори
Народ преди 7 години
След като вдигнаха парно, топла вода, студена НЕПИТЕЙНА чешмяна вода с 20-30%, тихомълком увеличиха хранителните стоки, вече ще се коалират върху вдигане на пенсиите след 4 години с 1-2%. Така и пишман патриотите с изпълнени обещания и ББ добър към народа и диалогичен с партньорите! И с големи черпак ще усвояват откъснатите от залъка ни милиони и милиарди! Колко ли от народа ще бъде жив в края на поредния кожодерски мандат?
76
0
 
49
 
! Отговори
а в София преди 7 години
Бюджетът на София събира се от ВСИЧКИ ДАНЪКОПЛАТЦИпрез 2010 година ще бъде 1.2 милиарда леваза 2011 г. 1,3 млрд. лева.за 2012-г. 1,272 млрд. лвза 2013 г. 1.190 млрдза 2014 г. 1,465 млрд. лева.за 2015г 1.49 млрд. лвза 2016г. 1.26 млрд. лева2017 г Общината ще преразпредели 1.328 млрд. лв., или с 63 млн. лв. повече от 2016 г. Свиват се разходите за изграждане и ремонти на улици!!!Вноската за Евросъюза е от ВСИЧКИ ДАНЪКОПЛАТЦИМетрото е 80-85% БЕЗВЪЗМЕЗДНО Еврофинансиране!Нещо насреща....
75
3
 
38
 
! Отговори
до 81 преди 7 години
Аз пък не искам с моите данъци да се плащат заплати за войници които по цял ден си бъркат в носа. Достатъчно хрантутници имаме на държавна издръжка.
74
8
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 69Оригинална и ефектна опорна точка. Само, че въпреки цитираното "вдигане" на пенсийте, знаеш ли колко взима майка ми, за 42г. трудов стаж ведно с вдовишка пенсия ?!? Знаеш ли, че за да си събере децата и внуците за Великден трябва тайно да и пратя пари ?!? Знаеш ли, че благодарение на безплатното соц.здравеопазване е погребала две деца, починали от тривиална вирусна инфекция....Знаеш ли ?..Нищо не знаеш и срама нямаш. Тролиш за копейки!
73
10
 
33
 
! Отговори
Икономов преди 7 години
Анализите показват, че нещата не вървят на добре! Имахме подем, успешен президент и силен лидер, противниците ни бяха в защита, много от гласовете против нас се разпиляха по партийки с по 3%.И пак загубихме!А анализите показват, че нашите верни приятели - пенсионерките, намаляват! Вместо това се увеличава броя на младите хора, където сме изключително зле!Време е за радикални мерки! Предлагам да обсъдим варианта със заселване у нас на голямо количество сирийски пенсионери. Не виждам друг изход
72
1
 
43
 
! Отговори
Скалата преди 7 години
Основният, голям като скала и непреодолим от Борисов и останалите изедници камък-канара е този, че а са съставили новото грабителско, антибългарско правителство, а народът е отишъл пред Парламента и го е свалил веднага. Забележка: Дори тролите, полицията, остатъците от войска, Туск, Ердоган, гей-движението Кой и пр. няма да му помогнат.
71
0
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Как не разбраха тези партии, че всеки флирт с Герб им носи негативи! Сега ако Патриотите направят ли коалиция с Герб край с тях! Това е предателство към избирателите!
70
3
 
44
 
! Отговори
граничар преди 7 години
Искам възстановяване на граничните поделения и довършване на оградата. Така ще има и работа за млади хора в пограничните райони.
69
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Почнах да притривам ръчички и да мисля за каво ще ги харча или спестявам.
68
0
 
44
 
! Отговори
Хитър Петър преди 7 години
До номер 76Патриоте, ти чак сега ли разбра това? Добро утро. Преди изборите написах 100 коментара минимум против патриотите и как ще направят коалиция с всеки и ще се изметната от програмата си. Ще се окажа прав, ама все ще има ***, които ще се вържат на тези патриоти.
67
16
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Разтривай Бойко все така смрадливите червени вратлета без капка жалост.
66
3
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И ОП клекнаха на Борисов, мдаааа, твърдо следват пътя на РБ !:)
65
2
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Май май , патриотите ще гледат следващия път Парламента, само че от вън!
64
3
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ABC"Бежанците" са пропагандна мантра. Единиците, които искат да останат у нас са наистина бежанци и искат да се върнат в домовете си след края на войната. В момента в РПЦ има оклоло 1500, които чакат на полусъединител да избягат на запад.Не ми е известно арабела да получава по 1100 лв. на месец.Всичко е за да се разсейва общественто мнение от печалния факт, че е пълно с изнемогващи пенсионери и работещи бедни.
63
1
 
63
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Мега *** народец!Галфонът Борисов, дето 2 пъти се изсухля като пръдлив, отново и отново си го избират.....Заслужаваме си мизерията.
62
20
 
34
 
! Отговори
Браво! преди 7 години
Браво!Наблюдаваме едни истински патриоти и от двете страни на преговорите! Национално отговорни политици, изключително мъдри и опитни, милеещи за народа и за страната!Браво!
61
3
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За Тиквата са важни магистралите не пенсиите и статдарта на хората.
60
1
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Мъка и отчаяние !Боже ,смили се !

Спонсорирани публикации