Препъникамъните пред "Борисов 3": Пенсии и мажоритарен вот

Въпреки различията новото правителство ще е готово до две седмици
Обновена: 5 апр 2017 11:10 | 5 апр 2017 10:37,
121

"Борисов 3" ще е готов до две седмици въпреки различията между евентуалните коалиционни партньори. Това прогнозираха социологът Кънчо Стойчев и политологът Димитър Димитров в ефира на "България сутрин" по телевизия Bulgaria ON AIR.

Според Стойчев няма да се стигне до подписване на отделни коалиционни споразумения с трите партии от коалицията на патриотите.

Още по темата

"Ще има едно споразумение. Патриотите са сериозни хора, те никога няма да влязат в този капан и това е ясно декларирано", настоя той.

Стойчев прогнозира, че в рамките на две седмици правителството ще е факт.

"Новото, което очаквам в този парламент и с новото правителство, е малко да са се поучили, че трябва да се снижи тонът, да се потърсят по-добри отношения между управляващи и опозиция. Да се постигнат национални приоритети, включително с опозицията", сподели социологът.

По думите му патриотите са коалиционен партньор с характер, "но това не е лошо, защото ГЕРБ, бидейки толкова голяма партия в парламента, се нуждае от коректив вътре в тази коалиция".

И все пак, до изтичането на прогнозираните две седмици, в които ще бъде формиран кабинетът, има приоритети на всяка една от двете страни, които тепърва ще бъдат обсъждани.

"Препъникамък ще бъде мажоритарното гласуване, няколко пъти се споменава. Графикът на повишаване на пенсиите ще бъде уточнен донякъде сега в преговорите. Не случайно господин Горанов е част от преговорния екип. Някой трябва да има и компетентност, тогава когато определя как ще изглежда този график и какви ресурси в края на краищата ще погълне", коментира от своя страна Димитър Димитров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


121
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
0
 
45
 
! Отговори
Психиатър преди 7 години
Здравейте! Странджата или Професора да са се мяркали! Тези хаймани пак са избягали!Ей писна ми, вярвайте ми!
58
0
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Препъникамъните пред "Борисов 3":"Пословична некадърност, некомпетентност, връзкарство и рушветчийство."Те тва е камънака.
57
1
 
53
 
! Отговори
ABC преди 7 години
До Анонимен 61Геноцид е и да гласуваш месечна издръжка от 1100 лв. за брадатите тали.бани, дошли незнайно от къде, а за българите с по 40 г. стаж, през които всеки месец са внасяли данъци - 280-300 лв. пенсия! Така че не е само БСП виновна, а сегашните ***, които ни управляват! Ими е много, ама много интересно как ще се разберат ББ и т.нар. Патриоти за бежанците и ПМС 208!
56
4
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До За мажоритарен избор 52В България хората не се интересуват от личности, а винаги гласуват партийно.
55
1
 
32
 
! Отговори
заради преди 7 години
До 52Много си прав!
54
4
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Размера на пенсийте си е чиста проба геноцид. Но за съжаление пенсионерите страдат от стокхолмски синдром и продължават да гласуват за партията която разсипа България, която приватизира пенсионния фонд, която ни държи на дъното. Що се отнася за мажоритарния вот - това е бъдещето. Край на анонимниците в политиката. Нещо повече - гласуването трябва да стане явно, ако си мижитурка и се срамуваш от гласуването си, не го прави !
53
3
 
65
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Когато Българският народ гласува, значи не мисли. После се хваща за главата и цвили, к'о стана! Много е вярна приказката, да му имам акъла на българина но след това. Трети път, да, трети път един абсолютен илитерат, нсгъл и страхлив ще ви управлява овци! Два пъти видяхте, все по-зле, жестоко крадене, корупция и бедност. Провинцията умира, нищо! Щеше да инвестира, да ремонтира а парите предварително окрадени.Падна Умника, лъсна пътната мрежа, разруха. Българина в ограбван но с помощта на БиБитко.
52
3
 
47
 
! Отговори
Напалм Детов преди 7 години
До до 43Получи минус от мен за последните три буквички. Анализа ти е много правилен, но ОПГ Герб и техните деяния нямат нищо общо с БКП и постигнатото за 45 години. Не забравяй: ОПГ Герб е съставена от треторазрядни партийци, членове на БКП само и единствено за собствена изгода. Ако за нещо трябва да се вини БКП, то е че допусна подобни подметки (Младенов, Луканов, и пр.) да извършат вътрешно-партиен преврат и в последствие разграбят държавата. ОПГ Герб е последното им проявление.
51
2
 
42
 
! Отговори
ivo преди 7 години
Po golqm kompromis ot tova obedinenie ima li???? Patriotite sa obrecheni, da ne vidqt parlament pone 20 godini......
50
2
 
39
 
! Отговори
р преди 7 години
Знаете ли пък как ми пука за чувствата на атакистите ....... Да си гледат телевизията щом не могат да мислят самостоятелно хората винаги ще бъдат водени за носа .
49
2
 
43
 
! Отговори
52 преди 7 години
Нищо не си схванал и нищо не ти е ясно. Къде ще ги гледат тези личности баба ти Пенка и чичо ти Данчо. П телевизията. Оттам ще разберат за дебати, личности и т.н. А кого ще излъчват по телевизията? Ами тези, зад които има най-много пари, онеже рекламните клипове струват десетки хиляди левове. Вижте кои клипове гледахме тази кампания най-много. Същото ще е и за мажоритарни избори. За добрият, съвестен кандидат няма и да чуеш, понеже няма милион да си плати клипове, а само по интернет не стига.
48
2
 
44
 
! Отговори
до 50 преди 7 години
Ами и 240 от ГЕРБ да са, щом населението е такова какво да правиш .Полза от т нар костовисти имаше ли .Янакиев мина към ГЕРБ както направи и Божидар Димитров.Патриотите се облизват на ГЕРБ ,какво очаквате да стане в тази държава бе хора.Докато го има ЕС ще живеем ,а после емиграция или робство като през 14 век .
47
11
 
38
 
! Отговори
За мажоритарен избор преди 7 години
До до 43Мажоритарни са били изборите в България до 09.09.1944 г. Т.е. хората знаят какво са мажоритарни избори защото история все още имаме.Второ. Мажоритарните избори няма да вкарат в НС фигуранти и лобисти, хора като Цачева, Румянка, снахи и чепове. Когато има мажоритарни избори избирателите гледат характеристиките на личността. Чрез мажоритарните избори изчезва диктатурата на обединените мародерски политически партии. Ясно?
46
1
 
36
 
! Отговори
Тц...до.42 и други преди 7 години
....във Франция гласуват. ...МАЖОРИТАРНО.....мисля че на последните избори. ....тази русофаши,ЛЬО ПЕН има повече гласове......и По малко места в парламента......така че аман от коментиращи спецнази.....;)сладури...
45
2
 
42
 
! Отговори
200 преди 7 години
Мажоритарно ще бъдат "избрани" тук-там няколко местни крупни работодатели. Само няколко. И няколко от ДПС. Основно ще спечелят ГЕРБ с около 200 човека в Парламента. Двеста! Един път БСП опитаха да ги хлъзнат и им удвоиха резултата. Сега няма да е по-различно.
44
0
 
41
 
! Отговори
до 47 преди 7 години
А защо е така е обяснил един по -долу .Няма как ,когато имаш едно население от стари и болни хора и емигриращи младежи да очакваш друго . Може би ако медиите спрат за 100 дни и хората се осъзнаят от големите лъжи и манипулации .
43
2
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Начетох се на глупави коментари . Минемалната пенсия трябва да е 500 не лева а евро , мин. заплата 1500 евро и парите ги има в България . Само че се убедих че стадото место да намаля то се УУУвеличава . Аз съм много далече от пенсия но нормален човек да говори че ще станат по малко кой майки те и бащите или бабите ни и дядовци те ?????? Кой и питам кръв имате ли всичко май само празни приказки .Въздуухааааррриии?!??!
42
3
 
57
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
НАЙ ГОЛЯМАТА ИЗМАМА-ГЛАСУВАШ УЖ ЗА(ПАТРИОТИ) ,А ПОЛУЧАВАШ ОЯДЕНИТЕ НЕРЕЗИ ПЕЕВСКИ И ББ.
41
1
 
38
 
! Отговори
супер преди 7 години
Приятелят на Ердоган в коалиция с приятелите на ДС (Доган)О,какъв исторически компромис.
40
4
 
50
 
! Отговори
до 43 преди 7 години
Това искат. Хората не знаят какво значи мажоритарни избори, затова ги искат, понеже Слави правел хубави концерти. Някой замисля ли се как ББ позволи на Слави да затвори Орлов мост при напълно свободен национален стадион на 50 ме встрани? А някой пита ли се как така сложиха референдума в датата с президентските избори само и само да има по-голяма масовост и да бъде успешен? За кого работи Слави? Толкова ли е трудно да се сети човек сам. При мажоритарен вот ГЕРБ ще има поне 200 депутата... БКП.

Спонсорирани публикации