Препъникамъните пред "Борисов 3": Пенсии и мажоритарен вот

Въпреки различията новото правителство ще е готово до две седмици
Обновена: 5 апр 2017 11:10 | 5 апр 2017 10:37,
121

"Борисов 3" ще е готов до две седмици въпреки различията между евентуалните коалиционни партньори. Това прогнозираха социологът Кънчо Стойчев и политологът Димитър Димитров в ефира на "България сутрин" по телевизия Bulgaria ON AIR.

Според Стойчев няма да се стигне до подписване на отделни коалиционни споразумения с трите партии от коалицията на патриотите.

Още по темата

"Ще има едно споразумение. Патриотите са сериозни хора, те никога няма да влязат в този капан и това е ясно декларирано", настоя той.

Стойчев прогнозира, че в рамките на две седмици правителството ще е факт.

"Новото, което очаквам в този парламент и с новото правителство, е малко да са се поучили, че трябва да се снижи тонът, да се потърсят по-добри отношения между управляващи и опозиция. Да се постигнат национални приоритети, включително с опозицията", сподели социологът.

По думите му патриотите са коалиционен партньор с характер, "но това не е лошо, защото ГЕРБ, бидейки толкова голяма партия в парламента, се нуждае от коректив вътре в тази коалиция".

И все пак, до изтичането на прогнозираните две седмици, в които ще бъде формиран кабинетът, има приоритети на всяка една от двете страни, които тепърва ще бъдат обсъждани.

"Препъникамък ще бъде мажоритарното гласуване, няколко пъти се споменава. Графикът на повишаване на пенсиите ще бъде уточнен донякъде сега в преговорите. Не случайно господин Горанов е част от преговорния екип. Някой трябва да има и компетентност, тогава когато определя как ще изглежда този график и какви ресурси в края на краищата ще погълне", коментира от своя страна Димитър Димитров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


121
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.

Спонсорирани публикации