Автомобил бижу – 20 години на паркинг! Изгубили му ключовете

Собственичката така и не му изкарала нови ключове
12 апр 2017 18:30, Мария Захариева
22
Автомобил бижу – 20 години на паркинг! Изгубили му ключовете

Този Mercedes SL500 е бил купен като подарък за рожден ден, но рожденникът изгубил ключовете малко след това и изоставил колата в продължение на повече от две десетилетия. Сега машината се продава и е излишно да казваме, че е в перфектно състояние. Все пак е изминала само 130 км. Историята започва така...

Собственичката на този 21-годишен Mercedes SL500 била толкова богата, че веднага щом загубила ключовете на колата, която й била връчена като подарък за рождения ден, тя така и не намерила за необходимо да си поръча нови ключове и изоставила колата на паркинг. В продължение на цели две десетилетия.

Вълнуващото в случая е, че с колата върви и специално писмо, написано от иконома на собственичката. Крис Рътъледж, главен изпълнителен директор на аукционната къща Coys, разяснява:

"Това е автомобил с фантастична история! Купен е като подарък за рожден ден и е каран само 130 км, преди ключовете му да бъдат изгубени и той да бъде изоставен на паркинг. Към него има дори писмо от иконома на собственичката, което удостоверява пробега и произхода на колата. Ако колата беше използвана през всички тези години, цената й сега щеше да е между 5000 и 7000 паунда, но тъй като е на толкова малко километри и не е била карана от повече от 20 години, сега тя е оценена на сума от порядъка на 45 000 – 55 000 паунда.

Какво се е случило с ключовете остава мистерия, но новият собственик ще получи нови ключове, за да може да използва автомобила."

Безупречният R129 SL е произведен през 1996 г. и е част от аукциона Spring Classics на Coys, който ще се проведе на 12 април. Там ще бъдат предложени още няколко класики от ранга на Rolls-Royce 20HP от 1923, Lamborghini LM02, AC Cobra от 1989, както и мното суперавтомобили от 80-те и 90-те. Търгът ще се проведе в Лондон.

Още новини за автомобили четете в Automedia.bg


22
Още по темата: Mercedesавтомобилключове
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
При всички случай колата си е супер!И сигурно ще бъде купена от някой богат руски олигарх преди това бил член на политбюло на КПСС!
16
12
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Стара,бракма
15
5
 
4
 
! Отговори
знаещ преди 3 години
Ако има теглич го купувам веднага,есента ще тегля ремаркето с царевицата
14
6
 
11
 
! Отговори
Чичо преди 3 години
Може да е безупречна по тенекиите и боята, ноооо тръби, уплътнения, масла - всичко е тотален спеч и е за смяна. И пак не се знае какво ли още се е скапало от стоенето. Това си е паметник вече.
13
1
 
15
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 3 години
Тази кола ще я купи някой...паралия само за...майтап и ще я държи още 20-сет години без да я кара.След това,отново на...търг.
12
5
 
4
 
! Отговори
Умря ми коня от гъде преди 3 години
АБЕ ВИЕ ДОБРЕЛИ СТЕ, 20 ГОДИНИ СТОЯЛ НА ПАРКИНГ, АЙЙЙКДЕ НЕМА НУЖДА ДА НИ ВЗИМАТЕ ЗА ГЛУПАЦИ. АКО БЕШЕ ИСТИНА ДА СА ГО ПРИБРАЛИ ПОНЕ 10 ПЪТИ ЗА СТАРО ЖЕЛЯЗО. А АКО Е БИЛ НА ЗАКРИТ ПАРКИНГ СТОЙНОСТА МУ СИГУРНО ЩЕ Е 250 000€ ПООООНЕ.
11
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А дали 20 години е стоял на платен паркинг? Щото само за престоя, цената му ще е в пъти по-голяма от тази на трошката.
10
1
 
13
 
! Отговори
Не става преди 3 години
Трябва до Лондон да ходя, а като се върна и волана трябва да обръщам...
9
1
 
21
 
! Отговори
Фитипалди преди 3 години
А оборудван ли е с газова уредба?
8
4
 
32
 
! Отговори
Чичо Тони преди 3 години
Имам Москвич на 129км. Стоял е 40г. в плевнята. На задната седалка има полог на кокошките. Начална цена - 50000 паунда.
7
1
 
16
 
! Отговори
Мнение преди 3 години
До Анонимен 3 Клиенти ще има, бъди сигурен.За всяка стока си има купувач. Едно л....о като го опаковат перфектно , ще се намери кой да го купи.
6
1
 
13
 
! Отговори
Питам преди 3 години
Кога точно е търга за да участваме?
5
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кой туй нещо дето мяза на унуй нещо
...
Който го купи туй ,халал да муй
4
2
 
40
 
! Отговори
Discovery преди 3 години
Те на Горубляне всички са такива :D :D :D
3
3
 
24
 
! Отговори
ШАРАН БГ преди 3 години
След"само" 6 /шест/ години неподвижност ми бяха нужни почти три дни, да оправя спирачките на една каруца. За другите възли и детайли да не говорим. А тука, 20 години ,навярно в закрит паркинг, НО...........Бе който си я купи - да си я кара със здраве !!
2
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако действително този двигател на тази кола не е пален 20 години и не е източено маслото представяте ли си какво чудо е това масло? Първата работа на новият собственик е да източи маслото да промие картера и да налее ново. От стоенето това масло е станало на боза или най малкото е изгубило вискозитета си. Иначе автомобила на снимката е безупречен ако е стоял на закрит паркинг. Само се измива от прахта палиш и тръгваш. Но на тази цена която го продават едвали ще има много клиенти.
1
5
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Скоро не бях чел по голям тъпизъм

Спонсорирани публикации