Една легенда на 40 г.: АвтоВАЗ представи юбилейната Lada

Пускат само 1977 бройки от култовия автомобил
13 апр 2017 20:13,
43

 Снимка: АвтоВАЗ

Най-големият руски производител стартира производството на юбилейната версия на всъдехода Lada 4x4, известен като "Нива". От компанията представиха официални снимки на автомобила, като разкриха подробности за него.

Главната особеност на Lada 4x4 във версия "40th Anniversary" са новите цветови решения в интериора и оригиналните надписи. Част от автомобилите ще бъдат в камуфлажен цвят, образуван след смесване на светло зелено, тъмно зелено и черно. Подобна окраска на каросерията се предлага за първи път, като тя ще бъде комбинирана с черни брони.

За всъдехода са предвидени още бежов, червен, бял, светло кафяв и светло син цвят. При тези вариант броните ще бъдат в същия тон като каросерията. Автомобилът ще получи и джанти с нов дизайн - за камуфлажната версия те ще бъдат черни, а при останалите ще комбинират черно и сребристо.

В интериора ще бъдат включени нова комбинация от цветове на приборния панел, специални стелки с емблема и надпис "40th Anniversтary". На жабката ще има табела, показваща поредния номер на автомобила (машината ще излезе в серия от 1977 бройки). За салона е предвидена още екокожа в различни цветове, като с нея е обвит и воланът.

Технически автомобилът няма да бъде променян. Lada 4x4 се задвижва от 1,7-литров бензинов мотор с мощност 83 к.с., който се съчетава с 5-степенна механична скоростна кутия, система за задвижване на четирите колела и двустепенна раздатъчна трансмисия.

Още новини за автомобили четете в Automedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още по темата: ladaавтомобилиАвтоВАЗ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
16
 
24
 
! Отговори
Нико преди 7 години
Мерси.Закъсвал съм с Нива 4х4. Да си я карат руснаците.Тъкмо се изчистиха руските *** от улиците и току виж някой ти припомни за тях .
11
19
 
22
 
! Отговори
skunka преди 7 години
странна работа е Нивата. През целият си живот съм чувал от хора, които уж са в час, че Нивата е свръх-проходима. Та отидохме веднъж за риба до един язовир, беше валяло нощта, Нивата закъса в калта.Добре,че бяхме 4-***, за да я избутаме..
10
11
 
16
 
! Отговори
1488 преди 7 години
И естествено, хората пишещи подобни коментари за савършенство се возят на опели,рендета,пежа и т.н. Защо не търкаляте ладите ,а пълнят пещите в заводите ?
9
15
 
20
 
! Отговори
Тодор преди 7 години
Трагедия............
8
12
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Еволюцията на Лада от 1977 година досега - НИКАКВА.Естествено! Съвършенството НЕ се нуждае от промяна.
7
17
 
34
 
! Отговори
Дани преди 7 години
Страхотен автомобил, имал съм удоволствието да карам. Факта че 40 години е атрактивен, продава се и сега няма да бъде променян е показателен и мисля че си заслужа определението "Легенда".За хейтърите с паркетните западни джипарки има хубав руски виц: "Колкото ти е по-як джипа, от толкова по-далеч ще те теглим".
6
25
 
32
 
! Отговори
мухахаха преди 7 години
40 години все един и същ сандък.и по тия хора ни карат да се равняваме.ама тяхните деца на мерджани ферарита и ягуари.що така бе друзя.що не карат тая катафалка бе чугунени каскети
5
10
 
27
 
! Отговори
Генади преди 7 години
Вижда се ,че е на 40 години.
4
23
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Като се има предвид, че Русия не е мръднала икономически или технологически от едно 30 години нищо чудно че е същата каруца ама с лети джанти...
3
24
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Пародия
2
8
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
По бездорожието с алуминиеви джанти няма да стигнеш далече...
1
26
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
40 години съвършенство, което няма нужда да се променя! Най добрият офроуд автомобил в света! Където стигаш за където си тръгнал в бездорожието.

Спонсорирани публикации