Една легенда на 40 г.: АвтоВАЗ представи юбилейната Lada

Пускат само 1977 бройки от култовия автомобил
13 апр 2017 20:13,
43

  Снимка: АвтоВАЗ

Най-големият руски производител стартира производството на юбилейната версия на всъдехода Lada 4x4, известен като "Нива". От компанията представиха официални снимки на автомобила, като разкриха подробности за него.

Главната особеност на Lada 4x4 във версия "40th Anniversary" са новите цветови решения в интериора и оригиналните надписи. Част от автомобилите ще бъдат в камуфлажен цвят, образуван след смесване на светло зелено, тъмно зелено и черно. Подобна окраска на каросерията се предлага за първи път, като тя ще бъде комбинирана с черни брони.

За всъдехода са предвидени още бежов, червен, бял, светло кафяв и светло син цвят. При тези вариант броните ще бъдат в същия тон като каросерията. Автомобилът ще получи и джанти с нов дизайн - за камуфлажната версия те ще бъдат черни, а при останалите ще комбинират черно и сребристо.

В интериора ще бъдат включени нова комбинация от цветове на приборния панел, специални стелки с емблема и надпис "40th Anniversтary". На жабката ще има табела, показваща поредния номер на автомобила (машината ще излезе в серия от 1977 бройки). За салона е предвидена още екокожа в различни цветове, като с нея е обвит и воланът.

Технически автомобилът няма да бъде променян. Lada 4x4 се задвижва от 1,7-литров бензинов мотор с мощност 83 к.с., който се съчетава с 5-степенна механична скоростна кутия, система за задвижване на четирите колела и двустепенна раздатъчна трансмисия.

Още новини за автомобили четете в Automedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още по темата: ladaавтомобилиАвтоВАЗ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
1
 
0
 
! Отговори
гошо преди 6 години
Ейй кавали прости тоя трошляк ще мине от там дето западните ви педераски любимци могат само да си мечтаят!
31
1
 
2
 
! Отговори
Един преди 7 години
До 33 и 34 ШопДа въпросът не хубав, но е самата истина.И не сравнявам България с Русия, нито с коя да е друга.Но фактите сами говорят.Ние македонците не можем да стигнем,та чак Русия ли.Много ми е интересно" 34 Шоп"след като казваш, че руснаците са такива би ли казал Американците какви са според теб?Весели празници на всички.
30
1
 
2
 
! Отговори
Някой си преди 7 години
Тук са шампионите по оплюване днес.Защо ли не видях нищо като умна мисьл?
29
2
 
2
 
! Отговори
Шоп преди 7 години
Ами за 40 години не успяхме да станем руснаци и надживяхме съветската империя на злото. Малко ли е?Много сами смешни продажните русофили, как сравняват цветуща малка България със сивата милитаристична 140 млн. коч и на.
28
0
 
1
 
! Отговори
Без думи преди 7 години
До ЕдинЗнаеш ли колко ужасен въпрос задаваш ? Дано да го видят много хора но тези дето трябва да го видят със сигурност няма да го сторят. Весели Празници !!!
27
1
 
5
 
! Отговори
Генади преди 7 години
Може да се кара вместо автомобил.
26
3
 
5
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
До Анонимен Яка е ако не я караш. Родена трошка.
25
8
 
5
 
! Отговори
Един преди 7 години
До всичкиА ние за 40 години какво направихме???????
24
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Уникално, неповторимо, цветове разни, екокожа (демек изкуствена), ДЖАНТИ!!! Само едно не ми е ясно, защо разните там скудоумници си мислят, че нация, която не може да създаде един лек автомобил като хората, има капацитет и прави качествено неща, които са десетократно по-сложни - самолети, танкове, супероръжия, изискващи свръхсложна електроника и съвременни технологии? На горките бля...ове само едно нещо им е на световно ниво - пропагандата!
23
3
 
8
 
! Отговори
Застой преди 7 години
Значи, ако за 40год не можеш да измислиш нещо ново, а промения цвета и джантите, а да и надписите, да не забравя, това чудо... Та, значи, не трябва да правиш реклама за годишнина, а за нещо като помен! Смехотворци! *** Те като гледам и феновете са им такива - Смехоранци(като смехотворци, ама с лек ъпдейт)...
22
5
 
11
 
! Отговори
Легенда преди 7 години
Защото е легендарно нескопосано возило, харчи много, лесно се чупи, постоянно е в ремонт!
21
3
 
13
 
! Отговори
Руска работа преди 7 години
Ами да, като не можеш да измислиш нищо ново, почваш да пребоядисваш старото :)))
20
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако беше проектирана и изработена от японци - да!Но руснаците нямат нито една свястна продукция, камо ли пък автомобил!
19
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Легенда ли ?!Защо никой не я купува?Самите руснаци не искат да я имат
18
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Лада Нива, модел Барака.
17
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Поредното доказателство за руската бездарност и слабоумие...Дори руснаците не карат Нива ;)По-добре стара Витара, отколкото нова Нива!
16
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Е, много е яка! Кефи ме!
15
0
 
8
 
! Отговори
Иван преди 7 години
До skunkaЕй за това не закъсва--4човека и отново е на ход.А ако бяхте с някой от новите "ВСЪДЕХОДИ" --4човека--как ти се струва?--трябва ТАНК,ако закъсаш,Човеко...
14
4
 
13
 
! Отговори
!? преди 7 години
С тези 83 коня избиват рибата , качете се 4 човека да видим до къде и как ще ви закара , да бяха "бутнали " двигателя да изстискат още 20 - юбилеина е все пак.
13
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нива не съм карал, но УАЗ 469 е супер проходима машина. Единственото което не ми харесва е сравнително слабият заден диференциал.

Спонсорирани публикации