Коли. Германски коли. Култовите возила на страната!

От заводите в Германия са излезли не една и две класики
21 апр 2017 18:30,
3

Трабант 601 (1964)

Това, което бе костенурката за Запада, на Изток е трабантът - евтино произведена кола за масите с купе от дуропласт. Още се помнят кадрите от нощта на падането на Берлинската стена, когато - аплодирани от множеството - граждани на бившата ГДР преминаваха отворената вътрешногерманската граница именно с култовия източен автомобил. Днес в Германия все още около 33 хил. трабанта са в движение Снимка: Reuters

Германската автомобилна индустрия е дала не една и две класики на четири колела. От Трабант до Мерцедес с хладилник и телефон, Deutsche Welle събра култовите автомобили на Германия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Golf правена за военните в Германия е една от най-здравите коли които са ми попадали. С това "чудо" съм минавал а места където други коли биха останали от раз. Липсата на хидравлика на волана те кара да се чувстваш като след тренировка във фитнеса при по-дълго каране но иначе си е "звяр"
2
0
 
7
 
! Отговори
maxobg преди 6 години
"Всички ценят комфорта на луксозната лимузина, която обаче се оказва скъпа за германското правителство - за официални визити то взема коли под наем " -Ей германското правителство било много стиснато бе!! я в БГто кво е!!
1
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Спомням си как ГДР правеше вартбург и трабант, а ФРГ мерцедес, порше, ауди, опел и бмв.

Спонсорирани публикации