Власт, опозиция... Нинова не дава БСП за смокинов лист на ГЕРБ

Шефката на социалистите против широките коалиции
27 апр 2017 18:46,
96
Власт, опозиция... Нинова не дава БСП за смокинов лист на ГЕРБ
Снимка: БТА

Лидерката на БСП Корнелия Нинова потвърди позицията си за неучастието на партията й в новото правителство. Този път тя разкритикува ГЕРБ за поканата и обясни, че партията й няма да се превръща в смокинов лист за решението на управляващите.

Още по темата

Шефката на социалистите се обяви против практиката на широките коалиции по света, защото те са убили традиционните партии и принципният сблъсък между ляво и дясно. 

Нинова припомни, че зад ГЕРБ стоят над един милион избиратели.

"Вие като говорите, че сме деструктивни, защото не влизаме в правителството, питахте ли вашите хора дали са съгласни", обърна се социалистката към гербаджите. Тя напомни, че в ГЕРБ са правили анкета и членовете им са се произнесли против БСП. 

"Как до 25 март излизате и казвате, че БСП е антиевропейска партия, а на 27 март казвате, че единственият начин да се спаси европредстедателството е Деница Златева от БСП е да стане министър. Казвате, че БСП ще върне страната назад, а давате на Деница Златева най-висок пост", попита Нинова и отсече: "Няма да ви станем смокинов лист на решенията". 

Лидерката на социалистите разкритикува политическата традиция у нас: "До изборите всички сме един срещу друг в името на народа, а след това всички сме заедно срещу народа. Ние искаме в политиката освен власт, пари и келепир, да има правила и морал". 

Нинова подложи на критика и споразумението на ГЕРБ и Патриотите, което бе подписано днес. Според нея то отново ще доведе до безпринципни плаващи мнозинства. Тя акцентира на това, че в споразумението е записано, че решенията в коалицията ще се взимат с консенсус. 

"Тоест, уважаеми български граждани, отговорността се носи от Бойко Борисов, Красимир Каракачанов, Валари Сименово и Волен Сидеров. Ако обеднявате, ако вземат нов заем, ако не чувствате сигурни в домовете си, трябва да ви е ясно кой носи политическата отговорност", каза Нинова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


96
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
10
 
5
 
! Отговори
Тийн преди 6 години
А какво значи БСП?
29
4
 
17
 
! Отговори
Минаващ към Анонимен преди 6 години
Анонимен, хем обиждаш БСП, хем искаш да ти пусне свои кадри. Това се нарича наглост клоняща към простотия. Естествено, че байганьовщината на гербаджиите няма шанс да бъде погледната сериозно.
28
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Лидерката на социалистите разкритикува политическата традиция у нас: "До изборите всички сме един срещу друг в името на народа, а след това всички сме заедно срещу народа. Ние искаме в политиката освен власт, пари и келепир, да има правила и морал". ЕТО ЗА ТЕЗИ И ДУМИ ЗАСЛУЖАВА АДМИРАЦИИ. ВСИЧКИ КАЗВАТ В ИМЕТО НА НАРОДА. НА КОЙ НАРОД НА ТОЗИ КОЙТО РОВИ ПО КОФИТЕ? НА ТОЗИ КОЙТО РАБОТИ БЕЗ ПАРИ? ИЛИ ЗА ТЕЗИ КОИТО УМИРАТ ЗАЩОТО НЯМАТ ПАРИ ДА СИ ПЛАТЯТ НА ДОКТОРИТЕ ЛИ? НЕ В ИМЕТО НА КЕЛЕПИРА Е!
27
8
 
13
 
! Отговори
ЩЕ ТЕ РАЗПЪВАТ преди 6 години
ДР. НИНОВА, ЗАЩО НЕ ПОСТАВИТЕ ВЪПРОСА С ПРОДАЖБАТА НА ДРУЖЕСТВО "ПЪТИЩА" НА ГЕРГОВ НА "ПРАВИЛНИЯ" ЧОВЕК НА ГЕРБ? КОЙ НАКАРА ИЛИ ПРИНУДИ Г. ГЕРГОВ ДА ГО ПРОДАДЕ, А НОВИЯТ СОБСТВЕНИК МНОГО СКОРО "ПЕЧЕЛИ" ОБЩЕСТВЕНА ПОРЪЧКА ЗА АВТОМАГИСТРАЛА "МАРИЦА" И ЗА ЕДИН ДЕН ЛАПВА ЕДНИ 51 МИЛИОНА ЛВ. И КОЙ ОТ ГЕРБ ГЕПИ ПАРИТЕ? БОКО, КАЖИ СИ, КОЙ СВИ 51МЛН.ЛВ НАРОДНИ ПАРИ? И ОЛАФ ГО ПОТВЪРДИ. А ОНЕЗИ 100 МИЛИОНА???ПО-ЯВНА СХЕМА ЗА КРАДЕНЕ НА ПАРИ ОТ ГЕРБ-ЗДРАВЕ МУ КАЖИ.ХВАНАХА ГИ БЕЛИ ***.НИНОВА, ПИТАЙ! ИНАЧЕ
26
19
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
кой ти иска смокинов лист,бе,султанке еднолична. нали всичко се прави в името на България. нали и за вас България беше над всичко. пусни момичето,щом е кадърно,да се отсрамим пред света.
25
24
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тази няма ли да се скрие? Точно тя да ми говори за морал. Какъвто и да е Борисов в нощта на изборите я поздрави за резултата, а тя само лаеше. Истината е, че липсата на широка коалиция в правилния момент помага да се нароят партии кръвопийци.
24
16
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нинова поведението си настрои хората срещу себе си Нищо съществено не каза тази женица а сао се пени но каква полза имат от това гражданите изводът е никаква тя си е в народното събрание ще взема заплата каквато там си гласуват не съм я чула да е в нещо против освен общите приказки на опозиционер вие щот така ние пък на обратно дръндрън дрън пък вие оцелявайте както можете
23
0
 
20
 
! Отговори
бай ган преди 6 години
И тия лицемери не ме кефят,но другите другаре са несравними- невъзпитани,прости,с ръка в джоба,ехиден поглед,зад който не стои никаква мисъл.Пълен потрес.
22
4
 
7
 
! Отговори
MAKEDON преди 6 години
Taka e ... bravo Ninova .... go pokacija parnoto , gasot 40% vodata sega BB ke topori otpozdi samo do topkite.....
21
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Преди 15 години работех за 500 лв. Платех си сметките и за семейството ми оставаха едва 250 лв. В един прекрасен ден теглих майната на всички и се изнесох от мутроландия. Само за 3 години събрах пари колкото в мутроландия щях да събирам за 20 години. Стандарта ми на живот вече е над средният. Децата ми пораснаха изучиха и започнаха работа. Ако бях останал в мутроландия щях да съм първият бедняк и да храня мутрите в парламента. Нее евете си *** мутри да ви хранят тези които гласуват за вас!
20
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Естествено, че първата и най - важна тема на новите депутати е да си гласуват увеличенията, нали господин Конграчулейшън това повтаряше предизборно - увеличения на доходите... и те така, дързайте те ле та, каквото сте си надробили това ще си кусате...
19
3
 
16
 
! Отговори
до 20 преди 6 години
Цветанов и Борисов са са най-нормалните физиономии.И такива едни образовани и ерудити.И като говорят мисълта им една такава гладка, тече като река от мед и масло.И знаят чужди езици най-важното.
18
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Поздравявам гласувалите за ГРОБарите и ПАТРИДИОТИТЕ - ето така ще се вдигне "средната" заплата - народа още 4 години ще получава по 500 лв., а депутатската заплата ще расте на всеки 3 месеца с поне по 500 лв. докато стигне 10 000лв. на месец. Вижте коя партия как е гласувала и си правете изводите, кой защитава народния интерес. Идат нови заеми от 16 милиарда лева!
17
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ОЩЕ ОТ ПЪРВИЯТ ДЕН СИ ПОКАЗАХА РОГАТА. КАКВИ НАГЛЕЦИ ! НЯМАМ ДУМИ ! ПЕНСИОНЕРИТЕ ЩЕЛИ ДА СЪБОРЯТ ДЪРЖАВАТА А НЕ СА ЛИ ТЯХНИТЕ ОГРОМНИ ЗАПЛАТИ ДЕТО НЕ СПИРАТ ДА СЕ УВЕЛИЧАВАТ, А НЕ СА ЛИ РАЗХОДИТЕ СА СУБСИДИИ И ОХРАНА НА ДЕБЕЛИТЕ ПОЛИТИЧЕСКИ *** -ТЕЗИ КОИТО СЪБАРЯТ ЕЖЕДНЕВНО БЪЛГАРИЯ ?
16
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какво беше казала Цецка Цачева, перефразирам: "Депутата е богоизбран, той не е като обикновнеия българин". Това е така и в прекият и в преносният смисъл. Тези избори бяха Огледалото, в което обикновеният българин се огледа за N-ти път, и се видя отново обикновена овца.
15
4
 
9
 
! Отговори
ист преди 6 години
ФСБ-Пак ще се срещнем след четири години.......Нинова споко. Загуби красиво, преживяваш загубата грозно.
14
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кога ще има протести ?Ако не сте разбрали, увеличиха тока, парното, водата и газта с между 20 и 30%.Умните и красивите и ранобудните студенти къде са ?Ох, извинявайте бях забравил че при Цар Тиква българинът забогатя неимоверно и средната заплата вече гони 3000 лв.
13
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Докато ни занимават с разни истории със Свинари и Панаири,искам Владислав Горанов (от партия ГЕРБ) да каже как със заплата 2 750 лв построи Палат за 4 500 000 лв в Бистрица.Останалото са шменти-капели.
12
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Имам няколко конструктивни предложения.1.Да бъдат изтеглени още 34 млрд заем, защото тези явно няма да стигнат.2.Пенсиите и заплатите да се намалят с по 50%, защото не отговарят на производителността на труда в БГ.3.Винетката да стане 500 лв за да не падат тунели.4.Охраната на Борисов и Цветанов да се увеличи от 56 на 382 човека, защото народът много ги обича, а блиндираните им БМВ-та, които купиха миналата година по половин милион парчето да бъдат заменени с Бентли-та за по 2 млн.
11
7
 
13
 
! Отговори
Фалшификатори разни преди 6 години
Цветан Цветанов към Бойко Борисов :-Шефе имам една добра и една лоша новина с коя да започна ?-Ами давай първо добрата, че отивам да поритам мачле в Бистрица и да не ми разваляш настроението.-Добрата новина е че отново спечелихме изборите.-Браво, Цецо знаех си че си добър. А лошата ?-Лошата е, че пак никой не е гласувал за нас.

Спонсорирани публикации