Власт, опозиция... Нинова не дава БСП за смокинов лист на ГЕРБ

Шефката на социалистите против широките коалиции
27 апр 2017 18:46,
96
Власт, опозиция... Нинова не дава БСП за смокинов лист на ГЕРБ
Снимка: БТА

Лидерката на БСП Корнелия Нинова потвърди позицията си за неучастието на партията й в новото правителство. Този път тя разкритикува ГЕРБ за поканата и обясни, че партията й няма да се превръща в смокинов лист за решението на управляващите.

Още по темата

Шефката на социалистите се обяви против практиката на широките коалиции по света, защото те са убили традиционните партии и принципният сблъсък между ляво и дясно. 

Нинова припомни, че зад ГЕРБ стоят над един милион избиратели.

"Вие като говорите, че сме деструктивни, защото не влизаме в правителството, питахте ли вашите хора дали са съгласни", обърна се социалистката към гербаджите. Тя напомни, че в ГЕРБ са правили анкета и членовете им са се произнесли против БСП. 

"Как до 25 март излизате и казвате, че БСП е антиевропейска партия, а на 27 март казвате, че единственият начин да се спаси европредстедателството е Деница Златева от БСП е да стане министър. Казвате, че БСП ще върне страната назад, а давате на Деница Златева най-висок пост", попита Нинова и отсече: "Няма да ви станем смокинов лист на решенията". 

Лидерката на социалистите разкритикува политическата традиция у нас: "До изборите всички сме един срещу друг в името на народа, а след това всички сме заедно срещу народа. Ние искаме в политиката освен власт, пари и келепир, да има правила и морал". 

Нинова подложи на критика и споразумението на ГЕРБ и Патриотите, което бе подписано днес. Според нея то отново ще доведе до безпринципни плаващи мнозинства. Тя акцентира на това, че в споразумението е записано, че решенията в коалицията ще се взимат с консенсус. 

"Тоест, уважаеми български граждани, отговорността се носи от Бойко Борисов, Красимир Каракачанов, Валари Сименово и Волен Сидеров. Ако обеднявате, ако вземат нов заем, ако не чувствате сигурни в домовете си, трябва да ви е ясно кой носи политическата отговорност", каза Нинова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


96
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не е вярно. Гласувахме. С чиста съвест за БСП. Този и единствен може би път, в българската политическа история се откри шанса да се гласува с чиста съвест за БСП, без срам. И бе пропилян;))) електорално от страха на стадото.
9
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това правителство няма да изкара до есента.
8
11
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
1/6 от народа е подкрепила тая власт, 5/6 не са, нека наглите герберасти да не го забравят.
7
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Герберугите мислели за хората, разбирали бедните и били съпричастни!!! Тези които гласуваха за тези дембели типове да разберат, никой, никога от тях не мисли за българите и България. Лакоми и продажни душици, които си гледат само кефа и далаверата. У нас наистина има много прости хора и това се доказа и на тези избори. Да гласуваш за Рапона и партията му след като два пъти са ти разкатали фамилията е безумство! А трети път е Свещенна простота. И се доказа, че наистина си ги заслужаваме.
6
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На 4.5.2017 всички пред Народното събрание.Да изметем бо-клу-ците.
5
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Малко му е на тоя народ, още 100 тояги докато им дойде акъла
4
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Много скоро ще им лъснат срамотиите на гробаро-патриотарската сбирщина. Сравнението със смокинов лист е много точно!
3
15
 
16
 
! Отговори
Гробокопач преди 6 години
Нинова, поклон!;))) Смърт на ГЕРБПейтриътс!
2
16
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Браво за позицията.Нинова имаше възможностите и желанието да изведе България от блатото на корупция и фалш, в което се намира от 10 години, но народът не пожела.Пожела пак да гледа цирковия спектакъл на една неграмотна, но за сметка на това самовлюбена до болест Мутра.Представям си ако Нинова беше увеличила тока, парното, водата, газта и бензина с 30% какъв вой щеше да нададат Тиквено-Прасешките медии.България не е нормална държава, а една пародия, която се командва от Телевизора.
1
14
 
18
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 6 години
БСП-прикритие на срамотии.По голяма срамотия от столетницата има ли?

Спонсорирани публикации