Молдова, Армения, Кипър... Евровизия с първи финалисти

Утре е вторият полуфинал, тогава е и българското участие
10 май 2017 10:45,
15
Молдова, Армения, Кипър... Евровизия с първи финалисти
Снимка: архив, Reuters

Победители в първия полуфинал на международния песенен конкурс "Евровизия" в Киев станаха представителите на Молдова, Азербайджан, Гърция, Швеция, Португалия, Полша, Армения, Австралия, Кипър и Белгия, предаде ТАСС.

Полуфиналът се състоя на сцената на Международния изложбен център в украинската столица.

В него участваха представители на 18 страни. До финала не стигнаха осем от тях - Албания, Чехия, Финландия, Грузия, Исландия, Латвия, Черна гора и Словения.

Австралия участва в конкурса от 2015 г. Тогава във връзка с 60-годишнината му Eвропейският съюз за радио и телевизия реши да резшири географските рамки на "Евровизия", като се договори за участие на австралийски изпълнители в надпреварата.

Вторият полуфинал ще се състои утре. В него ще участват изпълнители от България, Македония, Малта, Холандия, Сърбия, Дания, Румъния, Унгария, Австрия, Ирландия, Швейцария, Естония, Израел, Сан Марино, Литва, Хърватия, Норвегия и Беларус.

Сред тях трябваше да е и рускинята Юлия Самойлова, но достъпът й до Украйна бе забранен, защото е изнесла концерт в Крим.

Русия се отказа от предложението на Eвропейския съюз за радио и телевизия да се организира видеомост за Самойлова от Москва или певицата да бъде заменена с друг руски представител, а на 13 април Първи канал оповести, че се отказва от излъчването на тазгодишния конкурс "Евровизия" в Русия.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За да бъда изцяло безпристрастна, в плейлиста ми присъстват и песента на Русия и на Украйна от миналата година. Мисля, че бяха добри. Но не мисля, че състезанието беше честно. Изобщо не трябва да има жури, трябва всичко да се решава от зрителите. Кончита Вурст, Кончита Вурст. Харесали са я, спечелила е. Всичко останало прави конкурсът политически. Нещо което на мен поне не ми харесва. Ясно е че конкурсът не е за музика, но поне да не е и за политика. Да има шоу и да хвърчат пера пак е добре.
11
2
 
2
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 6 години
Който иска да узнае победителя да се обади на Тръмп и да го пита кой е предпочел? Тези гласувания са мижи да те лажем.Вероятно заради победата на Макрон може Франция да бъде ощастливена, но никога няма да бъде България. Нито комшии ни обичат нито запада , а само ни използват като изтривалка.
10
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всъщност Русия направи целият цирк нарочно, като отмъщение за миналата година. И наистина, който и да беше отишъл в Украйна да пее за Русия щеше да бъде освиркан. Така че по-добре така. А и наистина миналата година, победителят на зрителите беше Русия и Сергей Лазарев. Направи страхотно шоу, песента беше страхотна като музика и текст, и въпреки цялата негативна пропаганда зрителите гласуваха за него. Песента на Украйна беше политическа и си я избутаха докрая с гласовете на журито.
9
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На конкурса Азиовизия в Пхе-нян участваха 3 отбора на Ким Ун и трите взеха златни медали!За награда ги изпратиха на екскурзия с балистична ракета до Японско море.
8
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ами Русия въобще нямаше намерение да участва, а точно да натрие носа на Украйна и да я накара да изглежда зле в очите на Запада, в което успя. За какво им е да се подчинят на Украйна и да пратят друг, който да бъде освиркан в Киев и да се класира назад? Те си постинаха целта, това няма нищо общо с изпълнителя.
7
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Русия да организира евразийски конкурс за маршове и масови песни в чест на Първата, Втората и Третата световни войни !
6
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не мога да повярвам, че Албания отпадна с певица, каято слага Кристина Агилера в малкия си джоб, за сметка на Молдова с "Хей, мама, хей, мама, мамааа" и Гърция с нещо, което не е песен, ами такова клише, че е направо обида за слушателя. От Швеция е типпичен рус синеок швед с костюм, също с много т*па песен. Пък Кончита че не можела да пее - глупости, дай да си говорим наизуст.
5
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Най-доброто в таз годишната Евровизия е че нацистка Русия не участва в нея.
4
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
*** западняшка простотия!
3
2
 
1
 
! Отговори
Fake News преди 6 години
?
2
6
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не съм фен на Русия, но в случая постъпиха много правилно. Не си представям заради подобно нещо България да се откаже от този толкова надценяван у нас конкурс- ще захвърлим неудобния изпълнител на секундата и ще го сменим с друг.
1
0
 
5
 
! Отговори
мазепа преди 6 години
красиво украинче

Спонсорирани публикации