Защо Кристиан Костов пее за България, а не за Русия

Искам да стана световно известен, споделя мечтата си той
11 май 2017 14:23, Елка Василева
151
Защо Кристиан Костов пее за България, а не за Русия
Кристиан Костов. Снимка: БНТ

Кристиан Костов е един от фаворитите на тазгодишното издание на "Евровизия". Той ще представи България. А можеше да се яви и от името на Русия, защото е роден в Москва, пише руската редакция на Дойче веле.

17-годишният Кристиан е най-младият участник в тазгодишното издание на песенния конкурс "Евровизия". Много руснаци го познават от телевизионното шоу "Голос" от 2013 г., в което той стигна до финала. На "Евровизия" 2017 той ще участва с баладата "Beautiful Mess", която букмейкърите класират дори на първо място.

Всъщност Кристиан Костов е роден в Москва и спокойно би могъл да пее и за Русия. Той обаче ще представя България.

Кристиан, майка ти е от Казахстан, а баща ти е българин. Ти си живял в Русия...

Кристиан Костов: ...живея. Продължавам да живея в Москва. Там завършвам училище.

Защо тогава на "Евровизия" представяш България, а не Русия?

Кристиан Костов: Защото съм българин. Имам български паспорт. Аз съм гражданин на ЕС. Последните две години прекарах повече време в България, отколкото в Русия. Финалист съм в българския X-Faktor. Там вече излезе и първият ми сингъл. В България съм на върха на славата.

Значи си на път да повториш съдбата на Филип Киркоров?

Кристиан Костов: Иска ми се. Защо не! Но това е много сложно. Аз съм само на 17 години, а вече се опитваме да работим минимум на два музикални пазара. Искам да стана световно известен. И това не е просто някаква детска мечта. Смятам, че човек има всички шансове да стане световно известен. И не само аз, а всеки, който работи и продължава да се развива в областта, която обича. Не мога да опиша с думи колко много обичам професията си. Често ме питат какво бих правил, ако не пеех. Нямам отговор на този въпрос. Не мога да си представя нищо друго за себе си.

Кои са другите ти идоли освен Филип Киркоров?

Кристиан Костов: Най-големият ми идол е Ед Ширън. Този човек разчупи всички стереотипи в съвременната музика. Всички казват, че трябва да бъдеш плейбой, да пееш "тра-ла-ла" и всичко ще бъде наред. Но този човек е свръхмузикален. Той далеч не е плейбой, а напълно нормален млад човек. Нито пък е от онези, които само помпат мускули във фитнеса.

Кои руски изпълнители харесваш?

Кристиан Костов: Прекланям се пред Дмитрий Билан. За мен беше чест да работя заедно с него и да попадна в неговата група. Харесвам много и Сергей Лазарев.

Значи, разчиташ на подкрепа от Русия?

Кристиан Костов: Не само от Русия. Разчитам на подкрепа от всички. Затова работя усилено в социалните мрежи и по различни медии. Ние се стараем да разпространяваме песента навсякъде. И засега всичко върви добре.

Ти си един от фаворитите на букмейкърите. Това не те ли притеснява?

Кристиан Костов: Как да не ме притеснява? Много мои приятели ми казват: "Страхотно! Сигурно се гордееш със себе си." Тъкмо обратното. Ужасно се страхувам. Хората дори залагат пари за мен. А ако ги разочаровам? Затова не ми остава нищо друго, освен да победя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


151
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Човекът сам казва, че е гражданин на ЕС с български паспорт. Младите хора дават мило и драго да избягат от страна агромная. Имат си и любим израз за нея "рашка - га...няшка", който бе сътворен през 2014г. от, забележете, Медински - министър на културата.
40
13
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Че кой иска да е руснак? Това е най-голямото нещастие.
39
4
 
8
 
! Отговори
Фронто преди 6 години
Стар виц : питат радио Ереван, може ли Русия да стане световен шампион по футбол - Да, бе, това да не е ' Златния Орфей'. Да бе, този Костов да не е Роза Римбаева в Сл.бряг.
38
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В Русия е жестока конкуренция и не допускат чалги.
37
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Щото тука може да дойде всеки пъпчасал пубер и да почне да ни представлява , що не идE да представлява някоя друга държава, която и да е няма значение. Cамо тука може да се случи подобна дивотия, няма да гласувам за тоя к а в а л.
36
5
 
14
 
! Отговори
Мишо преди 6 години
Истината може и да е в казармата.Но най-важното е, че в Русия Кристиан не е успял да се реализира, конкуренцията е твърде голяма.Нито го прави от свръх любов към Майка Българи, която след Евро Гей парада ще го забрави, нито защото не го кефи Рашата.Всичко се прави за развитие, пари и слава. Пука му Русия или БГ, важното е някой-да му даде шанс да се разгърне и развие.
35
3
 
3
 
! Отговори
Неа преди 6 години
Така и така знае че българите вече не гласуват ....
34
14
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Защото съм българин. Имам български паспорт. Аз съм гражданин на ЕС."Момче, ЕС скоро ще се разпадне, чакат го кризи и сътресения, а с България не ми се мисли какво ще става. С българския паспорт може само да миеш улиците в Германия, но ти не живееш в Германия с бъкгарски парспот ами в Русия. Вземи си руско гражданство, бъдещето е на Русия и Евразиа, Русия е велика държава с която всички се съобразяват, а България и българите вече официално я обявиха втора категория хора от Брюксел.
33
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
21, киргизка е вуйна ти. Виждал съм я. Рускиня е и говори на чист руски език. Живяла е в Киргизия. Семейството е използвало програмата на Путин за безплатно преселване и получаване на руско гражданство на съотечественици, живеещи зад граница.
32
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Русия са го изгонили от некадърност.
31
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Прогониха българите и сега прибират турци, казахи и др. мохамеди.
30
6
 
5
 
! Отговори
ППП преди 6 години
X-Faktor??? От FAK ли идва???
29
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ми щото си е българин бе, щото България е по-хубава страна, щото няма нищо руско в него, щото в Русия всичко става с адски голями подкупи на всякакво ниво
28
4
 
18
 
! Отговори
111 преди 6 години
Важно е какъв паспорт имаш и какъв се чувстваш, а не къде си роден, а все пак и баща му е българин.Щом Дилма Русев я припознахме за българка, защо да не е българче и това талантливо момче?
27
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Що ни занимавате с тия украински роми ще гласувам за представителя на Русия направо, а не за тези издънки.
26
3
 
5
 
! Отговори
Мишо преди 6 години
До ФронтоБраво, ти поне разбра ли точно какво си написал?А сега към аптеката за хапчета, а и дишай, не забравяй да дишаш.
25
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Е като се има в пред вид че в мада Раща го грози казарма, съвсем нормално е да иска да е българин :)
24
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Можеха да пуснат някоя млада фолк звезда и ЕС и Русия ще гласуват.
23
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Обидно е за България.
22
18
 
14
 
! Отговори
Фронто преди 6 години
Българи,да се опомним! Навсякъде, във всички области; и по хоризонтал и по вертикал руснаци са пробутвани! Много ще плачем! Тези са като отровни паяци( засега!). Случай от преди 2 дни: наше момиче търси работа,магазинът се оказва руски; рускинята НЕ знае Български, но постановява, ако искаш работа трябва да знаеш .... руски!?! Тук, в България се случва! Даваме ли си сметка в един момент какво може да стане при команда от Москва! И ЩЕ стане!! Защото сме добри до глупост!

Спонсорирани публикации