Преди финала на Евровизия: Може ли Кристиан да е №1?

Ключът към триумфа на българина е английският, пише лондонски вестник
13 май 2017 12:01,
85
Преди финала на Евровизия: Може ли Кристиан да е №1?
Снимка: Reuters

Може ли Кристиан Костов да спечели Евровизия? Според букмейкърите – да, но при едно условие. И то е дали ще бъде допуснат победител с песен на различен от английски език или не.

Това пише английският вестник "Метро" днес в материал, посветен на състезанието преди големият му финал тази вечер в Киев. 

Вестникът, цитиран от БТА, припомня, че според букмейкърите на първо място е представителят на Португалия, който пее на родния си език, следван от представителя на Италия, който пее също на родния си език. За последно песен, изпълнявана на различен от английския език, е печелила Евровизия през 2007 г. Това беше парчето на Мария Шерифович, която пя на сръбски.

Още по темата
Челната петорка на букмейкърите за тазгодишното издание се оформя от България (трето място), Белгия (четвърто място) и Великобритания (пето място).

Ако английският език се смята обаче за предимство при определяне на победителя, то България има всички шансове да спечели тази вечер финала на конкурса, пише английският вестник.

Междувременно Великобритания поиска да напусне Евровизия.

След като гласува миналата година за излизане от ЕС, сега на Острова искат излизане и от конкурса, предаде Франс прес, като се позова на резултатите от допитване, публикувано в навечерието на финала.

Петдесет и пет процента от анкетираните казват, че искат Великобритания да се оттегли от Евровизия, а 44 процента искат тя да остане в конкурса.

Измежду онези, които искат Великобритания да напусне Евровизия, 78 процента са гласували за Брекзит миналата година, а 78 процента са на и над 65 години, се уточнява в допитването на агенция ЮГъв.

В лагера на желаещите Великобритания да остане в Евровизия, 69 процента са на възраст между 18 и 24 години, а 65 процента са гласували за оставане в ЕС.

Великобритания спечели Евровизия пет пъти от създаването на конкурса през 1956 г. За последно това беше през 1997 г.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


85
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бе аз нищо не разбрх сочи нещо вика нещо *** кхаво и кога пя?¿? Догодина да пратят Азис да развърти дупарата
58
4
 
4
 
! Отговори
Наивен преди 6 години
-Тате, какво е това?-Черна боровинка.- А защо е червена?-Защото е зелена.Е, подобно е с българина , с българското име Кристиян и българската песен на английски. Дори да спечели, няма да съм горд.
57
3
 
2
 
! Отговори
да иляди ако мое преди 6 години
с таа прическа на булка първескиня след баня мое и да му се усмихне некой црвен микрифонурпей ама некрещи иначе да неземат да дойдат бежовите
56
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Такива гейчести ги харесват на Евровизия.Руснаците го приемат щото е половин руснак,хохлите го харесват щото ирландската пастирка единствен ги подкрепи по време на фашисткият преврат и стана почетен гражданин на Украйна.Иначе на мене ми е през оная работа дали ще спечели.
55
3
 
4
 
! Отговори
Да живее чалгата преди 6 години
Ами като не ви харесва Кристиан защо не гласувахте на Евровозия постоянно да ни представят Софка и Славчо. Софка, която не значи значението на думата "интеграция" най-много пасва на ителектуалното ниво на българина сега, а Славчо чалгаря е любимец на всички. Дори не знаете колко сме зле - преди година някой "преведе" индийска песен и индийския оригинал в YouTube се напълни с познавачи като вас, които пишеха "къде са кайсиите и кой се*е", индийците се хванаха за главата от тази пpocтaщинa.
54
0
 
1
 
! Отговори
Валери преди 6 години
До 59Пишеш неграмотно....
53
0
 
3
 
! Отговори
59 преди 6 години
- те не искат да дадат победата на нашето момче. Всичко остава в ръцете на телевота, молете се да надделее!!! UK ще гласува за нас!
52
1
 
3
 
! Отговори
Може, но! преди 6 години
Има само 1 препятствие :италианското жури, ЗАПОМНЕТЕ ГО!! Знам го от сигурен източник. Ако стане така, че България е втора, знайте че само италианското жури и лобиране в Евровизия ще са ни подляли вода! Там са лица, които са с много силни позиции сред организаторите в Сан Ремо и сред спонсорите на Евровизия, искат да наложат италианското присъствие. Затова избраха този Габани за победител в С. Ремо и организираха мощна пропаганда на песента му. От Испания не ме е страх, но Италия ще им влияе на тяхното жури, за да дадат ниска оценка на БГ. Антонело Кароца, OGAE Italy, Никола Каледжоре - те не
51
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кристианчо има страхотен ПР екип зад гърба си. Българин и Казакстанка, християни и мюсолмани, Русия е чао от надпреварата пък "нашето" момче живее в Москва... Въобще всичко звучи много добре, но според мен много го "предобриха" което ще се окаже и ключово. В топ 5 е със сигурност но номер 1 едва ли. Аз лично му давам трета позиция. Битката е Италия, Португалия и България.
50
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Нашето" момче е родено в Москва и говори трудно български. Другият вариант беше на пее на руски, но и това не е гаранция за успех... Общо взето това момче символизира перфектно българската реалност - хем да сме с едните, хем да сме с другите. А има една арабска поговорка, която казва "Ако не си със себе си си със никой". Затова никога няма да успеем да направим нищо, защото не сме точно народ и нация, а сме сбирщина от русофили, евроатлантици и твърде малко българи.
49
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Като чета потресена преобладаващите коментари тук... отдавна си мисля нещо , и сега ще го кажа :Кристиан заслужава победата на Евровизия на 100%, раздаде се докрай и го подкрепям с цялото си сърце, за да направи утре световна кариера, което е съкровената му мечтата. България обаче НЕ заслужава победа на Евровизия, (колкото и да не съм фен на този политизиран конкурс), и НЕ заслужава да се гордее с успехите на това чудесно момче! И моля ви, спрете да го сравнявате с разни Крисии, Хасановци и т.н. бездария лансирани от Сл. Трифонов и ко
48
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Лично аз мразя такава "гордост" с чужди постижения,а амбицията ни от години към спечелване на този конкурс е жалка.Конкурсът е толкова затънал в музикална пошлост,че спечелването му не би следвало да предизвиква толкова страсти.Крис е талантливо дете и щом това е трамплин към голяма сцена-то нека спечели,но това определено няма да е моя "гордост" след като личната ми заслуга за евентуалната му победа е нула...
47
9
 
11
 
! Отговори
калоян преди 6 години
Не мога да се гордея нито с песента , нито с певеца , да не говорим за визията му и това НЕ Е завист или злоба , а разочарование , защо нямаше никакви отрицателни коментари за Крисия и момчетата , но на черното не можеш да кажеш бяло !
46
2
 
9
 
! Отговори
pratih 100 sms-a... преди 6 години
Ако сте българи и патриоти не само на думи приканвам ви да пратите по един смс за някое дете в беда, а не за евробозата.
45
2
 
9
 
! Отговори
druj ma da ne padna преди 6 години
Само надувате балони по този ***. Казвам ви пак ще си останете с подвита опашка.
44
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И да спечели, ЗЛОБАТА И ЗАВИСТТА Е ТОЛКОВА СИЛНА, ЧЕ ОМЪРСЯВА ВСИЧКО.
43
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ЧЕ ТЕ БЪЛГАРИТЕ В МАКЕДОНИЯ СТАНАХА МАКЕДОНЦИ, УЧИХА СРЪБСКИ, А СЕГА ЗАПОЧВАТ ДА УЧАТ И АЛБАНСКИ.
42
2
 
5
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 6 години
Щом като този конкурс се провежда в Украйна е ясно на всички, кой ще вземе първото място. Всичко е политизирано и комерсиално, жалко, че е тако, но това е факт. Пожелавам успех на нашето момче, но за съжаление никой не гледа към нас на сериозно.
41
3
 
6
 
! Отговори
bulgaricus bacilicus преди 6 години
Само да попитам нещо...какво ще спечели народа ако този неосъзнат геи спечели тази измислена евровизия? Ще се тупаме по гърдите 50 години? Ще влезе в учебниците по история? Не разбирам тая истерия "ще спечели ли наистина , ама може ли наистина да бъде номер 1 хихихи въййййй малииии ще свърша в гащите ако това стане. На простия бай Гани му дай зрелища и кебапчета. Държавата в момента е фабрика за глупави инфантили,крадци,мошеници ,убийци на деца и възрастни хорa
40
3
 
1
 
! Отговори
пери преди 6 години
Може, но едва ли. Конкурсът е политически. Как да стане?

Спонсорирани публикации