Кристиан Костов се връща от Киев с наградата

Вълнувах се като дете, голяма гордост за всички, хвали го Банов
Обновена: 14 май 2017 10:56 | 14 май 2017 10:55, Камелия Цветанова
89
Кристиан Костов се връща от Киев с наградата
Снимка: Reuters

Кристиан Костов, който спечели второто място на песенния конкурс "Евровизия 2017", и българската делегация ще се завърнат днес у нас от Киев, съобщиха от Българската национална телевизия, цитирани от БТА.

Преди това Кристиан и делегацията ще участват в коментарното студио на БНТ1, посветено на "Евровизия 2017".
Кристиан Костов донесе най-големия успех на България в историята на песенния конкурс "Евровизия". Българската песен "Beautiful Mess" зае второ място в най-гледания музикален форум в Европа.

Още по темата
Тази позиция българският представител извоюва както при гласуването на журито, така и при зрителския вот.

Максималните 12 точки бяха присъдени за песента от четири страни - Македония, Норвегия, Естония и Беларус.

В първото си интервю пред БНТ, минути след края на шоуто, Кристиан благодари на всички българи, които се обединиха и дадоха своя вот за него. "Много съм горд, че всички българи се радват, но трябваше ние да спечелим, защото заслужавахме. Не съжалявам за победата на Салвадор, но съжалявам, че не донесох победа за България. Ние не сме малки, България не е малка, ние сме победители" - сподели българският представител.

Тази нощ, на финала на "Евровизия 2017", на първо място се класира Салвадор Собрал от Португалия с песента "Amar Pelos dois".

България получи още отличия от тазгодишното издание на "Евровизия". След гласуване на представители на медиите от цял свят в Международния пресцентър в Киев, бяха връчени две награди - за най-добри специални ефекти, както и за най-добра сценична концепция и присъствие.

Кристиан Костов записа най-доброто ни постижение на "Евровизия", припомнят от БНТ. През миналата година Поли Генова класира България на четвърто място в конкурса. През 2007 г. Елица Тодорова и Стоян Янкулов постигнаха първия успех за страната ни с пета позиция на "Евровизия".

"Вълнувах се като дете. Изключителен успех, голяма гордост за всички нас. Невероятно момче, с 39 градуса температура да направи това", заяви министърът на културата Боил Банов по bTV по повод невероятния успех на Кристиан Костов.

"Важното е, че това момче в първите си коментар показа, че иска да е първи. Това е много зареждащо за българите. Този млад човек ясно си даваше сметка кой е, какъв е и имаше хъс да е първи", добави Банов.

Той е изпратил есемес в ранните часове тази сутрин, за да поздрави Кристиан и екипа му. Преди това също го е поздравил след класирането му за финала.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


89
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
21
 
7
 
! Отговори
Гей преди 6 години
Тоя пич е типичен гей , какви лъвове сме като пращаме гейове да ни представляват, а после се сърдим че не сме спечелили. Много се чудех дали да го напиша това но това е sad but true.
22
16
 
6
 
! Отговори
Гюнтер преди 6 години
Ако вместо в Крим бе пял на гей парти в евроггейския съюз,щеше да е първи!Има време,Рада ще му ОРГАНИзира участие!
21
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Verno tupi komentari.Bravo na momcheto!Istinata e che Klichko kmeta e platil goliama suma pari,nikoi da ne podkrepia BG,zaradi korenite mu v Risiya i che e pial na Krim.Klichko dokaza mafiotskite kurpeji.No sega pesenta na Kristiyan shte se chuva poveche ot liohmana portugalec.Oshte vednuj bravo i samo napred Kristiyane!!
20
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не е бил достатъчно секси за европейските бой ловъри . С това тесно ду *** и тая уста колко работа можеше да свърши и да спечели.Като остарее още малко ще става само за батки големи пат ки
19
1
 
24
 
! Отговори
Ром преди 6 години
Кристиан, пее като свтовна звезда на който може и много знаменитости да му завидят! Истински млад талант е Кристиян, да е жив и здрав и все така да радва почитателите си. Който завижда да не вижда.
18
3
 
9
 
! Отговори
Отговор преди 6 години
До oo Освем със синдром на Даун1 задължително трябва да бъде с лява резба.Иначе да не ходи изобщо.Защо ли изобщо участваме в гази щуротия?
17
6
 
9
 
! Отговори
321 преди 6 години
Ох тука големите "мъжкари" само как критикуват и недоволстват такъв бил онакъв бил,да ама е победител а вия само мърморите.
16
1
 
20
 
! Отговори
Сократис преди 6 години
Аз си задавам един единствен въпрос, и той е - За какво е всичко това?!
15
3
 
7
 
! Отговори
странно преди 6 години
До ДопълнениеЕй какво от това,нали прослави България.
14
1
 
19
 
! Отговори
браво преди 6 години
Браво на момчето,победи Европа и стана втори,браво голяма чест е за България.А за критиците и пишещите глупости или хубаво или нищо като за умрелите...
13
15
 
4
 
! Отговори
Допълнение преди 6 години
Само да допълня че вече са налични некой "модерни" черти в това момченце, много нежни фриволни движенийца в китките , по които си прилича на Васко Кеца, Мондьо , Пеньо , Жени Минчев и други и други много "модерни" и прославящи модерна България навред :)
12
11
 
5
 
! Отговори
Пеперунгел преди 6 години
Момчето не е достатъчно "модерен" , има време ще го изучат ще го натамънят .Сега ще поциври ама като стане млад прав пеперунгел ще узрее и ще спечели Европиииипвизията :)
11
11
 
22
 
! Отговори
oo преди 6 години
Другата година изпратете някой със синдром на Даум, с бавна песен и да я мрънка под носа в комбинация със смахнати движения - може и да спечели!
10
15
 
7
 
! Отговори
Шломо Вайс преди 6 години
Победи ли Кристиан на Евровизия- та ? Не нали ? Защо да не го съдим ? Само победителите не ги съдят - нали ?
9
5
 
6
 
! Отговори
нали така преди 6 години
Аз дадох на света,но ти и това незнаеш ,защото нашата нация си е такава.
8
46
 
9
 
! Отговори
велик ташак преди 6 години
Това пикльо е срам за булгарите.
7
4
 
22
 
! Отговори
пъпеш преди 6 години
До нали такаА ти какво направи за България?че даваш оценки?наистина ще си отидеш като ***!
6
9
 
10
 
! Отговори
нали така преди 6 години
А на мене ми се повръща от това време с такива "герои "и *** .Но проблема си е мой .Другите сте оглупяли и блеете.Нищо не знаете и един ден няма да разберете как ще си отидете като ***,но проблема си е ваш.
5
8
 
31
 
! Отговори
Odd преди 6 години
Кристиян е на първото място, това го знае целият свят. Не стана първи само защото накрая започна да се тръби за болестта на Португалеца и гласуваха за него от съжаление. Поне научихме подходящата формула за успех - да приличаш на *** и да си с болно сърце, талант не е нужен
4
4
 
28
 
! Отговори
ужас преди 6 години
Много сме болни хора много и няма лек,как може да се обижда така човек който победи цяла Европа и стана втори и така прослави България!2

Спонсорирани публикации