"Без будилник": Паеля, сангрия, плажове... Райска Валенсия

Град на топлината - човешката и температурната
1 юни 2017 17:45, Криси Табачка
13

С все по-топлото време се увеличава неимоверно и желанието ни за почивка сред зеленина и море. В днешния "Без будилник" ще ви заведем на място, което предлага това, а и много повече. Разходете се с нас до една от перлите на слънчева Испания!

Валенсия е третият по население град в Испания и с всяка година става все по-привлекателна дестинация за туристи. И това не е случайно. Това е градът, за който с всичка сила важи определението "място на топлината" – човешката и температурната.

Известен със своите над 350 слънчеви дни, градът е впечатляващ с поддръжката си. Улиците са чисти, палмите поддържани, а цветята и алеите по парковете създават усещане, че си в друг свят.

Динамиката и постоянните тълпи от местни и туристи изненадващо изчезват, след като часовникът удари полунощ. За разлика от градове като Барселона и Мадрид, нощният живот във Валенсия изобщо не е за завиждане. Проблемът от този факт произтича основно от работното време на заведенията и ресторантите – всичко до полунощ. Искаш паеля? Ще чакаш до утре.

В действителност, единствените дни за забавление са уикендите, където с повече късмет можеш да се наслаждаваш на сангрия до към 2 през нощта.

Говорейки за кухня и напитки, гореспоменатите две са задължителни. Важно е да направим уточнение – паелята, която се яде във Валенсия, е "Валенсиано" и съдържа в себе си пилешко, заешко, охлюви, зелен боб и обикновен боб. Всичко останало е модифицирана традиция и в действителност трудно може да се сравни с оригинала.

Сангрията, от своя страна, лесно може да се замени с местни бири, които по нищо не отстъпват на най-добрите германски. Интересен факт е, че всъщност сангрията далеч не е просто червено вино с плодове, а е коктейл.

Високоалкохолен, от който след две чаши на другия ден ти се иска да заминеш далеч. Съдържанието му е червено вино, джин, вермут, много захар, натурален сок и малко ликьор. Основната част е от червено вино, но в действителност си е истинска бомба за махмурлук. По отношение на захарта – във Валенсия определено я обичат. Всичко под 100 грама захар е безвкусно и предизвиква мръщене.

В архитектурен план градът е повече от забележителен. Според местните, жителите на Валенсия винаги са били много по модата, което води до стари сгради, съчетаващи в себе си повече от 3 архитектурни течения. Някъде там между бароковите елементи се "намърдват" готическите, преливащи в постмодернизъм и срещащи ренесансовата архитектура. И това в една сграда.

Съвременна Валенсия може да се каже, че е създадена от испанския архитект Сантяго Калатрава. Съвременните му виждания, подобни на предшествениците му като Гауди и Миралес, не считат, че в природата съществуват прави ъгли и това си личи по всичките му творения. Музеят на науката, операта... всичко, до което се е докоснал, прилича на творби на забележително изкуство, превръщащо сградите в истинска атракция за туристите и повод за гордост на местните.

Един от задължителните обекти за посещение е Океанографският парк. Това е най-големият аквариум в Европа, който поддържа основните екосистеми в света. На практика това позволява да видиш забележителни видове акули, риби, медузи и като цяло животни, срещащи се в различни и съвсем крайни точки на Земята.

Средното време за разглеждане на всичко е около 4 часа, тъй като паркът е разделен на две части – горна, която е открита и долна, където всъщност се намират аквариумите.

Второто забележително място е зоологическата градина. Във Валенсия тя представлява огромен парк, отново разделен на зони, в който можеш да видиш всички животни от лъвове, през жирафи, зебри, паяци, змии, крокодили, маймуни и други. Интересно е, че животни като коалите, например, се разхождат свободно из алеите, през които минават туристите.

Всеки сектор впечатлява с поддръжката си и максималното пресъздаване на естествена среда, а на маймуните, честно казано, завидяхме.

Плажът е другата атракция на града, тъй като предоставя на туристите дълга пясъчна ивица, на която е възможно както да се използват частни чадъри и шезлонги, така и да си донесеш своите.

Като цяло Валенсия е едно от най-красивите места, които завладяват със страхотна инфраструктура, много зеленина под формата на паркове и поддържани алеи, слънчево време и среща с топла и гостоприемна култура.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още по темата: ВаленсияБез будилник
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Прекрасно е там. Кметицата на София сигурно никога не е стъпвала там за да види какво правят хората и то в град който не е столица.
8
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
потвърждавам, прекрасен град, климат и хора. Зоологическата градина е 4! пъти по-малка от нашата, но за сравнение не може и дума да става. Много по-спокоен от Барселона. Навалици от туристи почти няма, е освен в стария център.
7
4
 
0
 
! Отговори
oт CиднeйAв$тpaлия преди 6 години
заповядай на Премер стрийт, след Операта минаваш по Харбър Бридж в дясно преди милитари роуд
6
4
 
2
 
! Отговори
Тони преди 6 години
в Барселона купона е по-голям, но е и по-скъпо.
5
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До от сидниАав$тралияМНОГО СИ БОЛНО
4
16
 
4
 
! Отговори
PAELLA преди 6 години
''Като цяло Валенсия е едно от най-красивите места'' . Доста малко си обикаляла света. Сигурно само такива пакети има в туроператорските фирми в БГ.
3
6
 
14
 
! Отговори
от сидниАав$тралия преди 6 години
До До 2Приятелю никъде не съм бягал. Просто се преместих в Сидней. А ти кой си къде си приятелю? Аз си купих самолетни блети от Бритиша и летях през Шанги. Ако не знаеш Шанги е международното летище в Сингапур, дори спечели 1во място за най добро летище в цял свят преди няколко години. Дам, самото летище е на 4 зони, в една от тях дори летят пеперуди, в друга има слънчогледи на покрива, а в трета има пързалка от 3тия етаж за възрастни. Сега живея сред най райския край на Планетата доволно!
2
0
 
6
 
! Отговори
До 2 преди 6 години
ПАК си избягало ХАХАХАААААААА
1
0
 
18
 
! Отговори
morelini преди 6 години
Това е самата истина,хубав град а и не само той.Хората от нищо правят нещо а ние...от нещо нищо...Само Океанографика да разгледаш както трябва ще ти трябва един ден с програмите и изпълненията на животните...

Спонсорирани публикации