Звездният ни рожденик днес: Бойко Борисов на 58 години

Ето най-важното за премиера на България
13 юни 2017 07:11, Красимир Ангелов
112

Снимка: Reuters

На днешния 13 юни рожден ден празнува министър-председателят на България Бойко Борисов. Роден през 1959 година в Банкя, Борисов завършва школата на МВР в Симеоново специалност "Противопожарна охрана".

В началото на демокрацията той започва охранителен бизнес, а по времето на кабинета на Симеон Сакскобургготски става главен секретар на МВР.

Той е 50-ят, 53-ят и 55-ят председател на Министерския съвет на Република България в три правителства – от 2009 до 2013 г., от 2014 г. до 2016 година и в настоящото- Преди това Борисов е главен секретар на МВР (2001 – 2005) и кмет на София (2005 – 2009).

Като главен секретар на МВР е удостоен със званието генерал-лейтенант.

Ето най-любопитното за премиера на България:

Баща му е служител в Софийско градско управление на МВР, а майка му начална учителка в Банкя. Бъдещият премиер има сестра Красимира, която е лекар.

През 1982 година Борисов се дипломира като инженер по специалността „Противопожарна техника и безопасност“ с чин лейтенант.

През 1990 година напуска системата на МВР, а година по-късно основава фирмата „Ипон-1“, която осигурява охраната на видни личности като Тодор Живков, Симеон Сакскобургготски и президента на Международния Олимпийски комитет Хуан Антонио Самаранч.

На 1 септември 2001 година с указ на президента Петър Стоянов Бойко Борисов е назначен на длъжност Главен секретар на МВР и е повишен в звание „полковник“ от МВР. След встъпването си в длъжност Борисов дарява месечната си заплата в полза на децата на загиналите при изпълнение на служебните им задължения служители от МВР.

През есента на 2005 година участва в частичните местни избори за кмет на София, като ги печели убедително след балотаж. Полага клетва като кмет на Столичната община на 10 ноември 2005 година.

Бойко Борисов е фен на спорта. Той е каратист и футболист. Преди години бе част и от футболния отбор на Витоша Бистрица, но в момента играе само за ветераните на отбора.

Преди 4 години той попадна в популярната футболна игра Football Manager като футболист на Витоша Бистрица.

От първия си брак има дъщеря Венета, която преди повече от година го дари с внуче – Бойко.

Борисов има редица медали и отличия като Главен секретар на МВР.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


112
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
3
 
14
 
! Отговори
Добри от Добрич преди 6 години
Политик, огледален образ на народа си, затова е успешен.
56
2
 
12
 
! Отговори
Сретен Йосич преди 6 години
до 68 Да, в живота всеки ще получи това, което заслужава!
55
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аз пък много си падам по астрология. И да ви кажа слънчевия знак не разкрива кой знае колко много. Бойко е с Марс Лъв и на това се дължи за видната му кариера. Това, което става на земята, е записано в небесата. А какъвто и да е - такъв е. В живота всеки получава това, което заслужава.
54
1
 
12
 
! Отговори
еи ся преди 6 години
Днес празненствата се пренасят в Симитли!!! Подготвени са различни ***-он и садо-мазо атрибути!!! Нещата пълно ще копират 50 нюанса сиво и малко по-кафяво!!! Кмета е настроен позитивно!!!
53
11
 
8
 
! Отговори
дрът кyманиз преди 6 години
Никагда няма да простим на Борисов, че народът го обича и му вярва...
52
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Този наистина е звезден! Успя за десетина годинки да лапне 4 милиарда лева от народа в банковата си сметка.
51
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
до 60 Кажи и че създава фирмата ИПОН, а за съдружник си е избрал лицето Алексей Петров.
50
4
 
21
 
! Отговори
адска машина преди 6 години
Адска машина направи на парчета джипа на столична бизнес дама, която е приятелка на висш служител от средите на СИК. Пострадалата Цветанка Карагьозова излиза с бодигарда от охранителна фирма "Ипон" Бойко Борисов, който работи в тясно сътрудничество с акционерите на застрахователна компания СИК и Интергруп Румен Николов-Пашата и Младен Михалев-Маджо. Пострадалата е собственик на фирма за химически продукти, масла и изкуствени торове. в-к Капитал от 31.03.1997
49
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Удобен на системата която бавно но сигурно затри българския народ. Не забравяйте, че зодия близнак ими две лица и много лесно може да заблуди хората.
48
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"През 1990 година напуска системата на МВР", но остава верен на партията-майка БКП и още дълги години й служи вярно с партийната книжка до сърцето...
47
6
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Звездния ни рожденик ни набълбучи с 27 милиарда дълг, който ни зароби за 30 години напред. Честито.
46
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 56Магия :о
45
3
 
22
 
! Отговори
Гошо преди 6 години
Бойко, Бойко........Прави се на футболист и тенисист, но спри да се правиш на политик.Достатъчно пари и омраза събра ,да ти стигнат за 10 живота.
44
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
49, По принцип не вярвам в зодии, но познавам 8 - 9 човека зодия близнаци. Всичките до един с един характер- казват едно, вършат съвсем друго. Съвпадение ли ще е?
43
4
 
18
 
! Отговори
Протекционер преди 6 години
През комунизма синовете на партийците с връзки влизаха в тези школи за да отарвят казармата и да получат полувише образование. Синовете на безпартийните работници на 18 г. задължително влизаха в наборна казармата 2 години. *** всички до един бяха трудоваци без оръжие, останалите в редовите войски, граничари, танкисти, сапьори, ракетчици служиха на народа. Така синовете на партийците с протекция след перистройката станаха мафиоти,Да бъде жив и здрав. Дано му е дошъл акъла в главата,
42
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Лудите пак са се събрали... някакви сатани, зодии не знам си ко... що не се лекувате?
41
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 47Какво общо има литературния героия Луцифер с числото 13 което има съвсем друг произход и смисъл??
40
12
 
6
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 6 години
Като разбрала за посещението... - мома Путина Кремльовская изпитала силен пристъп на ревност...
39
20
 
7
 
! Отговори
Ч.Р.Д. преди 6 години
Да ни е жив и здрав,със всичките си кусури.По добро за България в момента няма.А злобата е непреходна ,тя е присъща на слабите. Давай генерале,бий червените и троловете им по манерката.
38
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 46При положение, че вярваш в зодии ми става ясно колко ти е умствения багаж.

Спонсорирани публикации