Уитни Хюстън не била готова за славата

Филм разказва за живота и преждевременната смърт на певицата
Обновена: 17 юни 2017 16:41 | 17 юни 2017 16:40, Веселина Йорданова
14
Уитни Хюстън не била готова за славата
Снимка: архив, Ройтерс

Преди да спечели световна слава, Уитни Хюстън е била просто момиче от Нюарк - наивно девойче, неподготвено за този начин на живот, твърди документалният филм "Може ли да съм себе си" (Can I Be Me), предаде Ройтерс.

Филмът проследява как Уитни Хюстън от малка певица се превръща в една от най-известните звезди на всички времена и след това се бори с проблеми с алкохола и наркотиците до преждевременната си смърт през 2012 г.

"Тя не е знаела с какво се захваща, била е толкова красива, забавлявала се е - каза режисьорът Ник Брумфилд пред Ройтерс. - Представяха я като американска принцеса. Всъщност тя беше от Нюарк, от гетото".

Брумфилд две години изследва архивите и говори с близки на Уитни Хюстън, преди да заснеме филма.

Уитни Хюстън пее в госпел хор в Ню Джърси от 11-годишна. Продуцентът Клайв Дейвис я открива през 80-те години в нощен клуб.

Тя става световноизвестна с хитове като песента "I Will Always Love You" (от филма "Бодигард" с Кевин Костнър) и "The Greatest Love of All". Печели шест награди "Грами" и повече от 400 други отличия в 25-годишната си кариера. Животът й обаче се превръща в трагедия заради пристрастяването към алкохола и наркотиците, и бурния брак с певеца Боби Браун. Умира през 2012 г. - удавя се в хотелска вана. Тогава е на 48 години.

"Тя просто не е могла да се справи с всичко това. Грижела се е за толкова много хора и през цялото време са я критикували. Мисля, че тя все повече е търсела спасение в наркотиците" - каза Брумфилд. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още по темата: Уитни Хюстън
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не е била толкова просто и наивно момиче, неподготвено за славата. Пее от 11 годишна, т.е. имала е опит. Майка й е била певица и то не каква да е. Може би има и други причини за смъртта?
13
4
 
2
 
! Отговори
Хм преди 6 години
На 48 години определено не е преждевременна смърт за бранша!Даже е доста добро постижение,предвид наркотиците и алкохола(за СПИН да не говорим).
12
0
 
2
 
! Отговори
ужас ! преди 6 години
ленИнизъм
11
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
марксизъм-лененизъм:Потребностите трябва да изпреварват задоволяването им.
10
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ГЛЕДАХ НА ЖИВО КОНФЕРЕНЦИЯТА НА ИЗПАДНАЛИЯ МИЛИОНЕР " ВЪЛКА" В МОЛ НА ХЛАДИЛНИКА. АМИ ОТ ТОВА ШМЪРКАНЕ И ШАШМИ СЕ Е ВЪРНАЛ ПАК В ИЗХОДНОТО ПОЛОЖЕНИЕ
9
2
 
10
 
! Отговори
Салчо преди 6 години
А пък с бедността идва пак алкохолизъм,повечето ми бедни приятели жулят всяка вечер домашна гроздова и бира от найлонови шишета на воля,на бас че пият повече от Уитни? Но аз като беден пия повече и от приятелите си дори,не си спомням имало ли е вечер без пиене от поне 20 години.....квото е беден ,богат никой не е напълно щастлив. Уесно немааааа
8
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Толкова красива и с ангелски глас.Ужасно наистина...
7
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Със славата идват парите, а с тях алкохолът и прахчетата. Малко хора могат да се въздържат в тази обстановка. Доста поучително е интервюто с Брус Уилис, как се побъркват знаменитостите и колко много воля и дисциплина е нужна да се противопоставиш.
6
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тъжно! Обаче не е единствената. Спомнете си Елвис, например. И как все още има хора, които не вярват, че е мъртъв, а просто е избягал, защото му е писнало от славата. И "сега си стои един старец под една палма и си свири на китара някъде на някой плаж..." Е, аз не вярвам, но е факт, славата и парите побъркват, особено ако те връхлетят неочаквано. Клуб 27 е още едно доказателство... :(
5
0
 
17
 
! Отговори
Кос преди 6 години
Както бедността е товар, същото важи и за славата.
4
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе друго си е да си шмръкнеш нещо!
3
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
никой не е застрахован нито децата му...тежка история
2
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дрогата не е простила на никого.
1
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Като ги тресне славата, а после изпаднат в пета глуха, вземат, че се побъркат.

Спонсорирани публикации