Отиде си още една легенда – рапърът Prodigy от Mobb Deep

Американският изпълнител почина на едва 42 години
Обновена: 21 юни 2017 08:49 | 21 юни 2017 08:32,
76
Отиде си още една легенда – рапърът Prodigy от Mobb Deep
Снимка: архив, Reuters

Рапърът Продиджи (Prodigy), член на "Моб Дийп" (Mobb Deep), почина във вторник в Лас Вегас, Невада на 42 години, съобщи агент на групата. Той беше в болница от няколко дни, където попадна след концерт.

Рапърът страдал от дете от генетичното заболяване - сърповидна анемия. Продиджи се ражда под името Албърт Джонсън.

Той обаче е известен на милиони като част от легендарния нюйоркски рап дует "Моб Дийп".

Заедно с другия член на "Моб Дийп" Havoc те преживяват най-добрия си период през 90-те години на XX век с албума The Infamous и парчето Shook Ones, предава БНТ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


76
Още по темата: ProdigyMobb Deep
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
0
 
2
 
! Отговори
кгдсбйкк преди 6 години
Почивай в мир легенда! Първата ми касета през 1999-та беше на Моб Дийп , слушал съм я хиляди пъти . Изключително уважаван и обичан артист. За първи път видях звезди от всички жанрове и поприща да се изказват толкова ласкаво за някой ! Много тъжна новина,но виждам , че тук има мноого ***,които се изказват неподготвени... почивай в мир
60
2
 
6
 
! Отговори
Ghostface Killah преди 6 години
Странно е как лирическия талант на Mobb Deep никога не повлия толкова, колкото други рап групи. Повлия на хип-хоп културата, но виждаш ли, питай някой извън рапа, няма да ги спомене. Ще спомене Д12 с лигавщините за 12-годишни ученички, но не и тях. Отдолу доста помия се е изсипала. Аз дойдох само за да изкажа уважение към Продиджи. Онзи куплет от Shook Ones II ще си остане може би в топ 5 за всички времена. Рест ин пийс.
59
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дреме ми откъде е то в Америка всички градове са еднакви но това, че си е играл с черните кожени играчки е вярно.
58
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
до 68 Ти щом казваш, че Еминем е от Бронкс ми стана ясно колко я знаеш биографията на Еминем, ***. Много си пррооост!
57
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
до 66 Аз не слушам рап, бе , ***, само знам историята на Еминем и откъде е тръгнал. Тръгнал е от нищото, от гето на родния му град Детройт ( Бронкс е в Ню Йорк, смотан). И Еминем не се е събирал с черрнилките за да го учат да оцелява, а въпреки тях оцелява в този негов роден квартал чрез рапа който прави. Разбра ли, ***?
56
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 65. Отговора е много лесен. С какъвто се събереш такъв ставаш. При ем е нем ем е глух е абсолютно същото с тази малка разлика, че си играе с черните играчки на Африканците от махалите на Бронкс и тъй като им е омръзнало да си пъха играчката в устата момчетата от Бронкс ги е дожаляло и за това са го научили да си изкарва парите по друг начин а да прави нещо като музика и да може *** като вас да му плащат.
55
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Знам доста добре Английски мен,невежи.Гений е Джими Хендрикс,Рей Чарлс, Майлс Дейвис,Луис Армстронг и много други чернокожи и знаеш ли защо? Зная, че си невежо човече и, ще ти отговоря, защото имат инструменти на които свирят виртуозно а не седят зад компютъра и да правят един и същ такт и да си говорят лаф на микрофона. Дори и не се чува никакви певчески и гласови характеристики те просто си говорят с един и същ ритъм и това е. Е на това ако му казваш гений благодаря.
54
0
 
2
 
! Отговори
Ъ преди 6 години
Научи английски, послушай малко и тогава говори, дебиле.
53
2
 
3
 
! Отговори
Ъ преди 6 години
Спрете с тая омраза, ретарди. Wu-Tang Clan, NWA, Rakim & Eric B, Tupac, Nas, Biggie, Mobb Deep, LL Cool J, може и да пропускам някой, но те са оставили СВОИТЕ мисли, своята борба, на света. Аз все още мисля че няма да има по-голяма фигура от 2pac, защото начина му на мислене наистина е много по-различен, по-истински. Но това в което GZA, RZA и компания направиха е нещо невиждано. Само гений е способен да гледа по такъв начин към живота и да твори от него.
52
1
 
3
 
! Отговори
Do 18 преди 6 години
Какво това? Рока също е мъртъв вече от 15-20 години. Важно е че рап музиката си остава за хората, сблъскващи се с мизериите в живота.
51
0
 
3
 
! Отговори
РЗА преди 6 години
Още по-странно е че и той както и 2pac почина във Вегас... Лас Вегас е рая за тези OG легенди. Нека всички те почиват в мир. Прекалено са истински за света, в който живеем днес.
50
0
 
1
 
! Отговори
Рест Пи преди 6 години
Между другото, той страда от това още от малък. През 96та той и партньора му попадат в списъка на иконата 2pac който по онова време е срещу доста от рапърите в Ню Йорк. Тупак в своя песен казва, че "Дон Пи" умира от това заболяване... Интересното е че това се случва току след рождения ден на Тупак който беше на 16 юни, когато беше и премиерата на филма All eyez on me. Някак си стеанно... Един от лирическите гении на 90те. Нека почива в мир.
49
2
 
2
 
! Отговори
Китаеца преди 6 години
До 52 рапа и хип хопа са измислени през осемдесете години не по рано а не преди 50 години ако смятате от 1980 това прави 37години даже и не знаете кога се е зародил или не можете да смятате типично по рапърски прости и ограничени ***.
48
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 50, ще ти отговоря на въпроса много лесно и просто за да ме разбереш иначе няма да можеш. За да се направи каквото и да е първо трябва да имаш идея и вдъхновение. Това че няма звукозаписно студио в Африка не означава, че не слушат черна музика. Тези невежи *** в Америка черпят идея и вдъхновение от историята си която идва от Африка глупчо а това, че живеят мизерно са си виновни сами да ходят на училище бе но им е заложено генетично да са си *** и прости животни.
47
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Китайчето , черни роби от Африка в Америка има от 200 години най- малко, рапът се създава едва преди 50 години. За каква африканска музика ми плямпаш, бе , ***?
46
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
до 46 Китайчето, това че потомци на африканци родени в САЩ измислят рапа няма нищо общо с обикновените африканци в Африка и тяхната музика. В Африка къде си чул рап, бе, папагалчо? Рапът се ражда от потомците на онези дошли от Африка, не защото тази музика идва от Африка, а защото е родена в гетата на американските градове заради мизерния живот който имат, заради престъпния живот който водят, заради разгулния си живот който водят в САЩ. И това е един вид обрисуване на живота им в гетата на САЩ.
45
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Горене Горене и на теб не са ти ясни нещата ритъм енд блус няма ама нищо общо с останалите стилове който си езредил в невежеството си преди ритъм енд блуса е джаза а преди джаза са европейските народни песни и танци пренесени от еврейските заселници в Америка в Африка е имало само тумба лумба по тарамбуките и са се въртяли в кръг около огъня. Много си зле рапърче или не знам хип хапче си какво си.
44
1
 
1
 
! Отговори
Горан преди 6 години
Колкото и да не ви харесва, освен рапа, има и ритъм енд блус, от който идва и рокендрола, и хард рока, и блуса, и разните му метъл разновидности, а ритъм енд блуса си е пак музика на чернокожите. Рапа е някаква по-съвременна щуротия, която един вид изразява недоволство, бунт, и т.н. Но е малко спорно, че е музика... то е ритъм-речетатив с много текст. Както и да е. Лека му пръст на човека. Не го познавах.
43
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Най готиният рапър е мъртвият рапър а от всички чернокожи се възхищавам на Доктора на майкъл джексън Конрад Мъри.
42
3
 
3
 
! Отговори
Китаеца до 45 преди 6 години
Личи си рапърското невежеството и ограниченост. Ами тези *** в Американските гета от къде са дошли бре мен от Африка естествено а що се отнася до ем е нем ем е глух какво да кажа поредния бял *** с лява резба освен, че е израснал с тях в гетата и естествено, че си е играл с черните кожени играчки на черните за някоя друга стотинка същата история е и с чалгата.

Спонсорирани публикации