Експериментът Dnes: Ще помогнем ли на припаднал в жегата?

Bulgaria ON AIR провери: Състрадателни ли сме?
26 юни 2017 14:52, Анисия Иванова
49

Лятото дойде и горещините започнаха. Тази седмица в София се очакват температури до 35 градуса. Състрадателни ли сме и ще помогнем ли на човек, на когото му прилошее в горещото време? Това провериха репортерите на Bulgaria ON AIR Борислав Петров и Валерия Цветанова.

В първия случай млад мъж призна, че е забелязал, че на репортера му прилошава, но не е реагирал, защото е преценил, че той ще се оправи сам. Изчаквал е да види дали ще се наложи да окаже помощ. Момчето посъветва гражданите да си стоят повече вкъщи и да пият много вода в горещите часове на деня.

В същото време само на метри от "почти припадналия" репортер млада жена гледаше безучастно случващото се.

При повторния опит на екипа преминаваща по бул. "Витоша" жена веднага се притече на помощ на припадналия и го придружи до най-близката пейка. Веднага след нея същото направи и момиче, което помогна и предложи вода "пострадалия" от жегата.

"Пия вода, гледам да ходя по сянка и не излизам в най-горещото време", сподели тя за "България сутрин".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
2
 
8
 
! Отговори
до 22 преди 6 години
Лекции по право:1. Има два вида измама активна и пасивна. Техните основни състави са очертани съответно в чл. 209, ал. 1 и 2 НК.Темата е обемиста. Но в случая имаме огромен доказателствен материал. А на въпросът ви "защо никой не разследва", отговорът е простичък - Това е България мен! В правова държава прокуратурата вече да е подпалила инициаторите на "експеримента".
22
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И тоя като го издрънча един път в просстата тиква задето си прави ташшак с мен и го приспа на пода и като викнат полиция ще им кажа: Не, бе, играем си на експерименти, тоя лежи нарочно на плочките.
21
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
до 21 Не знам дали е наказуемо, но е факт че тия тъппанари от години си правят тоя иддиотски експеримент. Що никой не ги е разследвал като е наказуемо? Имаш ли обяснение?
20
0
 
8
 
! Отговори
до 19 преди 6 години
То Е наказумо по закон. Въпросът е защо все още прокуратура не се е самосезирала.
19
0
 
9
 
! Отговори
Глобата преди 6 години
Не бе, честно се замислих и аз по случката дето я разиграва "Шегаджията". Обаждам се на 112 от личния си телефон, идва линейката от другия край на града. Пък то - шега било. Да де, ама знаете ли какви са глобите за фалшиви сигнали? Колосални. И на практика аз съм подал сигнала. И кво правим?! Репортерчето си бие шута, а аз съм нахенден?! Извода - заобикаляте и се правите на невидяли щото иначе ще ви излезе скъпо.
18
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
до 2 Петко, то остави че се еббават така с хората, но това трябва и да е наказуемо чрез закон. Не можеш да си правиш експерименти с чувствата на хората.
17
0
 
2
 
! Отговори
до 16 преди 6 години
Точно.
16
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
до 14 Ми толкова е пррост тоя, че к'во да си говорим. Ефекта щеше да е както си върви да се свие и да падне на плочките без да мърда. Тогава от 50 метра всички щяха да го забележат.
15
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
По-интересен експеримент щеше да има ако този беше останал в легнало положение за малко да разберем след колко секунди ще му свият парите и телефона.
14
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Човек като припада обикновенно се срутва на земята като дърво. Този изглежда по-скоро надрусан/пиян.
13
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Mного "автентични" припадания.
12
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
do 10 Ако не си гледал скрита камера ..имаше по втора програма едно време такава рубрика от САЩ, където е имало случаи, когато човека разбира че е бил обект на такъв експеримент и налита на бой на репортера и оператора и им чупи камерата и ги набива и двамата.
11
0
 
16
 
! Отговори
Жалки сте! преди 6 години
Жалки циркове. Чалга изпълнения.
10
0
 
15
 
! Отговори
Шегаджия до 8 преди 6 години
Хм, интересен казус би било, кой ще плати глобата ако аз моментално се обадя на 112 с искане на незабавна лекарска помощ, а то се окаже фалшив сигнал. В този сайт нямате ли парички за юрист?
9
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И за такива простотии тия получават заплати? WTF?????
8
0
 
14
 
! Отговори
Спокоен преди 6 години
Впрочем, т.н. "Експериментът Dnes" има ясна и точна квалификация в наказателния кодекс. Вкарване в заблуда. И ако наистина някога, някой от "репортерите ви" се раздели с част от фасадните си зъбки, да знаете, че измамения гражданин, който е искал да помогне, а сте го поставили в условие на измамен, унизили сте го като наивник и *** пред камерите си, с доста висока вероятност би бил оправдан. Аз лично, наистина бих предизвикал удар на репортера ви. Тежък удар. В първите 2 секунди от измамата.
7
1
 
8
 
! Отговори
Иван Пешев преди 6 години
Първо ще го питам дали случайно не е журналист или политик или съдия или ЧСИ и ако е никакво помагане. Защото те се движат само по закона но не и по морала.
6
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Едно време тази простотия с тия експерименти започна от САЩ със скритите камери. Сега тия некадърни папагали решили да копитрат тази отживелица. Смешници!
5
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не. Защото знаем, че някои са толкова бездарни като журналисти, че само се чудят как да провокират. Следващият път някой от вас ако му разбият носа или зъбите, да знаете, че е пак експеримент.
4
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ами толкова сте некадърни и пррости, че няма накъде. Що го правите това където няма джан джун хора, бе? Има толкова места в София където е гъчканица. Там щеше да е интересно, ако приклекнеш. Краси Радков в ролята на Али Реза трябваше да докарате че да ви изиграе експеримента като хората, като се хване за сърцето и да извика Умираааам....)))

Спонсорирани публикации