Звездният ни рожденик: Раул Гонсалес на 40

Вижте най-интересното от живота на легендарния футболист
27 юни 2017 07:23,
4

Снимка: Reuters, архив

На днешния 27 юни рожден ден празнува легендарния испански футболист Раул Гонсалес. Той е роден в предградието на Мадрид Маркони де Сан Кристобал де лос Анхелес. 

Раул e бивш испански футболист, нападател. Той е считан за един от най-великите футболисти на Реал Мадрид. Той е рекордьор на клуба по участия с 741 официални мача, от които 550 в Примера Дивисион, носил е капитанската лента на отбора от 2003 до 2010 г. 

Раул е шесткратен шампион на Испания, трикратен победител в Шампионската лига с Реал Мадрид. Той е един от най-резултатните футболисти в историята на Шампионската лига с 71 отбелязани гола. Раул е изиграл 102 мача за националния отбор на Испания и е отбелязал 44 гола. Играл е за Испания на Световните първенства през 1998, 2002 и 2006 г. и Европейските първенства през 2000 и 2004 г.

Кариера

След като играе добре в местния отбор Сан Кристобал де лос Анхелес неговият баща го записва в Атлетико Мадрид, когато той е на 13 години. Той се издига като печели националната титла за под 15 години (кадет) и е на прага да вземе участие в първия отбор на Атлетико. През 1994/95 започва сезона с Реал Мадрид C и отбелязва 16 гола в 7 мача.

Само на 17 години и 4 месеца, Раул става най-младият играч, обличал фланелката на Реал Мадрид, когато дебютира срещу Реал Сарагоса. 

Прави дебюта си с националния отбор срещу Чехия през октомври 1996 г. На 27 март 1999 г. Раул вкарва 4 попадения на Австрия за разгрома с 9:0. През 2002 г. той става капитан на Реал Мадрид и Испания. 

Личен живот

Раул става известен с начина, по който празнува всеки свой гол като целува своята сватбена халка, за да покаже любовта си към своята съпруга фотомодела Мамен Санс и също така от сезон 2007/08 той се обръща към публиката, като показва номера и името си. 

Те имат 4 сина: Хорхе, Уго и близнаците Ектор и Матео. 

Раул обича да чете, особено книгите на Артуро Перес Реверте и обича да слуша всякаква испанска музика. Обича също така да ловува и да гледа борба с бикове.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Раул Гонзалес Бланко - много класен играч беше, с много интелект, феноменален играч.Бяха написали след един мач в испански вестник - "Раул е Реал" и с право.
3
0
 
12
 
! Отговори
Цецо преди 6 години
Един от най-интелигентните футболисти, които съм гледал! Безпощаден нападател, но и с чудесно чувство за колективизъм! А както се вижда е и човек, който държи на семейството си! Пожелавам му най-искрено да е жив и здрав, и много хубави моменти занапред!!!
2
0
 
11
 
! Отговори
madridista преди 6 години
Най-великият капитан в историята на Реал Мадрид. Уникален футболист! Да е жив и здрав дълги години.
1
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Страхотен футболист беше Раул. Да е жив и здрав.

Спонсорирани публикации