Звездният рожденик днес: Майк Тайсън на 51 години

Вижте най-интересното от живота на легендарния боксьор
30 юни 2017 07:11,
23

Снимка: Reuters, архив

На днешния 30 юни рожден ден празнува легендарният американски боксьор Майк Тайсън.

В своята книга "Неоспоримата истина" Майк Тайсън казва, че като дете той е бил просто един уличен хлапак от Бруклин, който се опитвал със своите чернокожи приятели да извърши някоя кражба, за да може да изкара някой долар, а най-често след това ги изпивали с приятели.  

На 12-годишна възраст Майк вече има 38 задържания, пращат го в дом за проблемни деца, възпитателно училище. Там той се запалва по бокса.
 
"Децата там идваха от едно място окървавени, посинени и със счупени ребра. Това място беше там, където се провеждаха спортните занимания по бокс в самия поправителен дом", спомня си днешната легенда. Майк Тайсън казва, че лицата на тези, които се връщали от тренировка, били разтоварени и усмихнати, въпреки болката. Така решил да се запише в програмата на поправителното училище за спортни занимания.
 
Вдъхновение в началната му боксова кариера бил Мохамед Али. Али посещавал училището за проблемни деца, а когато бил вътре всички му се възхищавали, това искал и Майк.
 
"Исках хората да ми се възхищават и да ме помнят с нещо голямо" пак казва Тайсън в "Неоспоримата истина". Майк бил надарен с животинска сила и на 13 години вече тежал 90 килограма. Затова бързо го препоръчали на треньор, който може да усъвършенства професионално таланта му.
 
След известно време Майк започнал да тренира при легендарния треньор и мениджър Къс Д'Амато, който дори го приел в дома си, след смъртта на майката на Тайсън. 
 
На 15 години Тайсън започнал аматьорска кариера. През 1984 г. бил кандидат за Олимпийския отбор на САЩ, но на Олимпиада така и не попаднал. Там отишъл Хенри Тилман и впоследствие станал олимпийски шампион (по-късно, като професионалист, Тайсън взима реванш срещу него с нокаут в 1-я рунд).
 
Първият си професионален мач той изиграва през 1985 г. Избира и необичаен имидж - излиза на ринга без музика, без халат, в обикновени бели шорти и с обути на бос крак кецове.
 
Първият му съперник Хектор Мерцедес бил повален в началния рунд. През тази първа година на професионалния ринг Тайсън провел общо 15 боя и спечелил всички преди финалния гонг. 

Личен живот
 
През 1988 г. сключва брак с актрисата Робин Гивънс. Година по-късно се развеждат.
 
През 1991 г. среща Дезире Уошингтън на репетиция за конкурс по красота. Същата година той е обвинен в изнасилване и още три престъпления. Два дни по-късно той е задържан и освободен срещу $30 хил. гаранция.
 
Година по-късно е признат за виновен и е осъден на 10 години затвор, като излежава 4.
 
През 1997 г. сключва брак с Моника Търнър, която през 2002 г. иска развод. Тайсън също.
 
Междувременно, няколко пъти е съден за побой, а при бой с Холифийлд той отхапва парче от ухото му. Тайсън твърди, че е ударен с глава.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
4
 
! Отговори
neketo преди 6 години
Номер едно си е тайсън.ще се помни винаги.
12
0
 
2
 
! Отговори
саки преди 6 години
Неговите победи са трудни ,защото той никога не е имал ръстово предимство. Респект.
11
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
do 11 Луис може да е един от най-великите, но що напълни гащите, когато Виталий Кличко му поиска реванш, а оня му отказа, а? Лично Кличко отиде в имението му в Англия на крака да му иска реванш. Да не ти припомням и думите на майка му на Луис след това" Никога не се бий с този човек повече". Усещаше жената, че тоя път синът й няма да има огромния късмет с аркадата.
10
6
 
5
 
! Отговори
eqqeqwe преди 6 години
За мен Луис и Али са доста по-добри.Тайсън просто беше животно на ринга и извън него и не е никак интелигентен.
9
3
 
7
 
! Отговори
DreamTheater преди 6 години
Няма по голям от него.Да е жив и здрав.
8
1
 
3
 
! Отговори
скънка преди 6 години
разбира се, че няма да ми е приятно. Но ако проследиш подхода на бедните американки, ясно се вижда не само спрямо Тайсън, а също така с редица известни личности, ще видиш, че се опитват да изкарат някоя хилка от всяко нещо. Интересно ми е като се качва една жена след полунощ в хотелска стая, дали отива да си говорят, или нещо друго?
7
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Познава се с големият Виталий Кличко. Даже му е ходил на гости в Украйна. И вика: Ако играехме помежду си в най-добрите си години един срещу друг, само Господ можеше да знае кой ще победи.
6
1
 
6
 
! Отговори
скънка преди 6 години
толкова ли си ограничен? всички тези думи, че иска да изяде сърцето на Люйс пред децата му, че иска съперникът му да лежи в локва кръв, че иска с един удар в лицето, ръката му да достигне тила на съперника му, е промоутърски подход да се създава медиен бум,да се продадат всички билети и да се изкарат повече точки. Малко outside of the box трябва да се мисли.
5
2
 
8
 
! Отговори
скънка преди 6 години
Уникална личност. Истински мъж. За да си личност не е необходимо да си еродиран учен.Ако не бяха кокаина и смъртта на Къс Д'Амато, Тайсън щеше да бъде най-великият боксьор за всички времена според Всички. За мен неговият стил е неповторим - от уникална защита до всеизвестните му атаки.Респект!
4
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Ха-хаИ що да е ***? Хората като го канят по участия и му дават пари що да не си ги вземе? Изградил си е честно името и сега от него печели. К'во лошо има в това?
3
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Един от най-великите за всички времена! Видял е всичко в живота- да профукаш за 20 години 400 милиона долара не е за всеки. Може да няма сега много пари, но продължава да живее в голяма луксозна къща вече без наркотици. Да е жив и здрав Майк.
2
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Най-великият боксьор ! Уникална машина за сваляне на протовник. Липсва.
1
18
 
6
 
! Отговори
: преди 6 години
Противно примитивно същество

Спонсорирани публикации