Границите, които са важни да поставим, докато сме на 20

Кои хора да ограничим? Върху какво трябва да поработим?
1 юли 2017 22:06, Анна Дантева
3
Границите, които са важни да поставим, докато сме на 20
Снимка: pexels.com

Периода на 20-те е време на себеоткриване, забавление, но и за тежки уроци. Това ни помага да отсеем хората, които искаме да бъдат около нас, да разберем в каква среда искаме да живеем и какви са най-ценните ни вярвания.

В процеса на откриване на всички части от личността си трябва да започнем да поставяме и някои граници. Това е много важно, за да се изградим като човек, уважаващ себе си, който може да казва „не“ и да живее на пълни обороти.

Върху какво трябва да поработим?

Да научим хората около нас да ни се обаждат преди да ни посетят

Това, естествено, не важи най-близкия ни приятел, който познава хладилника ни по-добре от нас самите. За познатите ни обаче е задължително.

Не бива да позволяваме на хората да мислят, че винаги сме вкъщи и на разположение, което да им даде възможност да се възползват от личното ни пространство.

Среща в последната минута – да не става навик

Спонтанността е забавна и дори секси, но не трябва да допускаме момчетата/момичетата, с които се запознаваме, винаги да ни изненадват.

Вижте още по темата в Tialoto.bg


3
Още по темата: границисебеоткриване
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
0
 
! Отговори
Деод преди 3 години
Тая на снимката изглежда на 40+
1
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Съветите са разумни.
Ако трябва да ги обобщим накратко, те се свеждат до изречението "Да накараме околните да разберат, че държим да ни уважават, а който не желае да го прави - да го изолираме от живота си!"

Спонсорирани публикации