Пътят до морето: 15 лв. в кола с непознат, с автобус – двойно по-скъпо

Обявите за споделени пътувания валят. Въпреки забраната
4 юли 2017 13:09,
63
Пътят до морето: 15 лв. в кола с непознат, с автобус – двойно по-скъпо
Снимка: архив, Bulphoto

15 - 20 лева излиза средно пътят до морето с частен автомобил на непознат от сайтовете за споделени пътувания, съобщи "Телеграф".

Обявите на шофьори, които търсят да си поделят разходите за гориво, зачестиха с настъпването на отпускарския юли. В тях се посочва марката на автомобила, от къде тръгва и за къде пътува, има ли климатик, колко са свободните места.

Още по темата
С автобус пътят до курорта излиза два пъти по-скъпо, а влакът вози близо 7 часа без удобства и климатизация.

Превозвачи искаха миналата година държавата да защити бизнеса им от споделените пътувания, като ги забрани.

В края на миналата година парламентът прие завишени глоби и въведе нови правомощия на ДАИ срещу нерегламентирания превоз на пътници.

Промените бяха насочени към споделените пътувания на приятели, които решават да пътуват заедно до морето и да делят бензина, а към онези, които превозват непознати и печелят от това.

С текстовете, които бяха предложени от депутати от ГЕРБ, се увеличиха глобите за шофьори, които извършват превоз на пътници за собствена сметка без лиценз. За първо нарушение те стават 2000 лв., а за второ - 4000 лв.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


63
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Няма проблем-смятат му "печалбата" И му начисляват данък с наказателна лихва :D
52
2
 
3
 
! Отговори
Обади се жив преди 6 години
Принципно е най-изгодно да се пътува на автостоп,но шанса да пристигнеш цял до морето е относително малък.Психопата може да ви разфасова по пътя и вместо майка ви да получи картичка от вас,да я посети кварталния с известието за смъртта ви.Извода е да пътувате винаги с компания и ако пътувате сам, никога да не качвате непознати или вие самите на автостоп!
51
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До дасдасдагргергдфвадфАко се запознаем с шоферо преди да потеглим, вече нема да сме непознати и нема да има глоба, така ли е?--------------------------------Ако един от спътниците е ДАЙджия под прикритие ще има глоба. Редовна практика на даяджиите са акциите клиент под прикритие
50
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това е правилния начин - всеки лев даден за бойколандия потъва в джобовете на гепаджийте!
49
1
 
3
 
! Отговори
дасдасдагргергдфвадф преди 6 години
Ако се запознаем с шоферо преди да потеглим, вече нема да сме непознати и нема да има глоба, така ли е?
48
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Че то с непознат може и без пари да излезе, че и някой лев отгоре.
47
0
 
7
 
! Отговори
гларус преди 6 години
До Един българинМина онова време, когато на морето ставаха интимни връзки и бройкаджийство. Само там се набавяше западна валута и рускини с вагони.Връзки със Запада и тем подобни.Сега нямаме нищо подобно!
46
0
 
4
 
! Отговори
произвол преди 6 години
КАТ по едно време проверяваха паспортите и уведомяваха семействата и ОФ-то
45
1
 
6
 
! Отговори
Не ни щат преди 6 години
Колкото и да е странно, на морето още не са се сетили да реват за български туристи. Готови са да ни бият, за да не отидем там. Изглежда на никого не се свиди, че заминаваме за Гърция, а вече и Хърватия.
44
0
 
16
 
! Отговори
Ами Ентуртранс? преди 6 години
Ениз Ченгел бе осъден за смъртта на 8 души в автобуса му на Ентуртранс не боже да бъде вкаран в затвора да излежи присъдата си от 2011, но иначе превозвачите искат ДАИ да преследва шофьорите от споделено пътуване, така ли?!
43
0
 
4
 
! Отговори
спомени преди 6 години
Какви автостопаджийки имаше!
42
0
 
18
 
! Отговори
ФР преди 6 години
Явно само имигранти могат да се превозват без особени пречки. Българи не мой.
41
0
 
7
 
! Отговори
Може преди 6 години
До ЩерюПо гръбнака на Стара планина, малко планинско ходене по маршрута Ком=Емине, и след около 3 седмици се цопваш в морето.
40
2
 
12
 
! Отговори
И що? преди 6 години
И откъде накъде държавата ще защитава частните превозвачи. България да не е нечие частно предприятие? Из толкова много страни се пътува споделено, можеш да кръстосаш Европа така надлъж и шир. В съседна Румъния платеният автостоп е широкоразпространен. Хората махат от автобусните спирки и плащат цената на билета на който ги вземе, така пестят и се подпомагат един друг. Да не говорим каква сигурност съществува в Румъния, за да не ги е страх да го практикуват повсеместно.
39
0
 
2
 
! Отговори
РСВ преди 6 години
До АнонименВлакът на романтиката...Както ядеш,пиеш и спиш - събуждаш се на морето!!!!!! Ето го морето!!!!!
38
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Влакът до Бургас е 5ч и 50 минути и е климатизиран и с бистро вагон
37
2
 
26
 
! Отговори
Dimitrov преди 6 години
Споделенето пътуване е супер - пести време, пести пари и даже е добре за околната среда :)Законите ги приеха не срещу това да качиш някой като отиваш към морето а срещу нелегалните маршрутки, които въртят по цял ден курсове по желани дестинации в България и цяла Европа без да издават билети, без данък, акциз, без да имат застраховка за превозвачи и т.н.В собствената си кола като отиваш на море - качвай който искаш - това са си лични неща, нито може да се хване, нито на някой му пука толкова.
36
3
 
29
 
! Отговори
Bognostrokulum преди 6 години
Пълна измислица е твърдението, че от споделено пътуване някои изкарвали пари, затова трябвало да се забрани! На първо място, изобщо не е сигурно, че ще има желаещи да пътуват в твоята посока, в твоето време. Но дори да има, в нормална кола едва ли ще качиш повече от трима спътника- все пак охрат едва ли ще искат да се блъскат, а и багаж сигурно ще имат. По 20лв да ти даде всеки от София до Варна, това са под 30 литра гориво. Тия тикви за каква печалба говорят не разбирам !!!
35
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
По-малко коли води до по-малко винетки и по-малко ДДС от бензина.
34
0
 
11
 
! Отговори
сервитьор преди 6 години
То пари за билет няма аз бакшиш чакам

Спонсорирани публикации