Пътят до морето: 15 лв. в кола с непознат, с автобус – двойно по-скъпо

Обявите за споделени пътувания валят. Въпреки забраната
4 юли 2017 13:09,
63
Пътят до морето: 15 лв. в кола с непознат, с автобус – двойно по-скъпо
Снимка: архив, Bulphoto

15 - 20 лева излиза средно пътят до морето с частен автомобил на непознат от сайтовете за споделени пътувания, съобщи "Телеграф".

Обявите на шофьори, които търсят да си поделят разходите за гориво, зачестиха с настъпването на отпускарския юли. В тях се посочва марката на автомобила, от къде тръгва и за къде пътува, има ли климатик, колко са свободните места.

Още по темата
С автобус пътят до курорта излиза два пъти по-скъпо, а влакът вози близо 7 часа без удобства и климатизация.

Превозвачи искаха миналата година държавата да защити бизнеса им от споделените пътувания, като ги забрани.

В края на миналата година парламентът прие завишени глоби и въведе нови правомощия на ДАИ срещу нерегламентирания превоз на пътници.

Промените бяха насочени към споделените пътувания на приятели, които решават да пътуват заедно до морето и да делят бензина, а към онези, които превозват непознати и печелят от това.

С текстовете, които бяха предложени от депутати от ГЕРБ, се увеличиха глобите за шофьори, които извършват превоз на пътници за собствена сметка без лиценз. За първо нарушение те стават 2000 лв., а за второ - 4000 лв.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


63
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
0
 
8
 
! Отговори
... преди 6 години
Еми ко да се прай!? То БГ морето не е за българи! БГ транспорта също! Оказа се че и БГ магазините също не са за българи! Абе май май и България май не е за българи! *** сега закони мислят дето да спират българите! Ми да сме живи и здрави пък явно някой ден може пак да се роди някой кат Левски и пак ше се наложи да почваме отначало!
32
1
 
10
 
! Отговори
por преди 6 години
и без пари може, нужно е желание от старана на пътничката
31
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Че кой нормален българин все още пътува за морето граничещо с България през лятото?Какво споделено пътуване до Мутроморието, известно още като Бетономорието, Лай*номорието и т.н.!!! Иначе по принцип на влак не се качвам, на автобус може би, но по-скоро не и остава с кола, най-вече моята.
30
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Така е при демокрацията - качваш непознат в колата и те глобяват.
29
3
 
16
 
! Отговори
Доктор Сър Пичук преди 6 години
Нормалните хора ходят на Бяло Море, а пътят до там е по-евтин от 30 лв на човек, все пак това са 250 км. Само пияниците, наркоманите и заблудените ходят на места като слънчака... Ходил съм там веднъж преди 10.11.1989г и онзи курорт няма нищо общо с днешния вариант...
28
1
 
9
 
! Отговори
бай Петко преди 6 години
А жена ми колко да я таксувам, с риск да остана без салата, ???
27
4
 
23
 
! Отговори
Батки преди 6 години
Не знам за вас, но аз утре отивам да снеса едни 500 евра за 5 дена на братята гърци на тяхното море. Знам че тук може да ми излезе наполовина тая работа , ама не ми пука, не ща тук и толкоз.
26
0
 
0
 
! Отговори
Ная преди 6 години
*закЪснял, извинявам се за грешката.
25
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
A самолета е 37 лв
24
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Скъсвал съм се да пътувам на стоп,като студент и като войник,но тогава времената бяха други и спокойни! Но да ходиш на море и да пестиш от пътуване е жива мингиянска работа!
23
2
 
21
 
! Отговори
Ная преди 6 години
Наще пътуваха до морето преди две седмици 50-60 лв двупосочен билет на човек София- Несебър. Останаха много недоволни. Формата е ЮНИОН ИВКОНИ! Имало е дублиране на места, климатика не е работил и автобуса закуснял с 2,30 часа. Следващият път ще пътуват с влака. С него е по-добре. Особено нощния спален от новите. Може да си в индивидуално купе, наспиваш се, чисто е, има контакт, чешма, шкафчета.
22
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
О, хайде моля ви се! Не ми казвайте, че като студенти никога не сте пътували на стоп. И не, въпросът не е в няколкото лева повече, а в приключението. Разбира се, трябва си известна доза предпазливост. Никога не се качвам при някого сама, винаги сме поне 2, освен това ако колата или шофьорът не ми вдъхнат доверие не се качвам и така. За сметка на това съм имала доста приятни запознанства и с някои хора дори сме си ставали приятели. Ама някои хора пищят, че ще им секне далаверата.
21
2
 
5
 
! Отговори
Дончо Сабята преди 6 години
До ГинчетоБраво Гинече ша та фейна веднага,кажи само от де да те зема!Ше играиме филма Големото пътуване!
20
1
 
14
 
! Отговори
Гинчето преди 6 години
Ако може някой да ме фейне до морето давам всичко но не и пари.
19
14
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В държавата с Най - евтин обществен транспорт в ЕС , българинът търси ..."споделено пътуване "?!?Защото не може да си позволи транспорт )))Мизерийка !
18
2
 
15
 
! Отговори
Някой преди 6 години
Има вече автомобили които изразходват по 4х100 дизел. Спрямо цените на автобусите ако в автомобила са двама човека е по- ефтино (без да се смята амортизация разбира се). Затова този бизнес ще западне. Но алчните се усетиха и лобитата им сега се борят с "твърдите прахови частици" без да забелязват някак си Мариците, и със серните съединения. Е, това не е само в БГ, а и в Германия даже го има вече. Роснефт и Рокфелерови искат да си вдигнат печалбите.
17
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До НИКОГА НА МОРЕ В БГ .................. Сещам се за една "***" по нашето Черноморие, но тя не е европейска, а по-скоро ЕвроАзиатска .... !!!
16
17
 
13
 
! Отговори
1 преди 6 години
Българина масово не си цени живота, в конкретния случай го е оценил на общо 30 лв в двете посоки или 15 лв в едната. Колко трябва да си *** и да не ти пука за да се качиш при абсолютно непознат талибан, а най ъпсурдното е че ако погледнете в Превозвалник шофьорите повечето са мъже, но пътниците са жени. Тва женския полов орган за да стигне до морето и да се начеше е готов на всичко!
15
9
 
17
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 6 години
То тези които са го докарали до там, че им е проблем билета до морето, е по-добре да си стоят в къщи, че там на морето ще имат и други разходи, ако не искат да спят като клошари по пейките, и да се хранят от кошчетата за отпадъци .... !!!
14
3
 
20
 
! Отговори
НИКОГА НА МОРЕ В БГ преди 6 години
А е още по - евтино в Гърция, отделно не ви блъскат с коли, не ви бият местни самоповярвали си аграри, лишавате се от компанията на европейската и3мет, дошла да повръща и пикира тук, кристално море вместо мътна зелено-кафява морска вода с неясен състав, не се тровите с долнопробна, но за сметка на това и с изтекъл срок на годност храна, не плащата за чадъри и шезлонги!

Спонсорирани публикации